Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana nie mama

PREZENT DLA 2 - LATKA

Polecane posty

SŁuchajcie drogie mamy, mam do was prośbę....musze kupić prezent urodzinowy dla dwulatka i nie mam zielonego pojęcia co by to mogło byc ponieważ sama dzieci nie mam i nie wiem czym chętnie bawią się maluchy w tym wieku. Chciałabym aby była to zabawka edukacyjna (choć nie koniecznie), ale nie jakaś tam nudna książeczka....myślałam o ciastolinie, ale jak przypomniałam sobie co sama robiłam z plasteliną to dla dobra rodziców tego malca zrezygnowałam z tego pomysłu. no i nie wiem.....czym chętnie bawią się wasze dzieci? może widziałeyście coś gdzieś co by było fajne??? no i tak do 50 PLN bo więcej nie mam. pomóżcie mi plis - pozdrawiam i czekam na pomysły 🖐️

czy nikt mi nie podpowie?

sa takie puzle dla maluchow, sa ukladani z klockow i ksiazeczki nie nudne. sa takie co wydaja rozne dzieki np. zwirzat kiedy sie odpowiednie zwierze dotkie. nie wiem czy 2 latka zainteresuje cos bardzo wymyslnego lepiej zeby bylo kolorowe poprostu

no własnie ja też nie wiem co zainteresuje 2 latka. a puzzle to np lepiej takie z drewna czy takie gąbkowe? wogóle co sądzicie o zabawkach drewnianych? bo ja myslalam tez o klockach ale drewnianych.

up

up....

Gość
hmmmm a może spróbuj kupić coś do rysowania - kolorowe niełamiące kredki, (farby to byłoby wyzwanie dla rodziców :-P) - jakąś sztalugę z papierem, albo nawet zwykły blok - moja córka w wieku 2 lat przezywała własnie fascynację rysowaniem. Są takie \"organki\" ze zwierzątkami ktore po nacisnięciu wydają odgłosy, klocki są fajne. To dziewczyna czy chłopak ?

to chłopak. może faktycznie coś do rysowania?hmm... tylko właśnie, żeby nie pomazał całej chaty bo jak kiedyś dostał od kogoś mazak to wszystko było pomazane... ale dzięki za pomoc, może ktoś jeszcze miał 2 latka?

Gość linka100
Ja mam synka co prawda prawie trzylatka, ale są fajne zabawki np. rózne kształty (kwadraty, trójkaty) trzeba wrzucić do pudełka z otworami. Inna np. kilkuelemtowe piankowe kolorowe puzzle lubcoś grającego z klawiszami.

Jesteście zaproszeni na kinderbal do dwulatka lub dwulatki i nie macie pomysłu co kupić?? Według mnie idealnym prezentem dla dwulatka jest rowerek biegowy. Mój syn dostał ten model na drugie urodziny - http://www.cozacena.pl/rowerek-biegowy-drewniany-duplo-tygrys-b1-zadzwon-602142777-lub-napisz-infokupujinfo-indywidualne-wy,71616. Początkowo nie był nim specjalnie zainteresowany, ale po kilku dniach, gdy rowerek mu się opatrzył stali się nierozłączni. Zarówno na dworze, jak i w domu ulubionym zajęciem mojego synka stała się jazda na tym właśnie rowerku. Trzeba jednak pamiętać, że zawsze należy ubierać dziecku sportowe obuwie – adidasy lub trampki. Pod żadnym pozorem nie zakładajcie dziecku klapek albo sandałek. Dziecko może zranić sobie paluszki u stóp. Najbezpieczniej jest jak dziecko jeździ po domu, po parku lub po terenie ogrodzonym. Drogi publiczne nie są najlepszym miejscem. I oczywiście nasze pociechy zawsze powinny być pod opieką osoby dorosłej i nigdy nie powinniśmy spuszczać naszych dzieci z oczu ze względu na ich bezpieczeństwo. Co jak wiadomo jest najważniejsze dla każdego rodzica. Uważam, że rowerek nie jest odpowiedni dla dzieci poniżej drugiego roku życia, ponieważ dzieci w tym wieku nie wykształciły jeszcze odpowiednio orientacji przestrzennej i koordynacji wzrokowo – ruchowej. Maksymalne obciążenie rowerka to 20 kilogramów. Przed użyciem rowerek należy dokładnie sprawdzić, czy jest złożony w sposób prawidłowy i czy wszystkie jego elementy są prawidłowo dokręcone. Zamawiałam ze strony internetowej www.cozacena.pl. Nie było żadnego problemu z wysyłką oraz z płatnościami. Szczerze polecam ten model i tą stronę. Zapewniam, że każde dziecko będzie bardzo zadowolone, a rowerek sprawi mu wiele radości i zadowolenia.

Jesteście zaproszeni na kinderbal do dwulatka lub dwulatki i nie macie pomysłu co kupić?? Według mnie idealnym prezentem dla dwulatka jest rowerek biegowy. Mój syn dostał ten model na drugie urodziny - http://www.cozacena.pl/rowerek-biegowy-drewniany-duplo-tygrys-b1-zadzwon-602142777-lub-napisz-infokupujinfo-indywidualne-wy,71616. Początkowo nie był nim specjalnie zainteresowany, ale po kilku dniach, gdy rowerek mu się opatrzył stali się nierozłączni. Zarówno na dworze, jak i w domu ulubionym zajęciem mojego synka stała się jazda na tym właśnie rowerku. Trzeba jednak pamiętać, że zawsze należy ubierać dziecku sportowe obuwie – adidasy lub trampki. Pod żadnym pozorem nie zakładajcie dziecku klapek albo sandałek. Dziecko może zranić sobie paluszki u stóp. Najbezpieczniej jest jak dziecko jeździ po domu, po parku lub po terenie ogrodzonym. Drogi publiczne nie są najlepszym miejscem. I oczywiście nasze pociechy zawsze powinny być pod opieką osoby dorosłej i nigdy nie powinniśmy spuszczać naszych dzieci z oczu ze względu na ich bezpieczeństwo. Co jak wiadomo jest najważniejsze dla każdego rodzica. Uważam, że rowerek nie jest odpowiedni dla dzieci poniżej drugiego roku życia, ponieważ dzieci w tym wieku nie wykształciły jeszcze odpowiednio orientacji przestrzennej i koordynacji wzrokowo – ruchowej. Maksymalne obciążenie rowerka to 20 kilogramów. Przed użyciem rowerek należy dokładnie sprawdzić, czy jest złożony w sposób prawidłowy i czy wszystkie jego elementy są prawidłowo dokręcone. Zamawiałam ze strony internetowej www.cozacena.pl. Nie było żadnego problemu z wysyłką oraz z płatnościami. Szczerze polecam ten model i tą stronę. Zapewniam, że każde dziecko będzie bardzo zadowolone, a rowerek sprawi mu wiele radości i zadowolenia.

Gość zuzaa_87
Najlepsze są proste zabawki, którymi dziecko sie zajmie i jednocześnie pobudzi swoją wyobraźnie :) Ja ostatnio kupiłam swojemu maluszkowi zabki od prolis , ktorych nie opuszcza na krok ( nawet zabiera je do wanny) i nakladki na ołówki ,z którymi dumnie maszeruje do przedszkola!

Gość jutu71
A co możecie polecić sklep online z spersonalizowanym prezentem?