Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martta

NAJSILNIEJSZY LEK PODCZAS OKRESU

Polecane posty

prosze o rady,jakich uzywacie,jakie sa najlepsze.Codzi mi raczej o te bez recepty.

Gość kollins
ibubrofen max + nospa lub vegantalgin.....ale najlepszy jest Ketonal Forte

Gość skorpionkaa
Ketonal forte

chodzi Ci o leki przeciwbólowe? wiesz, to zależy od człowieka, na jednego podziała paracetamol, na innego co innego z tego co wiem, na bóle miesiączkowe najskuteczniejsze są leki na bazie ibuprofenu - ibuprom, nurofen, tylko że dla żołądka ibuprofen nie jest zbyt korzystny nie szkodzą żołądkowi z kolei leki na bazie paracetamolu, ale one są trochę słabsze ja osobiście polecam albo nurofen menstrual, albo ibuprom max

Gość najlepszy jest
KETONAL, mam naprawde silne bóle a ten lek to istne cudo dla mnie

Gość najlepszy jest
mi kiedys tez pomagał ibuprom, ale musiałam wziąść kilka tabletek, nawet jak brałam ibuprom max to musiałam wziąść 2 tabletki żeby ból przeszedł. nie pomagała też nospa. teraz wystarczy jeden ketonal (50 bo sa tez 100) i po bólu ani sladu.

Gość ketonal
jest najlepszy ale bardzo niezdrowy dla zoladka. ale coz jak boli tak jak w moim przypadku to i po 2 tabletki bralam:O

Gość tak ketonal naprawde
jest bardzo silnym lekiem i bardzoszkodzi na zoladek n oale co teraz nie szkodzi:( ja zazwyczaj biore nurofen forte, ibuprom ale to msuz ekilka tabletek:( no-spa w ogole na mnie nie dziala, bol nie przechodzi a jeszcze zle sie po niej czuje, jest mi niedobrze, czuje jak mi sie rozklada w zoladku jak jeszce keidys na goraczke sie bralo pabialgine to tez takie dziwne uczucie mialam:(

jak dla mnie ibuprom max tylko to zwyklu ibuprom nie dziala a max jest rewelacja!!!!!!!!! do tego pije ziola \"krwawnik\" kosztuje ok 4zl a starcza na ponad 3 miesiace jest to ziolo ktore raz zmieksza dolegliwosci bolowe podczas okresu dwa okres jest mniej obfity i krocej trwa gdy sie go pije!!! wyprobowane na wlasnej skorze!!!dawniej okres mialam 7 dni teraz mam 5!!!!!!!!aaa najlepiej pic krwawnik okolo 2 dni przed spodziewanym okresem tak 2-3 szklanki w smaku jest dobre wiec mozna pic jako herbate ja nawet tego nie slodze bo i tak jest dobre w smaku:))

Gość a ja brałam aulin- na receptę
teraz biorę anty, więc nie mam problemu z bolesną miesiączką

Gość ketonal
albo leki zawierajace skladnik o nazwie diclofenac np. diclac - dzialaja b. dlugo, jedna wada - wylacznie na recepte (tak jak ketonal)

Gość witaminka C
truuskaffka a pijesz ten krwawnik tylko przed okresem 2 dni czy codziennie? słyszalam o tym zielu dużo dobrego ale nie wiem jak go stosowac

Gość Kartynka
Oj ja tez mam problem z bolesnymi miesiaczkami, bywalo tak ze ani nurofen ani no-spa nie pomagala a tu trzeba bylo isc do pracy.. Slyszalam ze najlepsze sa leki przeciwbolowe w czopkach i te ktore mozesz rozpuscic w wodzie. Toby sie zgadzalo bo dostaja sie do organizmu juz rozpuszczone Dla mnie wybawieniem jest moja mama ktora przywozi mi z Wloch MOMENT200 ten srodek jest rewelacyjny!

Gość blow up hollywood
Na mnie dziala tylko vegantalgin, zawsze pomaga. No-spa, ibuprom, apap - to wszystko moge wyrzucic do kosza.

jesli chodzi o krwawnik to tak to jest ze sie poje tylko 2 dni przed okresem i w trakcie jak boli brzuch czyli pewnie max dzie lub dwa to zalezy ile was tez brzuszek boli:)))to jest zupelnie bezpieczne i mozna pic zamiast herbatki do sniadanka i obiadu:)))pozdrawiam

dzieku dziewczyny,własnie dzis pytałam o ketonal,ale jest dostepny tylko na recepte.Zamiast teggo kupiłam nowy NUROFEN ,ten nowy,NUROFEN ULTRAFAST,i nawet działa.A jeszcze chciałam sie zapytan czy ten KETONAL to ma działanie prtrzeciwbolowe ,tak specjalnie na okre,ze jak powiem lekarzowi ze to po to,to bez gadania mi to przypisze?Jak dostałyscie ten lek,co powiedizałyscie lekarzowi,boz tego co wiem to on jest bardzo silny i nie wiem czy zggodzi mi sie go przypisac jak powiem ze to na bolesne miesiaczki.Ja jak zbliza sie okres,to jestem bliska załamaniu,chodze jak truo,nic nie moge robic z bolu.Sprobuje z tym krwawnikiem,czesto przykładam sobie butelke z goraco woda i troszke pomaga,choc wiem ze to nie najlepszy sposob.Dzieki za wasze wypowiedzi.Jestem niezmiernie wdzieczna.PA DZIEWCZYNY.

mam dla was stronke, www.kobiecedni.pl ,tutaj mozna zamowic bezpłatny poradnik na temat menstruacji,gł dotyczy porad specjalistow mowiacych o tym jak radzic sobie z bolem.

Kiedyś pomagał mi saridon, ale jak musiałam brać 6 saridonów na raz, to poszłam do pierwszego lepszego ginekologa i przepisał mi ketonal 100 mg., wiem, że to bardzo silny lek, ale nic innego mi nie pomaga. Teraz jak mi się kończą tabletki, to idę i mówię, że miałam przepisany ketonal, kończy mi się i prosę o receptę. No problem - każdy wypisuje.

Gość Vanila_sky
Nurofen Ultrafast jest dość skuteczny...Polecam...No i działa juz po 10-15 minutach...Spróbujcie

Ketonal jest super, ale to chyba na receptę. Pomaga mi też Ibuprom max, albo 2 tabletki czegoś innego z ibuprofenem.

Gość witaminka C
truuskaffka jeśli możesz to jeszcze jedno pytanie mam, właśnie zakupiłam dzis krwawnik, ale oczywiście na tych ziółkach zawsze nigdy nic nie pisze :) więc prosze napisz jak ją parzysz? mam w torebkach, zalać gorąca woda i ile zaparzać? i pić sobie powoli całą czy po pół szklanki? dzięki z góry

Gość melisana
Cześć dziewczyny, ja akurat dziś mam ten dzień. Godzine temu jeszcze płakałam z bólu, ale łyknełam dwie tabletki nurofen menstrual i już mi lepiej. Ale tylko po dwoch, jedna mi nie pomaga.

Gość wwwwaa
mi matka sama recepty wypisuje na kazdy lek w tym ketonal :P