Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oLdzia

dziewczyny- pomozcie w sprawie wymiarow

Polecane posty

Gość oLdzia

poweidzcie mi, w ktorym mijscu dokladnie mierzy sie obwod bioder? bo slyszalam rozne wersje. jedne mowia ze pare centymetrow pod pepkiem, drugie ze na wysokosci gdzie zaczynaja sie uda.inne jeszcze,ze w najszerszym mijscu czyli tam, gdzie uda sa najszersze. ja juz nie pogubilam.

Gość biodra nad pępkiem
??? biodra mierzy się w najszerszym miejscu ud jeszcze na wysokości pupy

Gość tomuśśs
moim zdaniem, to powinnas miec wszedzie tam 90cm. nie ma innego wyjscia!

Gość karolllinka
ale najszersze miejsce nie jest na wysokosci pupy, tylko nizej- w gornej czesci ud!

Gość tralalaaaaa
karollinka---->co ty gadasz? przecież tyłek odstaje więc dodaje zawsze kilka centymetrów do obwodu bioder

Gość Marlena__21
ja mam kompleksy na punkcie tych nieszczesnych bioder! mam 170cm, 74kg a w biodrach mam jakies 95cm!!!! reszta wymiarow w normie, ale te biodra doprowadzaja mnie niekiedy do szału. niestety nie moge nic zrzucic bo mam po prostu juz takie kosci szerokie:( najgorzej z kupowaniem spodni. przyierzam zazwyczaj rozmiar 38/40 a panny w przymierzalni obok 34/36. czy rozmiar zalezy tez od wzrostu? cholera no! ja jestem ogolnie szczupla, a nawet chuda, ale te biodra!!! makara!

Gość karollllinka
hmmm to pewnie ja jestem jakims odmiencem:( mam wiecej centymetrow tam gdziebiodra sie lekko rozszerzaja na zewnatrz.ale w sumie to to miejsce obejmuje rowniez pupe...wiec sama juz nie wiem.moze ktos ma stronke ze zdjeciem, ktore pokazuje fgdzie mierzyc?

Gość ej Marlena
Ty chyba żartujesz? 95cm w biodrach i ważysz aż 74 kilo przy wzroście 170cm? chyba ccoś Ci się pomyliło

Gość Marlena__21
raany przepraszam!:) ocywiscie nie 74 a 54! pomylka

Gość ej Marlena
to w takim razie rzeczywiście musisz być nieproporcjonalna, bo znowu 54 kg do takich bioder to naprawdę mało

Gość Marlena__21
co robic. musze z tym zyc:) przeciez nie spiłuje sobie miednicy.

Gość uuuuupu
up

Gość czym Ty się przejmujesz
Marlena? 38/40 to nie jest wcale duży rozmiar. Jesteś nawet wysoką dziewczyną, to raczej norma. Mogłabyś nosić 36 ( szczuplutka, ale zgrabna jeszcze), ale 34? Byłabyś jakimś badylem. Ważne żebyś miała ładne biodra, pupę, dobrze dobrane spodnie. Mniejszy rozmiar urody nie dodaje. Można mieć 34 i wyglądać żałośnie. A mieć 40 i wyglądać świetnie. Nie wiem skąd ta mania na małe rozmiary. Heh, pozdrawiam.

Gość Ninka20
no włąsnie do cholery ja mam 176 cm 58 kg i beznadziejne wymiary...88w biodrach i 66w taii a niby waga dobra..

Gość ciekawa20
powiedzcie mi w których miejscach nalezy sie mierzyc bo tez słyszałam wiele wersji biust to wiem a pas nad pepkiem czyrówno z pępkiem no i biodra

Gość Marlena__21
nie wiem po prostu jak to jest z tymi rozmiarami. moja znajoma ma 165cm wzrostu, lekka nadwage i kupuje np. plaszcze o rozmiarze 36. a ja mam 170cm, leciutka niedowage i musialabym kupic taki sam plaszczyk rozmiar 38 (nie zdziwilabym sie, gdyby pasowalala mi 40). wiec zastanawiam sie od czego to zalezy? moze i wplyw na rozmiar ma wzrost?

Gość do ciekawa20
pas mierzysz na wysokości pępka talię w najwęższym miejscu tułowia biodra w najszerszym miejscu ud "łapiąc" jeszcze pupę

wygląda to tak ze z tyłu to jeszcze pupa a z przodu juz uda tam jest chyba najszerzej choć pewnie nie u wszystkich. pozdrawiam

Marlena_21-spox ja mam 172 cm, waze 56 kilo a w biodrach mam w p[orywach nawet 96 i wszyscy mówią że mam fajna figurkę więc nie ma sie czym przejmować:]

Gość Marlena__21
:) dzieki Nadine:) tylko mnie czasem ta miednica wnerwia bo tragicznie wyglada w niektorych spodniczkach. ale co robic.. takie geny:) moze jakiemus facetowi sie spodoba hehe

Gość uuuuuuuup
uuuuuuuuuup

Gość Marlena__21
mialam dzis kupic sobie wreszcie spodnie jeansy.. no i jak zwykle skonczylo sie tym, ze przymierzylam 5 tysiecy par i zadne na mnie nie leza dobrze:( az mi bylo wstyd dziekowac sprzedawczyni za wyciagniecie tony roznych spodni i niewybranie zadnych z nich. cholera jak leza dobrze na biodrach to wisza jak worki na kolanach. za co mnie tak pokaralo!

ja tez mam 170 wzrostu 92-biust,64-talia,95-biodra waze 58kg i wygladam swietnie!wszystko zalezy od jedrnosci,a nie od wymiarow.mozna miec idealne,ale przy galaretowatej skorze i cellulicie..albo jesli biodra sa szerokie a pupa plaska...

Gość Biodrzasta
witam to moj topik w ktorym pytahttp://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2882954&start=30m jak mozna zrzucic cos z bioder Ja mam 175, waze 54 kg a biodra mam 95 wiec dla mnie to tez totalna załamka! Rozumiem kobiece ksztalty sa piekne, ale mozna je miec takze przy 90-92 cm i czuc sie przy tym swietnie

Gość Marlena__21
cholerka no! wkurza mnie ta miednica!chce kupic sobie spodnie! (chyba brakuje mi wiekszych problemow hehe). w lato nie bylo problemu bo lubie spodniczki i wygladam w nich dobrze.stwierdzilam, ze o dziwo, spodniczki mnie wyszczuplaja i zgrabnie wygladam (ze sie tak nieskromnie wyraze). ale spodnie tez sa mi do zycia potrzebne:))) ja juz myslalam o cwiczeniach, ale jestem leniwaaa:) bardzo leniwa. nigdy nie stosowalam ez zadnych diet, bo chudziutka bylam. chyba nie ma dla mnie ratunku. a noz sie komus spodobaja takie biodra. moj kumpel np. uwielbia okragle, wieksze biodra u dzieczyn. ja tego akurat nie rozumiem, ale niech takich bedzie wiecej (facetow oczywiscie)hehe

Gość Marlena__21
przeczytalam twoj temacik:) rower reczywiscie moze pomoc.tak mysle. tylko, ze ja nie mam silnej woli:( w te wakacje zmusilam sie RAZ do jazdy na rowerze. dodam, ze przejechalam pareset metrow i umieralam ze zmeczenia.kondycji nie mam!a po drugie, z czego mam zrzucic te 4-5cm? kosci mi znac, tluszczu nie wyczuwam,sama skora i kosci. sytuacja beznadziejna..

Gość uuuuuppp
uuup

marlena-nie zaszkodzi ci np. poskakac.zajmie pare minut dziennie,a szerokie biodra pozostana szerokie,ale beda jedrniejsze ,smuklejsze,ladniejsze po prostu.zrob np 100 podskokow,po paru dniach zwieksz dawke np o 50.szybko poprawisz kondycje.