Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajacaładnejcery

jak zwezyc pory?

Polecane posty

Gość szukajacaładnejcery

Moj problem polega na tym ze mam okropne zaskorniki(nos i policzki i broda troche czolo)-myje twarz sarym mydlem(bialy jelen) stosuje tonik normalizujacy, wklepuje maseczki,tre peelingiem ,przemywam wacikiem nasaczonym sokiem z cytryny i kiedy spojrze w lustro wydaje sie ze jest nawet lepiej do momentu kiedy skora nie zacznie sie sciagac(powstaje wtedy takie nieprzyjemne uczucie napieciaa pozniej skora sie luszczy) wiec wklepuje na te wszystkie zabiegi krem NIVEA SOFT i wtedy wydaje mi sie ze pory sa snowu duuuuuze i widac bardziej intensywnie czarne kropki.To mozliwe czy to moje urojenia powstale w skutek przewrazliwienia-poradzcie cos.

Gość szukajacaładnejcery
nikt nic nie poradzi?Hallo kobietki

Gość Ola_24
W serii Lirene jest taka maseczka zwężająca pory, więc może spróbuj? Kosztuje coś koło 13 zł (na pewno jest w drogeriach "Natura"). Ja ją stosuję, ale niezbyt regularnie, więc może dlatego nie bardzo widzę efekty.

mi sie wydaje , ze im wiecej wlasnie nakladam maseczki, uzywam jakis kremow itd, tym mam wiecej problemow, wiem co czujesz ja codziennie robie podobnie jak ty... :(

Gość szukajacaladnejcery
dzieki bardzo wyprobuje.jeszcze jakies rady?

Gość szukajacaladnejcery
dzieki Ci bardzo rezejrze sie za nimi.mam dosc juz tego paskudztwa fluid wlasciwie dobrze kryje ale ja mam tlusta cere i juz po godzinie swiece sie jak neon i wtedy te paskudy znowu sa widoczne

Gość jest mi źle
Eh..skad to znam... Sama mam takie problemy mimo ze stosuje: -mydlo siarkowe -przemywam twarz wacikiem nasaczonym w olejku z drzewa herbacianego -smaruje Acnofanem -pije herbatke z bratka -unikam czekolady -robie maseczki z drozdzy mleka i cytryny -peeling z platkow owsianych -uzywam kremu SVR Laboratorium Lisanel z kwasami owocowymi -staram sie ograniczyc puder ( z fluidu w ogole zrezygnowalam) -czasem przemywam spiritusem gdy jest taka potrzeba.. I co i nadal mam niespodzianki...i nieladne pory....im wiecej sie bawie tym bardziej mam dosc..bo gdzie te efekty...?!

Gość szukajacaladnejcery
herbatke z bratka tez przerabialam, no i mydlo siarkowe, maseczki z drozdzy i z platkow- w zasadzie nie mam jakos takich pryszczy czy wypryskow glownie rochodzi sie o te wredne male czarne paskudztwa!

Gość jest mi źle
JA tez wlasciwie wielkich pryszczy nie mam. Czsem cos mi wyskoczy...ale jednak costam czasem ... Mam rozszerzone pory i zaskorniaki na nosku...wystarczy jedno musniecie pudrem by ich nie bylo widac..ale sa! I jak zmyje makijaz to widac... A czasem popjawiaja mi sie takie podskorne z biala mazia w srodku...sa najgorsze do gojenia..bo trudno wysisnac i goi sie z pol roku..a przy tym zcerwone i bolesne..afe! A tak pzoa tym to jest mi zle...BO: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2961055

Gość Ola_24
Ja tez stosuje mnóstwo różnych kremów, maseczek itd itp, a i tak nic mi to nie pomaga. Jedynie mam czyste sumienie, bo niby cos robię...A cera i tak się non stop świeci, i tak mam wszędzie wągry...Czy to się nigdy nie skończy?!

Gość jest mi źle
wiec jest nas wiecej... Ja chce miec ladna cere!!!

Gość szukajacaladnejcery
czy ktos jeszcze ma taki problem -poradzcie cos

hej. wyprobujcie maseczke garniera z ogorkirm i glinka 2 szt za 6 zl. stosujcie 2 razy w tygodniu / ja wiem na poakowaniu jest ze oczyszcza na 7 dni ale tlustej cerze to nie wystarcza / po okolo miesiacu widac efekty. naprawde superowa, nie podraznia, nie sciaga i w ogole pomaga. a na co dzien polecam nowosc - matujacy krem nivea visage. nawilza i matuje - widac juz po tygodniu. aha i z mojego doswiadczenia - jesli po serii zabiegow skora na twarzy jest podrazniona to najlepiej ograniczaj je do minimum. zel oczyszczajacy z tej samej serii co krem i przed nalozeniem maseczki piling. nic wiecej bo twoja skora zacznie sie bronic przed zbyt intensywnym odtluszczaniem. te 3 rzeczy w zupelnosci wystarcza. juz po 2 tygodniach zobaczysz wyrazna roznice. powodzenia

Gość ładna cera
Ja miałam identyczne problemy i wydawałam mase pieniędzy na kosmetyki. Ale wyjechałam na jakiś czas pod namioty i głupota było brać ze sobą walizke kosmetyków. Wziełam tylko mydło Nivea i zwykły krem Nivea. Po tygodniu gdy wróciłam do domu okazało się że dawno nie miałam tak ładnej cery. Teraz używam mydła aloesowego Arko i czasem troche kremu Nivea. Dodam że nie używam pudrów i tym podobnych kosmetyków. Czasem robie piling z soli kuchennej i parówke z zielonej herbaty po czym delikatnie usuwam wągry palcami owiniętymi w ręcznik aby nie uszkodzić skóry.

Gość madziarka84
zacznij od codziennego dokladnego demakijazu twarzy kosmetykami przeznaczonymi do cery tlustej badz kosmetykami nawilzajacymi. a najlepiej to byloby wybrac sie do zakladu kosmetycznego i poprosic o porade za to nic nie placisz.:) mozesz tez stosowac maseczke z bialka:)

Gość mWiecie co mi sie wydaje
ze osoby z tymi czarnymi paskudami sa juz skazane na to zeby je miec...tak jak ja ! ile ludzi tyle roznych spodobo i kazdy jest zly. Bo czarne kropy dalej siedza na nosie ! na brodzie ! i na czole o_O ja juz jestem bezsilna ...i chyba sie poddam

Gość polecam Żywą Ziemie
Wylkaniczną firmy Abacosun, jest naprawdę dobra mam ją dopiero od dwóch tygodniale już widzę efekty, po tej maseczce skóra jest taka świetlista i gładka, moim zadniem oczyszcza świetnie, duzo lepiej niz glinki, których też sporo używałam. Takego efektu jak po Ziemi nie miałam po żadnej maseczce

ja do mycia twarzy używam kostki sebamed (jejku, dla mnie to odkrycie roku, zastąpiła wszelkie żele, pianki do mycia itp), później krem z tej samej firmy (oczekiwałam cudu, ale i tak jestem zawodolona). do rzeczy mam też trochę rozszerzone pory koło nosa :O, faktycznie mało co działa-ale maseczka z alg (bardzo ściąga i oczyszcza). A teraz coś co mi poleciła zaufana pani kosmetyczka w podeszłym wieku. maseczka z białka :D białko (te z jajka;) ) ubić na pianę i nałóżyć; sceptycznie podeszłam, bo myślałam, że nie będzie się trzymać na buzi, i choć z góry pozostaje \"miękka\" warstwa na twarzy baaaaardzo się ściąga. Momentami czułam dziwne swędzenia (mam wrażlwią buzię), należy ją zmyć po 10 min, stosowałam dopiero 2x i ten jeden najszerszy por :D, który mnie zawsze wqrzał, stał się naprwdę węższy, ładnie pod pokładem się chowa. Liczę na lepsze efekty. 🖐️

dziewczyny nie wiem czy to ma związek ale zawsze miałam proble z tymi czarnymikropkami i porami do tego wyciskanie czy pełno ran na buzi ostatnio zaczełam stosowac diete w której wypijam pół litra jogurtu naturalnego dziennie robir to dopiero od trzech dni a juz widze róznice poza tym w żaden sposob inaczej cery ni e pielegnuje

Gość bnbbn
nivea jest najlepszy. maseczk z ogorka i zadnego make up'u

Gość sudys
jaki nivea?

a gdzie się kupuję tę Ziemię Wulkaniczną???????????????????????????????????

Gość upupuup
a widzialyscie nowym kremik na noc od vichy?

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci