Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie ja

Jak Pozbyć Się Włosków Na Twarzy......???????

Polecane posty

Gość smutnaaaaaaaa
rosną mi straszne czarne włoski na brodzie, wyrywam je. ostatnio zauważyłam też takie ciemnie włoski na policzkach i nie wiem co robić:( Pomóżcie

Gość Koniara
Błagam pomóżcie!!! Na górnej wardze mam okropne długie czarne wąsiki nie wiem jak ich się pozbyć!Chce się ich pozbyć na dłuższy czas lecz boje się używać jakiś kremów gdzyż bardzo łatwo dostaję uczulenia.....

Gość damian213
wloski z twarzy najlepiej wynitkowac

Gość Koniara
Damian123 na czym polega nitkowanie? pisz na gg 10501588

Gość sattti
nitkowanie ( threading) to depilacja za pomocą nitki :) trzeba ją odpowiednio związać,najlepiej obejrzeć filmik na youtube jak to wygląda.

Gość tapirapi
dziewczyno! nic nie rob z tym meszkiem! Meszku się nie usuwa, bo sobi pogorszysz sprawę. Te dziewczyny, które pisza o pebsecie i wosku zapewne usuwają ciemne i grubsze włosy. Nic nie rób ! Ile masz lat? Pewnie myslisz ,ze je usuniesz i bedzie po problemie, a raczej bedziesz musiała to robic systematycznie. Jakby te włoski były ciemne i grube to wtedy usuwa się woskiem,ale nie MESZKU!

Gość Koniara
Mam 13 ale obciach mi się z nimi pokazać a pozatym ja nie mam meszku tylko długie wąsiki !!!! ej piszcie na gg

Gość hamylton
jak masz długie i czarne to moze zastosuj wosk, badz rozjasniacz do włosków Sally Hansen

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppp

Gość smutnaaaaaaaa
rosną mi straszne czarne włoski na brodzie, wyrywam je. ostatnio zauważyłam też takie ciemnie włoski na policzkach i nie wiem co robić Pomóżcie

a co poradzcie jesli gole codziennie wasiki? Czy takie cos ma dzialanie natychmiastowe? Nie moge przestac ich golic bo codziennie pracuje z ludzmi i troche wstyd.Gole je juz odparu lat. Max moge nie golic przez jeden dzień i jak uzyje tego kremu to rozjasni mi te króciutkie włoski które ledwie sie pojawią?

Gość azalio zaczekaj do urlopu
zapuść włoski na kilka milimetrów i usuń woskiem. Nie gol wąsika.

posłuchałam waszej rady:) kupiłam rozjaśniacz do włosów na twarzy, poszłam na urlop i zapuściłam "wąsiki ". gdy troszkę podrosły poszłam do kosmetyczki :) ten rozjaśniacz jest suuuper!!

Gość golić i jeszcze raz golić
To jedyny sposób w twoim przypadku.

Gość zdesperowana90
hej, ja mam większy problem. Od około 5 lat golę się codziennie. Przez ten czas włosy tak mi pociemniały, że kiedy ich rano nie zgolę to mam zarost jak u faceta;/ Broda, policzki, szyja, pod nosem. Byłam z tym u niejednego lekarza. Hormony mam w normie. Nie wiem co z tym zrobić. Próbowałam nie golić ich przez kilka dni, następnie użyłam plastrów woskowych, ale nie wyrwały się. A kiedy byłam na spacjalnym, laserowym, drogim jak cholera zabiegu, to nie wiem czy lekarz źle to zastosował czy też tak miało być, ale zrobiła mi się rana w miejscu usunięcia włosów (2cm x 1cm na szyi =150zł) i dzisiaj(prawie dwa lata po zabiegu) zamiast mieć w tym miejscu gładką skórę mam czerwoną bliznę. Dodam tylko, że mam śniadą karnację, więc nie wiem czy w moim przypadku rozjaśniacz do włosów zda egzamin. Pozdrawiam Was

ja też tak mam, że mam kilka włosków na twarzy takich dłuższych, ale boję się że z czasem może pojawić się ich więcej;/ Moja siostra też tak ma, że pojawia się u niej wąsik. Wyrywanie tylko pogarsza sprawę, bo wtedy włosy rosną dłuższe i mocniejsze;/ Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, żeby poddać się depilacji laserowej;) Może któraś z was zna jakieś dobre miejsce, gdzie można się poddać takiemu zabiegowi??

Gość gyAL87
no ja mam spore doświadczenia z depialcja laserowa, z moimi bardzo bujnymi wlosami bylo to jedyne wysjcie, by jako tako wygladac:P tak z doswiadczenia wiem, że bardzo przyjemnym i intymnym miejsciem jest studiolaser, nie wiem tylko skad pochodzisz...?

Gość Karolciaxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ja mam bujny, ciemny meszek na policzkach, który rozjaśniam rozjaśniaczem Sally Hansen (do twarzy, przedramion),raz na miesiąc.Zdaje egzamin,ale włoski świecą się na złoty kolor:/ Z dwojga złego już chyba wole nałożyć ciemnejszy podkład na moje złotko, niż chodzić z czarnymi ,długimi włoskami. Z szyi usuwam je plastrami Veet (raz na -2-3 tyg.).Do twarzy boję się ich użtwać,żeby nie zaczął pojawiać się ciemny,grubszy zarost:/. Wracając do szyi,to te ciemne,grubsze włoski usuwam codziennie pensetą.

rany pęsetą ?? Masakra jakaś. Chce ci się ?? Bo to może być bardzo uciżaliwe. Moim zdaniem chyba najlepszym sposobem na to jest depilacja laserem, jak pisały dziewczyny wyżej. Jak sobie zajrzysz na stronkę SL zobaczysz, że takie zabiegi nie są jakoś specjalnie kosztowne, a na pewno są skuteczne i nie będziesz się męczyć co rano z tymi włosakami ;)

Gość zdesperowana90
Dziewczyny, Pisałam wyżej, że laser zostawił mi bliznę na twarzy. Jednak nie mogłam już wytrzymać z tymi włosami. Po prostu dobijało mnie to i psychicznie i fizycznie (cera była szorstwa, poniszczona przez golenie). Zdecydowałam się na laser poraz kolejny. Tym razem jednak nie u lekarza, a u zwykłej kosmetyczki ( Białystok, Nefretete SPA - polecam). Fakt, pieniążki trzeba na to mieć, ale przysięgam, że jest poprawa. Zabieg wykonuje się raz na 4 tygodnie. Głowica lasera jest szerokości około (na moje oko) 10cm, a nie jak przy wcześniejszej wizycie u lekarza 1cm. Nie boli tak mocno, bo kosmetyczka fachowo mi schłodziła twarz i stopniowo zwiększa mi moc lasera przy każdym zabiegu. Sam zabieg na całą twarz trwa kilka minut. Poczujecie jedynie niewielkie szczypnięcia przy tzw. 'strzale' lasera. Już po pierwszym zabiegu zaczęły mi się robić takie plamy, na których nie bylo włosów. Plamy tzn. takie miejsca, na policzku, szyi, czy pod nosem. Po każdym zabiegu jest takich miejsc co raz więcej, włosy są rzadsze. Cera zrobiła się gładsza, delikatniejsza, jaśniejsza. Trzeba minimum czterech zabiegów aby zniknęło wszystko, zależy od przypadku. W razie jakichś pytań to piszcie, wszystko opowiem;)

Gość loosemyway
depilator do twarzy ciekawa rzecz, ale ja chyba wolałabym się poddać depilacji laserowej, zeby mieć pewność tego, że będę miała problem z włoskami z głowy.

Gość gość
Jedyną trwałą i skuteczną metodą usuwania owłosienia z różnych partii ciała jest elektroepilacja. Niezależnie od zabarwienia włosa czy fototypu skóry, raz na zawsze można się pozbyć włosów z dowolnej części ciała. Polecam Wam gabinety, które pracują na aparatach APILUS, które aktualnie uznawane są za najlepsze na rynku.

Gość gość
Po 20 latach walki z meszkiem jedyne co naprawdę polecam to krem firmy VELVETIC nazwa produktu FACE o ile pamiętam w Rosmanie albo Naturze. Jest tni , tubka starcza na 3 lub 4 razy. Ja stosuję raz na cztery tygodnie. Po tym zabiegu wlosy tak szybko nie odrastają. Stosuje go od pół roku i wreszcie nie musze się ciągle przyglądać jak wygląda makijaż, czy podkład jest równo , czy jak bedzie słońce to znowu będzie widac złoty meszek. Po tym kremie cera jest bardzo gładka. Czas pozostawienia kremu na twarzy 4-5.

Gość Ekaterina32
Ja po przeczytaniu artykuły http://zabiegi-na-twarz.pl/najnowsza-technologia-depilacji-laserowej-juz-na-rynku/ zdecydowałam się na depilację laserową w Łodzi w Laser Glamour i dzięki temu już się nie martwię, że ludzie dziwnie na mnie patrzą, bo wcześniej często się to zdarzało. Po tym jak ostatni raz odwiedziłam ten salon kosmetyczny dosłownie kamień spadł mi z serce.

Gość JazgarEwelina
Owłosienie na twarzy to nic fajnego, wiem:( Jeszcze pół biedy jak ma się jasne włoski - ja miałam czarne małe kępki. Hormony w porządku, lekarze mówili :taki pani urok. Mi pomógł dopiero zabieg depilacji laserowej light sheer duet w estetica w Krakowie. Po czterech zabiegach po włoskach nie było śladu.

Chodziłam na laser prawie rok. nic to nie dało. Jedynie kasa poszła z dymem. W okolicach brody i na górnej wardze nadal rosną ciemne włoski. Dałam sobie spokój z laserem. Kupiłam Braun Face. Depilacja twarzy w domu, na spokojnie, każdy włosek wyrwany. Dodatkowo ma nakładki do mycia twarzy, więc warto kupić.

Gość Moneika
U mnie to samo, hormony ok, a włoski na twarzy się pojawiają. Ja zdecydowałam się na zabieg w domu, kupiłam zestaw Epilclear, początkowo miałam obawy, że sobie nie poradzę, ale wykonanie tego zabiegu to żaden problem. Był to mój ogromny kompleks i cieszę się, że w końcu się go pozbyłam.

Gość Florencynka
A co to takiego jest i na czym polega? Nie znam epilclear...