Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

to dla mnie bardzo ważne dostałam od lekarza Luteine ponieważ dostałam okres będąc w ciąży, tzn. nie była to ciąża na 100% ale śluzówka była bardzo gruba i było widać ciałko żółte. Lekarz powiedział że albo poronie ciąże (jak zadzwoniłam i mu powiedziałam co jest grane) albo po prostu dostałam okres i wszystko będzie ok bo tak też się zdarza, luteine biore od czwartku, nie mam bólów brzucha ale piersi również przestaly mnie boleć, zrobiłam rano test ciążowy i no i niestety wielkie rozczarowanie bo NEGATYWNY :( a wcześniej były 3 pozytywne... :( > czy jesli rzeczywiście poroniłam tą ciążę to mam nadal przymować Luteine? > czy ten lek może zafalszować wynik testu ? proszę, jak ktoś coś wie to niech napisze bo już nei wiem co robić :(

Być może w ogóle nie byłaś w ciąży ...A być może poroniłaś. Zażywanie Lutyiny na pewno Ci nie zaszkodzi gdzyż jest to lek, który służy do wywoływania miesiączki jeśli się nie pojawia a jeśli jest się w ciąży to ją podtrzymuje. Jeśli testy wcześniejsze były pozytywne a ten jest negatywny to prawdopodobnie poroniłaś :( :( :( Tak zdarza się niestety w wielu przypadkach we wczesnej ciąży. Nie wiem tylko kiedy miałaś ten okres i czy był to normalny okres czy połączony z silnymi bólami.... Myślę, że powinnaś powtórzy test i będziesz miała pewny wynik 🌼

no właśnie ten okres się zaczął 1 września i zadzwoniłam wtedy do lekarza, juz pierwszego dnia zaczęlam brać luteine, bóle były normalne, takie okresowe, ale mniejsze niż zazwyczaj bo normalnie to mam takie że leże zwinięta w kłębek i się nie mogę ruszyć, ale zauważyłam że poleciał jakiś taki dziwny śluź, nie był to skrzep z krwi ale raczej takie coś jasniejszego i pomyślałam sobie że to może być to cialko żółte :( ale rano nadal mneimdli i często chodze siku dlatego zastanawiam się czy luteina moze zafałszować wynik testu czy po prostu ja mam coś z psychiką nie tak... :(

A ile ten okres trwał ? A który to był tydzień ciąży, jeśli ona była? Ja poroniłam rok temu w 7 tygoniu ale krwawienie było bardzo obfite i miałam bardzo silne bóle brzucha... Wiem jednak, że nie wszystkie poronienie przebiegają tak samo. Jeśli to było bardzo wczesne stadium ciąży to mogła ona zostać \"usunięta\" naturalnie podczas tej właśnie miesuiączki tak zdarza się w ielu przypadkach. Nie wiem, któy to był tydzień... Kiedy miałaś poprzednią miesiączkę? Proponuję to co poprzednio - powtórz test, nie ma co się zadręczać! Nawet jeśli poroniłaś :( to stało się to w naturalny sposób dzięki czemu mniej cierpiałaś i będziesz mogła prędzej starać się o dziecko. Ja musiałam odczekać pół roku. Powtóz test z porannego moczu, koniecznie bo wtedy jest największe stężenie hormonu Hcg, kóry powiadamia nas o tym, że jesteśmy w ciąży

jeśli to byla ciąża to bardzo wczesna, jakiś 3 tydzień z hakiem...więc napewno ją poronilam :( bo test robiłam z porannego moczu i skoro Luteina nie zafałszowuje jego wyniku to na 100% nie jestem już w ciąży... no cóż... może tak właśnie miało być...? a co do okresu, wcześniejszy miałam 1 sierpnia, a teraz 1 września tylko u mnie mogło się wszystko poprzestawiać bo od 24 lipca do 7 sierpnia bylam w Anglii, tam też dostałam okres co mnie w sumie zdziwiło bo nawet jak wyjadę nad nasze polskie morze to potem okres spóźnia mi się o tydzień... już jak dostałam teraz 1 - go okres to zadzwoniłam do mojego gina i powiedziałam jaka jest sytuacja i dostałam luteine, miałam się do niego zgłosić jak ją skończe brać na powtórzenie usg dopochwowego ale chyba teraz nie ma to sensu...? powiedział żebym obserwowała czy nadal utrzymują się objawy ciążowe, i jak na mój gust toone niby sa bo rano zazwyczaj mnie mdli, tz. tak mnie \"naciąga\" ale nie wymiotuje ale być może to wszystko siedzi po prostu jeszcze w psychice i dlatego...

przypuszczam, że poroniłaś...:( Ale główka do góry!!! Wszystko się ułoży. 🌼 Ale dla pewności proponuję raz jeszcze powtórzyć test.

Gość Doncia.b
jeżeli miałaś 3 testy które były pozytywne to chyba nie czytałaś ulotki z luteiny na której pisze że NIE WOLNO JEJ BRAĆ PODCZAS CIĄŻY a więc nie dałaś szansy swojemu dziecku.

Gość ajsza30
Donacia ja jestem w ciąży i biorę luteinę właśnie na PODTRZYMANIE ciąży.

Gość luteinka
ja tez juz 3 miesiąc ciazy - cały czas na luteinie

Gość ajsza30
Luteinka czy wiesz do kiedy ją bedziesz brać? Wyczytałam, że do połowy 4 mies. aż łożysko zacznie w pełni funkcjonować. Ja też jestm w 3 mies., a szczerze mówiąc nie bardzo smakuje mi ta luteina :P

Ja brałam do końca 4 miesiąca, ale dopochwowo, więc nie wiem jaki miała smak ;)

No nie wiem jak to jest w Twoim przypadku. Ja miałam spore krwawienia i lekarz mi przepisał Luteinę, którą normalnie się bierze doustnie, ale kazał aplikować dopochwowo. :)

Gość moniqeu80
Hej, Ja w srode powinnam dostac @. Wydawalo mi sie ze dostalam wczoraj (rano troche krwi), ale potem caly dzien wlasciwie nic i dzisiaj tez wlasciwie nic - tylko pojedyncze plamki. To juz drugi cykl starania o bobaska i poprzednio @ byla normalna. Temperatury nie mam co mierzyc bo sie troszke zaziebilam. Czy Luteina jest na recepte czy mozna kupic bez. I jak myslicie czy powinnam moze brac? Do gina ide w srode...wczesniej nie da rady... Pomozcie... Monika

Gość ajsza30
Monik ja sama na własną rekę bałabym się brać, na pewno lepiej to skonsultować z lekarzem. A test robiłaś?

Ajsza, moje dziecię za chwilkę kończy 14 miesięcy. I rzeczywiście jest duża. :)

Gość moniqeu80
No, jeszcze nie. Jutro pewnie zrobie rano. No to poczekam do srody... Pozdrawiam Monika

Gość ajsza30
To faktycznie pannica :) Musi być fajniutka :) Życzę Wam samych pięknych dni! 🌻

Gość JBEATA
Cześć dziewczyny! Brałam luteine z przepisu lekarza na wywołanie okresu przez 7 dni 2x1.Po tych 7 dniach odczekałam 2 i dostałam normalny okres trwający 6 dni.Czy to znaczy, ze ciąże mozna juz wykluczyć?? dziekuje za odpowiedz

Cześć! Ja od 20 dnia cyklu miałam mocne plamienia,27dc dostałam od lekarza Luteine,miałamją brać do miesiączki.Nie dostałam,zrobiłam dwa testy ciążowe i dwa wyszły pozytywnie.Doktor stwierdził ze jestem w ciąży. Przez Luteine nie można poronić,ona podtrzymuje ciąże bo zawiera progesteron który jest wytwarzany przez ciałko żółte.

Gość Lenka82
Okres spoznia mi sie ponad tydzien i obawiam sie ze jestem w ciązy. 2 testy wyszly negatywnie, dostalam Luteine na wywolanie okresu, biore juz 5 dni i okresu nie ma.Jak myślicie jestem w ciązy?

Gość Paulina 25
Czesc dziewczyny pomozcie bo nie wiem co myslec a wiec.W srode robilam test po poludniu wyszedl pozytywny na drugi dzien rano zrobilam i byla tez 2 kreska natomiast jasniejsza jak przy pierwszym natomiast 3 dnia zrobilam rano i test byl negatywny.Niewiem co jest grane jest mozliwe ze jestem wciazy poniewaz wspolzylam z mezem w tych dniach.Dodaam ze moje cykle to 30 a nawet 40 dniowe,ostatnia miesiaczka pojawila mi sie w 38 dniu cyklu bylo to od 8 do 14 lipca. Na pare dni przed poprzednia miesiaczka wzielam Luteine,czy ona moze miec wplyw na testy ktore teraz robilam dodam ze minal dobry miesiac.Podpowiedzcie bo zgupialam.

Gość Sylwia125
witam .Mi sie spóznial 7 dni robilam test i wyszedl pozytywnie ,poszłam do lekarza stwierdzil zapalenie pochwy przepisal luteinne bralam 5 dni a 2 dni po odstawieniu dostalam okres normalny jak zawsze .NIE WIERZCIE W TESTY A NA PEWNO W PRE TEST pozdrawiam

Gość gość
Po luteinie nigdy nie dostawalam od razu okresu. Jak bralam 9 dni rano i wieczorem to po 3 lub 4 dniach od dostawienia. Nigdy w trakcie brania. Teraz 12 dni 1 tabletka. Mam nadzieje ze nie dostane. W sobote ostatni raz. Troche minelo. Jutro sprobuje test. Mam pre test. Troche niefajnie bo sie naczytalam ze nie jest dobry...

Gość benuroo
Generalnie jeżeli szukacie sprawdzonego preparatu z luteiną to polecam http://lutezan.pl/ odkad biore to wzrok znacznie mi sie poprawil oczywiscie nie od razu bo troche juz biore regularnie ze 2-3 miesiace, ale efekty widac :)

Gość gość
Generalnie jeżeli szukacie sprawdzonego preparatu z luteiną to polecam http://lutezan.pl/ odkad biore to wzrok znacznie mi sie poprawil oczywiscie nie od razu bo troche juz biore regularnie ze 2-3 miesiace, ale efekty widac X No chyba ci sie nie poprawil skoro odkopales temat z 2015 gdzie dziewczyna ciązy tracila

Gość gość
poczytaj sobie na NaturalnaPlodnosc w zakładce Zdrowie -> Ciąża. :)