Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blue_cat

Uczulenie

Polecane posty

Gość Blue_cat

ok 2 miesiecy temu dostałam uczulenia. Pojawiły mi sie malutkie czerwone krostki, najpierw pod pachami a potem na wszystkich miejscach gdzie skóra jest delikatna. Byłam u dermatologa ale niewiele mi pomógł. To okropnie swędzi i już nie wiem co mam robić. biorę leki ale nie pomagają. może ktoś z was wie co to może być?

Gość ola235
to moze byc atopowe zapalenie skory. mam to samo. A co bylas u dermatologa i nie wie co to ?? zrob badania niech przepisze Ci odpowiednie masci i tabletki . co to za lekarz do chuja!!!

Gość może ktoś wie coś na ten temat

może zgłoś się do alergologa. I zastanów się po czym mogło Ci to uczulenie wyskoczyć.

Gość blue_cat
Alergologa to ja mam daleko ale jesli do konca tyg. tego nie wyleczę przepisaną maścią pewnie się do niego zgłoszę. Dermatolog to chuj złamany,zobaczy z za stołu te krosty i przepisał antybiotyk ,ktory mi nie pomógł.

Gość potanski
Jezeli dostałaś wysypki , a wczesniej nic się nie działo to nie musisz od razu odwiedzać aergologa dobry dermatolog powinien wystarczyc, moze to być wysypka kontaktowa, pomyśl kiedy to sie pojawiło, moze nowy proszek do prania, dezodorant, i musisz wiedziec ze nie mozna tego drapac bo się cholerstwo roznosi, sproboj kąpieli w Oilatum no i masci do smarowania i wapno .

Gość blue_cat
dzięki za pomoc :) ,w mieście mam jednoego dermatologa.Drugi dostał zawału :/. Ten pierwszy jest beznadziejny.To nie jest uczulenie od poroszku,odstawiłam wszystko(balsamy,kremy,płyny) ,zmieniłam proszek i dalej nie pomogło. Kupiłam ten lek ,mam nadzieję ,że pomoże .Jeszcze raz dziękuję :)

Gość odstawić kosmetyki i perfumy
prać ręcznie, jeść tylko "bezpieczne rzeczy" (np. grzyby jako sezonowe wyklucz, podobnie pomidory) i obserwuj czy uczulenie znika. kąpiel w krochmalu też czasami pomaga.

Gość potanski
krochmal jest dobry, ale poleciłam Oilatum bo łatwiejsze w obsłudze, jeżeli to nie uczulenie na proszek to i tak na okres wysypki stosuj delikatne proszki typu Lovella, Jellp, i nie uzywaj plynow do płukania

Gość potanski
A co przepisał Ci lekarz?

Gość blue_cat
przepisał mi właśnie ten płyn,balsam i tabletki. Myslę ,że to moze być od proszku,ale najgorzej jest nocą (okropnie swędzi), za dnia tak nie ma . Jednak proszek juz dawno zmieniłam i dalej jest to uczulenie,płyn do płukania też uległ zmianie,nie używam kosmetyków ani perfum na codzień, tylko od święta,na najkieś większe wyjście.