Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

denver

co tą są pory? prosze o odpowiedz

Polecane posty

Co to sa tak własciwie pory na twarzy i jak wyglądają? Czy przy cerze suchej powinnam je maseczkami ściągać czy rozszerzac? odpowiedzcie na moje pytania, bo ciagle sie o nich slyszy a nie mam pojęcia co to tak NAPRAWDĘ jest, a moze przydaoby mis ie wiedziec na pewno, bo wciąz sie maluje i pewnie powinnam lepiej dbac o cerę pozdr. :*

jesli masz sucha skórę to stosuj tylko maseczki nawilzajace i takie które nie powoduja sciągnięcia skóry rozszerzone pory wygladaja nieestetycznie!!!!!!a od rozszerzonych porów łatwo o pryszcze i wągry pory sa miejsca w których skóra oddycha w wyniku nadmiernego wydzielania sebum czyli tłuszczu rozszerzają się zapychają i dochodzi do stanu zapalnego skóry powstaja wągry czyli czarne punkciki a czasem nawet pryszcze ropne

więc maseczki zwężające pory są tylko polecane przy cerze tłustej?

albo do cery normalnej :-) Ty swoja powinnas tylko nawilżać generalnie sucha skóra jest juz sciągnieta wiec po co sciagac ja jeszcze bardziej?

mam strasznie suchą skórę, a moze macie jakies maseczki które macymalnie ją nawilżają ale nie powoduja wyprysków? generalnie sucha skóra nie powinna miec tendencji do zaskórników, moja ma, a strefa T jest tak sucha ze peeling mogłabym robic codziennie (ale robie 2 razy w tygodniu, wg zalecen) a mzoe jakies niedrogie domowe maseczki które działają naprawde nawilżająco, kojąco a do tego nie powoduja zwiększenia sie ilosci popekanych naczynek ktore i tak juz niestety mam ?? :(

hmm... w drogerii pełno jest maseczek do róznych typów cery musisz isc i po prostu próbować w domu albo słyszałam ze maseczka z jogurtu jest dobra na nawilzanie ale nie wiem jak ja zrobić

Gość gość
Pory, to są takie długie spodnie poszerzane u dołu