Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojo jojo

Zimne prysznice na cellulit ?

Polecane posty

Gość mojo jojo

działają czy nie? ja się dzisiaj prysznicowałam chyba z 10 min nogi brzuch mam czerwone jak burak, a po wyjsciu z wanny ciągle chc emi się siku = to chyba od tej zimnej wody? jak długo powinien trawc taki prysznic? ile razy dziennie? czy rzeczywiście pomagają?:))) i jeszcze jedno.. kiedy je robić? po wyszorowaniu porządnie ciała gąbką sizalową czy przed? dzieki

Gość zwariowałaś
Wystarczy że codziennie jako naturalny element porannej, czy wieczornej higieny uzyjesz zimnego prysznica naprzemiennego lub na koniec a nie moczenia ciała przez długi czas. Chodzi o to, ze jak polejesz ciało zimna wodą to po wyjściu spod prysznica krew szybciej krązy i czujesz ciepło. Taki prysznic ma pobudzic organizm, a nie doprowadzic do przeziebienia. Ja po wyszorowaniu i opłukaniu ciała na koniec spłukuje sie zimna woda przez 1-2 minuty i koniec. Czasem naprzemiennie po1minucie na ciepły i 1minucie na zimny ze 3-4 razy.

Gość moutainka
moze ktoś jeszcze się wypowie?

Gość Madzialenkasliczna
Dziewczyny nie zamulajcie tu bo ja mam 17 lat a cellulitis mam od 15 roku życia.Mam 1.68 i waże 50kg.Ćwicze intensywnie od 8 lat taniec nowoczesny przynajmniej 3 razy w tygodniu.Oprócz tego praktycznie co tydzień jestem na dyskotece ruszam sie jeżdże na rowerze nie jem duzo słodyczy.Nie jem kolacji.Według mnie to po prostu uwarunkowanie genetyczne.Moja mam miała celulit i ja też mam,ale w porównaniu z tym co było około roku temu to teraz juz mam ładna pupcię.a robię tak-zawsze rano i wieczorem tre posladki i uda mydłem z peelingiem.potem oblewam poslady i uda lodowatą wodą z prysznica przez około 20 sekund.Potem wychodze i wcieram w nogi balsam.od dołu do góry i potem około 20 min robie masaż ud i pośladków!No i rzeczywiście pomaga!!!!żadne kremy,żadne operacje,żadne maści,żadna dieta(no tyle,że unikać tłuszczu i nadmiaru węglowodanów)tylko te masaże codziennie wytrwale!Tak więc widziecie,że cellulit nie jest spowodowany tylko i wyłącznie brakiem aktywności fizycznej i złym odżywianiem sie!

Gość gość
10 min to za długo, pewnie przeziębiłaś pęcherz. Kiedyś był u mnie spory remont i przez 2 tyg. miałam tylko zimną wodę, a wiadomo, że kąpać się musiałam codziennie a w sumie to 2 razy dziennie i to była katorga po prostu. Woda lodowata, cała się trzęsłam z zimna, więc starałam się to zrobić jak najszybciej max 5 min.:) ale po jakimś tygodniu zauważyłam bardzo dużą różnicę w jędrności skóry, cellulit też się zredukował. Polecam tą metodę, chociaż czasami ciężko się zmusić:)