Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molodsza siostra

jak od nalezc dziecko oddane do adopcji 40 lat temu ????

Polecane posty

Gość molodsza siostra

to spadlo mi na glowe jak grom z jasnego nieba..... mama wyznala mi ze 40 lat temu urodzila i oddala do adopcji chlopca.... O Boze ja mam starszego brata..... mama byla bardzo mloda, facet sie zmyl na wiesc o ciazy.... a ja cale zycie myslalam ze jestem jedynaczka... musze go odnalesc.... nie wiem jak... co jeszcze bardziej utrudnia -mieszkam w Kanadzie.. nie wiem od czego zaczac.... o Boze ciesze sie i boje.. a jak on nic nie wie... zostawic to tak jak jest? a moze jest nieszczesliwy, chory samotny???? a moze ma cudowna rodzine i ja to zepsuje..... prosze poradzcie...

Gość szalony_loczek
nie wiem co ci poradzic ale jedno na pewno - nie rezygnuj, odnajdz go, nic nie zepsujesz bo niby jak - dowie sie ze ma siostre, ze nie jest sam, takie przezycia sa ciezkie ale piekne.

Gość SZUKAJ GO

Gość Klika
Twoja Mama powinna Ci powiedzieć gdzie zdecydowała się zżec praw do swego dziecka - czy to był sąd, czy jakaś specjalna placówka, dom dziecka.... gdzie prowadzona była cała sprawa. Spróbuj się wtedy z nimi skontaktować, na pewno mają jego papiery. Zdaje się, że prawo polskie zezwala szukania biologicznej rodziny, ale tylko ze strony adopotowanego dziecka. Być może gdy opiszesz całą sytuację skontaktują się z Twoim bratem i jeśli On będzie chciał kontaktu z Tobą to.... to się spotkacie. powodzenia to da się zrobić!

Gość molodsza siostra
nic wiecej nie wiem poza tym ze zostawila go w szpitalu zaraz po urodzeniu a potem oficjialnie zrzekla sie praw do niego.... wszystko to mialo miejsce w Lodzi gdzie mieszkala i pracowala po skonczeniu szkoly sredniej.... zaraz po tym przeniosla sie do Warszawy gdzie poznala mojego tate.... ona nie chce bym go szukala.... mowi ze pozegnala sie z nim 40 lat temu... moj tata nic nie wie... wie tylko babcia.... nie moge teraz jechac do Poski.... sprobuje czegos sie dowiedziec w konsulacie.... ciekawe czy jestesmy do siebie podobni.... o Boze mam brata :D

No więc jest tak. Że on jak by chciał to może się dowiedzieć kto był jego rodzicem/ami. Na odwrót sie nie da. Z tego co wiem.

ale to nie matka szuka syna, tylko siostra chce odnaleźc brata, a to nie to samo

Gość poszukaj na google
www.google.com może tam znajdziesz

Co za rożnica czy matka czy siostra? W ten sposób dowie się że jest adoptowany. Może nie wie i nie chciałby tego wiedzieć?

Jeszcze raz powtarzam. Nie spekulujcie. Ja wiem to na pewno. W świetle prawa wyłącznie temu człowiekowi zostana udostepnione jakiekolwiek dane na ten temat. Innym sobom pozostaje łamanie prawa co najwyżej. Nie wiem przekupstwo wielu urzędników itd. A dokładnie jak on wie i wystąpi o takie informacje to jemu zostaną podane takie dane.

Gość no i udalo sie
?

Gość onk3
a gdzie moze wystąpic dziecko adoptowane aby dowiedzec sie kim są jego bilogiczni rodzice

Gość ggggggg
tez jestem ciekawa