Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamama

Badanie usg 3D....

Polecane posty

Gość przyszłamama

Cz któraś z Was robiła to badanie? Ile kosztuje i czy warto takie robić? Kiedy najlepiej, tzn. w którym tygodniu ciąży? Podzielcie się Waszymi opiniami.

Ja robiłam takie badanie 3 razy w ciąży pierwsze aby zobaczyć czy maluszek rozwija się rawidłowo w 11tc, drugie aby ocenic czy wszyskie narzady sa juz \"dobrze\" ukszta ltowane w 22tc i 3 w 34tc aby zobaczyc juz swoje maleństwo eszcze zanim sam przyjdzie na świat. Uważam, że jesli kogoś stac na koszt 150 zł za takie usg to naprawdę warto !!!!!!!!!!!!ja mam wszystkie 3 wizyty nagrane na płytkę więc naprawdę pamiątka na całe życie jesli chcesz wiedziec coś wiecej to pisz na maila agnieszka.k.k@gazeta.pl

Ja dostalam skierowanie na badanie 3D na 21 tc... Na pewno warto bo taki sprzęt daje znacznie większe mozliwości wczesnego wykrycia wad, które przecież mozna leczyc jeszcze zanim dziecko sie urodzi. No i oczywiście....sam widok maleństwa - jakby z kamery umieszczonej wewnątrz macicy :) Kszt bardzo podobnie- 150zł +koszt ewentualnej kasety Video i CD

Gość orzech
dajcie namiary na Gdańsk .Gdzie je można zrobić?:)

Ja jestem równiez zainteresowana i macie może namary na Gorzów Wlkp.

Gość do egipt
masz blisko do Poznania, wiec chyba Polna wchodzi w gre. Znajdz strony szpitali położniczych tobie najbliższych, tam powinnas znależć info

Gość DO EGIPT
Egipt- w Gorzowie prywatnie: Hipokrates, koszt 150 zł. Budynek mieści się na przeciwko Okrąglaka, tam gdzie apteka i drugi rossman.

Dzięki za podpowiedż, bo nie orientowałam się w tym temacie.

W Poznaniu na POlnej, trzeba by zapisywac sie chyba jeszcze przed ciaza ;) Pytalam w czerwcu o najblizszy termin, bo chcialam zrobci to badanie w okolicach 22 tc, wiec powiedziano mi, ze najwczesniej na pazdziernik (wtedy to ja juz bede w okolicach 33 tc ;) ). Bez kolejki jest w szpitalu Raszei - koszt 50 zl (bylam zszokowana, ze tak malo)...

Gość przyszłamama
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Chyba się zdecyduję na to usg pomimo ceny... Tylko słyszałam jeszcze o usg 4D. Podobno różni się od 3D tym, że widać normalnie ruchy dziecka, bo w tym 3D tylko zapisuje obraz. Nie wiem czy dobrze słyszałam... ? Jak dokładnie wygląda to 3D czy tak jak zdjęcia, czy też widać ruchy?

Gość monia25
wlasnie jestem w 17 tygodniu i ten temat straaaaszliwie mnie interesuje!!!tylko ze jestem z elblaga i zastanawiamsie czy na terenie trojmiasta jest to do zrobienia???baardzo prosze o odpowiedz tu lub na maila moniawad@wp.pl