Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynaa

skolioza -

Polecane posty

Gość katarzynaa

Witam, Ma 28 lat i skolioze odcinka piersiowego.Czy ktos ma podobny problem i moze sie ze mna wymienic doswiadczeniami? Jestem przed badaniem- zastanawia mnie fakt czy mam jedna noge krotsza i to moze byc przyczyna skoliozy? Tak na oko-ciezko to okreslic... Czy ktos moze sie przylaczy do dyskusji..

ja mam skolioze od dziecka, mam teraz 23 lata i jakoś zyje choc bywało ciężko, teraz nawet tego po mnie nie widać - kwestia utrzymania postawy i ciągłych ćwiczeń ehh...pozdrawiam

Gość katarzynaa
echhh

witay. ja tez mam skolioze. jestem 3 lata po operacji chetnie pomoge :D. moje gadu : 1673709

Gość operka 2001
gg 7997814

jestem po operaciji którą przeszłam w Zakopanym. Skolioza nie musi boleć!!!!!!!!!

Gość LORO
najlepsi specjaliści od skolioz znajdują się w Świebodzinie i Żakopanym oba ośrodki mają strony www.Loro.pl i http://www.klinika.net.pl/ zamiast zastanawiać się czy samo przejdzie szukajcie tam fachowej pomocy bardzo was proszę.

Dziewczyny prosze pomozcie mi. Moj chlopak ma 20 lat i cierpi na skolioze.. W dziecinstwie chodzil na badania , na basen ale to nie pomoglo az w koncu zaprzestal, teraz wyglada to bardzo zle. On nie chce ze mna o tym rozmawiac , mowi ze juz za pozno na leczenie. Pomozcie bo nie wiem jak mam mu pomoc.. Czy konieczna jest operacja ? jesli tak to ile kosztuje ?:( nie wiem.. prosze odpiszcie, z gory bardzo,bardzo dziekuje !

Gość fruzia16
Może zacznijmy od tego. Namów swojego chłopaka na prześwietlenie i niech idzie z nim do lekarza rodzinnego. On poda adres lekarza ortopedy. Niech do niego koniecznie idzie!!! Bo jeżeli skrzywienie jest dużetzn. powyżej 46 stopni to trzeba operować! Skąd jesteś? Jeśli z wa-wy to mogę ci podać adtes prywatnego lekarza. Buziaki i trzymaj się :)

fruzia dziękuje:) Nie jestem niestety z warszawy.. Wiesz rozmawiałam z Tomkiem ( moim chłopakiem ;) ) i udało mi się go namówić na badania .. ale widzisz wiele czytaliśmy o tym na internecie i chyba nie załapałby się na operację bo ten garb nie jest aż tak bardzo dużo, nie wiem nie znam się ale tak nam się wydaje. Jednak pójdziemy do lekarza , chciałabym żeby dostał skierowanie do jakiejś dobrej kliniki żeby powiedzieli mu co i jak bo ortopeda (zwłaszcza w moim mieście) ma to daleko ... i nawet się temu porządnie nie przyjzy :( Dziękuje że odpisałas:*

ja też mam od dziecka skoliozę górnego odcinka kręgosłupa piersiowego i dyskopatię szyjną myślę, że w głównej mierze właśnie przez to nabawiłam się okropnej nerwicy lękowej, bo ciągle mnie coś w klacie bolało i bolało byłam przekonana, że to serce - bo skrzywienie mam lewostronne ostatnio złapała mnie rwa ramienna (barkowa) - nikomu tego nie życzę :( 2 tygodnie zastrzyki, a teraz rehabilitacja

ja tez mam skolioze i okazalo sie ze sie poglebiala przez to ze mialam tak jak piszesz jedna noge krotsza tego nie widac a objawia sie tym ze ma sie ciut nierowna podstawe kregoslupa tzn miednice najlepiej lecza terapeuci ktorzy masazami prostuja kregoslup mi wyprostowano w ten sposob kregoslup o polowe i ustawiono miednice wiec sie nie bardziej nie krzywi ale jak juz pojdziesz do takiego lekarza to zobacz najpierw jego dyplom dobry terapeuta jestw leborku nazywa sie miroslaw potrykus

Moje drogie... Mój brat ma skoliozę. I do tego miał jakąś dziurę w klatce piersiowej:O tzn. nie dokładnie dziurę, ale tak to wyglądało, takie zapadnięte miejsce w ciele:o Ale... zaczął regularnie i prawie codziennie ćwiczyć. I to nie jakies przeciagania, tylko zaczął się ruszać, chodzić na siłownię, ćwiczyć z hantlami, na kaltę, plecy, ręce itd. I po skoliozie już prawie nie ma śladu a kilka lat temu była widoczna. Teraz tez trochę jest widoczna, ale już nie bolę go plecy i jest dużo lepiej.

nie wiedziałam , że tyle was jest.. to bardzo przykre , ale musicie sobie z tym radzić :) Walczyć :) Ja mam taki problem , że mój chłopak ma garba ale nie jest on tak duży żeby można było zrobić operacje ( tak mi się wydaje ) i z 1 strony dobrze że nie musi.. ale z 2 wolałby napewno całkiem się tego pozbyć... 3majcie się cieplutko buziaki :*

Gość gugus-
mam 21 lat czy mam jeszcze szansse na wyleczenie?

Gość upupupupupu