Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikolette

Jaki krem na rozstepy w ciąży?

Polecane posty

jesli byłyście przedtem cały czas szczupłe i nie macie tendencjii do rozciagnięcia skóry , to nic nie zrobicie . najmniej przyjemna niespodzianka ciąży . wiem co mówie , jestem po dwóch ciążach w obu przytyłam po 32 kilo.same sobie wyobrazcie . oliwka nic u mnie nie dała ,fenisan tez , ani w trakcie ,ani po.

Hej dziewczyny :) ja od początku 4 miesiąca stosuję balsam na rozstępy ELANCYL (Galenic) tani nie jest ale zdecydowałam się od razy na taki, ponieważ siostra miała po ciązy straszne rozstępy i stosowała właśnie z tej firmy zel-krem na powstałe rozstępy i efekt był porażająco dobry. Fakt jest taki,że jak ktoś ma tendecje do rozstepów to i tak je będzie miał,ale stosowanie kremów na pewno dużo daje. Mimo stosowania tego balsamu mam nowe rozsępy na biodrach,ale jakbym go nie stosowała mogło być jeszcze gorzej. I tak cieszę sie ,że dopiero na przełomie 7-8 msc coś się pojawiło, bo przytyłam już ok18kg. mam ciążę leżącą i nie mam jak spalać. Także profilaktyka jest bardzo ważna,bo nawet jeśli pojawiają się rozstępy mimo stosowania kremów, too nie wiecie przecież czy nie byłoby gorzej gdybyście w ogóle nic nie stosowały.

Gość 5-miesiąc;)
Perfecta mama fest dobry ;) mam rozstepy na piersiach i mi pomaga;)

Gość 5-miesiąc;)
olivke stosuje biała bo sie nie klei ;) narazie mam tylko na biuście a ciekawe co bedzie potem ;(

Ja dopiero od 6 mies. Ciazy zaczelam smarowac sie olejem migdalowym (tloczony na zimno nieoczyszczony) oraz olejem z pestek moreli, oba firmy Olvita. Rano i wieczorem masowalam brzuch, piersi, uda i posladki. Skora jest gladka i ladne pachnie. Kupic je mozna w sklepie z naturalnymi produktami czy zielarniach. Zanim siegnelam po te olejki uzywalam roznych kremow nawilzajacych Oriflame. Nie mam ani jednego rozstepu a przytylam 15kg. Nie wiem czy to genetyka czy uzywanie tych kosmetykow pomoglo ale moja mama oraz babcie mialy niewielkie rozstepy po porodzie. Warto sie zabezpieczyc :-)

Gość cleo676
Ja do piątego mc używałam balsamu i oliwki Babydream z Rossmana ale jak tylko brzuszek zaczął rosnąć zaczęłam odczuwać swędzenie skóry. Nawet po zwykłym balsamie było lepiej niż po Babydream... Stwierdziłam, że trzeba się jakoś ratować zanim pojawią się rozstępy i zainwestowałam w Elancyl. Problem swędzenia na razie zniknął a skóra jest ładnie nawilżona :) Mam tylko nadzieję, że tak już zostanie i nic mi nie wyskoczy.

Gość bedzie drugi syn ;)
witajcie jestem w drugiej ciazy, mam 30 lat, pierwszego syna rodzilam w wieku 26 lat. smarowalam sie rano i wieczorem kremem dla ciezarnych przeciwko rozstepom (nie pamietam nazwy ale juz go nie mozna kupic, szukalam, dostepny tylko w duglasie). jestem w drugiej ciazy i nie wiem jaki krem wybrac, za duzo tego. inna sprawa, ze nie jestem do konca przekonana o skutecznosci jakichkolwiek kosmetykow tego typu. w pierwszej ciazy przytylam "male" 27kg ;) rozstepy sa ale ale najdziwniejsze ze na posladkach (male) na udach i na lydkach, na brzuchu i na piersiach nie ma ani jednego, a smarowalam sie wszedzie. brzuch mialam wielki. jak tu ufac czemukolwiek??!! nie nastawiajcie sie na cuda, co nie zmienia faktu, ze samopoczucie jak sie cos tam stosuje jest lepsze ;) a moze i cos to pomaga??!!

Gość mamaR
Ja polecam krem z kategorii "kosmetyki naturalne" - tzn: NIE POSIADA: sztucznych syntetycznych zapachów, barwników, konserwantów itp POSIADA: dużą dawkę wyciągów roślinnych eliminujących rozstępy i zapobiegających im. Bezpieczny i zalecany dla kobiet w ciąży: Krem na rozstępy o podwójnym działaniu - Alphanova Sante

Gość okistar
Witam wszystkie panie, przyszłe i obecne mamy oraz nielicznych panów Od kilku tygodni przeglądam fora odnośnie ciąży, porodu, diety itp. Zainteresowanie to pojawiło się w mojej głowie od dnia kiedy moja małżonka pokazała mi te dwie magiczne kreseczki na teście :). To tyle wyjaśnienia czemu facet zabiera głos w tej z reguły przyjętej dziedzinie dla kobiet. W większości forów mogę tylko czytać i zbierać doświadczenia innych . Natomiast tutaj chciałbym się podzielić moim wieloletnim doświadczeniem odnośnie pielęgnacji skóry. Posiadam przykrą dla mnie dolegliwość, zwaną atopowym zapaleniem skóry. Objawia się ona tym że jest strasznie sucha, nie mogę nawet spłukać ciała pod prysznicem, nie kremowania jej potem, inaczej zaraz pojawiają się rozstępy albo od razu pęka. Do tego częste odczyny alergii, które w kilka sekund rozdrapauję do krwi. Powyższe wypociny proszę traktować jako referencje wynikające z wieloletnich doświadczeń z pielęgnacją skóry. Od drugiego roku życia testuję na sobie praktycznie wszystkie kremy, balsamy, jakie wpadną mi w ręce, szczególnie te do nawilżania. A oto moje rady: 1.Obojętnie co drogie panie będziecie stosować należy zawsze bezwzględnie pamiętać iż wszystko czym się posmarujecie przejdzie również na dziecko, nawet szampon od włosów który używacie zostanie wchłonięty przez organizm dziecka. 2. Moim obecnym odkryciem jest CETAPHIL balsam. Stosuję go również do twarzy. W ciągu dwóch lat stosowania znikły mi nawet zmarszczki na czole. Jest jeszcze krem i balsam do mycia które też polecam. 3. Dodatkowo używam DERMOSAN A+E to tak by dodatkowo użyźnić skórę. 4. I nigdy nie należy zapominać iż smarując się, trzeba masować skórę czy to na twarzy czy na pupie. Bez tego żaden krem nie pomoże. Pozdrawiam i życzę cery jak pupci niemowlaka :)

Witam ponownie, pisalam juz wczesniej bedac w 6 miesiacu ciazy, teraz juz jestem 6 nies po porodzie i wszystko wrocilo do normy, rozstepow nie ma! Zadzialal czysty olej z migdalow naprzemiennie z olejem z pestek moreli, ale pilam tez lyzke oleju lnianego codziennie naczczo, jak ktos nie moze przelknac to mozna dodac np do jigurtu lub salatek. Olej lniany jest nie tylko super zdrowy dla nas ale takze dla maluszka, zawiera kwasy omega 3 ktorych czesto brakuje w naszej diecie. Po porodzie nadal stosujcie olejek + jakis krem sciagajacy brzuch zeby skora szybko sie spiela ( polecam biotherm, drogi ale dziala super)

Gość Mefka1990r
ja stosowałam Mamamil. i super jestem zadowolona. fajna konsystencja i zapach i przede wszystkim spełnil swoje zadanie. ladny brzuszek:) tylko troche tluszczu za duzo, no ale na to mamamil nie działa, hahahhaha

Hej ja jestem w drugiej ciąży i tak w drugiej jak i teraz używałam Mamamija Ziaji.Rozstępów nie miałam i nie mam, a z tego co wyczytałam to kremy wspomagają zapobieganie, ale jak ktoś ma predyspozycje genetyczne to i cud nie pomoże.

Ja właśnie mam taki problem ze uzywałam wiele kremów oliwek i niestety rostepow nie unikłam ale wiem ze mam to po mamie napewno czesci udało mi sie kilka uniknac ale i tak sie pojawiły licze ze juz po rozwiazaniu uda mi sie szybko skóre doprowadzic do ładu oraz te ktore juz sa jakoś zlikwidowac

Ja używam Reduce od początku ciąży strasznie się ich obawiam szczególnie jak widzę jak zaatakowały moją starszą siostrę no ale na razie niema nic widać u mnie a jestem w 38 tygodniu.Oprócz tego stosuję też peeling raz w tygodniu.REDUCE można kupić w aptece ok.33 zł troszkę śmierdzi ale idzie się przyzwyczaić zresztą czego się nie robi :D

Gość Kaqsia
Mi położna poleciła oliwkę bambino tuż po kąpieli oraz dobry masaż skóry. Chodzi o to aby rozciągnąć, jak skora bedzie elastyczna to nie bedzie tak pekac.

Ja - Fissan, Gerber, Mustela i chyba teraz (6mies) wroce do gerbera albo fissana, bo mustela troche za drogi interes ok. 60 zl/75 ml. A czy ktos slyszal o ELASTI-Q ORIGINAL jakas nowosc dla kobiet w ciazy i o MAMAMIL? Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy :)

Gość pampoko
Mustela i tylko Mustela, nie ma co oszczędzać. Oliwka Bambino nakladana na "sucho" wysusza skórę i nie pomaga w przeciwdzialaniu powstawania rozstępów. Pamiętajcie,ze w ciąży nie wolno masować brzucha-może to wywołać przedwczesne skurcze macicy i wywołać poród...

no to moze jednak znow zainwestuje, nie chcialabym pozniej rozczarowania.. dzieki za opinię

Gość Kas!ek
Mi mój lekarz polecil smarowanie sie maslem kakaowym, smaruje sie nim na zmiane z oliwka johnsona w zelu, kiedy mi sie tylko przypomni ;) jestem w 6mc i poki co o rozstepach ani slychu ani widu ;);)

Gość Ania-ADHD
Moja przyjaciółka tez mi polecała oliwkę. Jestem w 5 miesiącu i na piersiach już się pojawiają rozstępy mimo, że smaruję oliwką w żelu minimum 2 razy dziennie i czasem jeszcze jakimś innym kremem... Wiem, że mam duże skłonności genetyczne ale chciałabym coś na to poradzić...pójdę dziś do apteki coś kupię i odezwę się za jakiś czas :) pozdrawiam

Oliwka wyslusza nie nawilza skory - tak mi powiedziala kosmetyczka (parafina tylko daje warstwe ,,ochronna'' na skorze ale zadnej wody i innych substancji nie daje skorze). Ja sie smarowalam od poczatku Mustella, jestem w 8 miesiacy i wczoraj zauwazylam malego rozstepa kolo pepka- mysle ze to i tak zasluga Musteli ze nie ma ich wiecej, bo jestem szczupla a brzuch jak pilka do kosza:) Poza tym mam bardzo ladna skore na brzuchu. Mustela jest droga, ja mieszkam za granica i tu jest taniej, no i w porownaniu do zarobkow tez taniej. Jestem na 4 opakowaniu. Smaruje rano i wieczorem.

Ja do teraz czyli do 9 miesiąca nie miałam śladu rozstępu. Smaruje się Ziają mamma mia od 5 miesiąca (jest zalecany od 4) i niestety wylazło mi już całkiem sporo rozstępów takich fioletowych. Zastanawiam się czy po ciąży da się je czymś zlikwidować. Macie takie doświadczenia? Co polecacie?

Gość bede mama pierwszy raz
ja mam plamers i tez dobry...bynajmniej nic mi jeszcze nie wychodzi...miesiac 5;)

Ja jednak zostałam przy Musteli, koniec 8 mies i jak na razie rozstepow nie ma, brzuszek jak pileczka i bardzo miekki w dotyku, chociaz smaruje zazwyczaj wieczorem, bo rano zapominam albo mi sie nie chce

Ja smarowałam brzuch od 4 miesiąca ciąży kremem MammaMia Ziajki. Jestem osobą bardzo szczupłą i byłam przekonana, że gdy tylko brzuch "wyskoczy", to pojawią się rozstępy, bo skóry mi zabraknie. Smarowałam brzuch tylko raz dziennie po wieczornym prysznicu i mogę się poszczycić brzuszkiem bez rozstępu (jestem rok po porodzie). Już po porodzie usłyszałam, że dieta bogata w ser biały ma zbawienny wpływ na elastyczność naszych włókien, więc pewnie to było kluczem do sukcesu w mojej walce z potencjalnymi rozstępami, bo od początku ciąży namiętnie zajadałam twaróg.

ja mam brzuch gigant i zaakaceptowałam te pare rozstępów, wcieram w siebie ziajke częściej i chyba się zahamowało. Też przed ciążą byłam chuderlakiem i w sumie nadal nie jestem zbyt okrągła prócz brzucha, który miesiąc przed porodem ma już 110 w obwodzie. Postanowiłam, że jak urodzę to będę smarować się mustellą żeby jakoś zniwelować te rozstępy. Słyszałam, że niektórym one same się wchłaniają. Staram się myśleć pozytywnie. EHHHH

ja mam brzuch gigant i zaakaceptowałam te pare rozstępów, wcieram w siebie ziajke częściej i chyba się zahamowało. Też przed ciążą byłam chuderlakiem i w sumie nadal nie jestem zbyt okrągła prócz brzucha, który miesiąc przed porodem ma już 110 w obwodzie. Postanowiłam, że jak urodzę to będę smarować się mustellą żeby jakoś zniwelować te rozstępy. Słyszałam, że niektórym one same się wchłaniają. Staram się myśleć pozytywnie. EHHHH