Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fajna_Babka

SZOK ZEBATY!!! KONIECZNIE PRZECZYTAJ!

Polecane posty

Kochani! Doznalam dzis szoku. Zyje juz 27 wiosen na tym swiecie, lecze zeby od kiedy pamietam,a juz z 15 lat u prywatnych polecanych specjalistow. Wizyta u nich roche kosztuje, ale ponoc sa dobrzy.... A dzis poszlam do nowejgo dentysty. Bylam zla na mojeo dotychczasowego bo poza wymiana plomby nawet kamienia nie chcial mi zdjac bo twierdzil ze wystarczy dokladnie myc szczotka!!! Zatem siadam dzis na fotel otwieram jak zwkle usta a dentystka mowi zebym je zamknela i bada najpierw szczeke, zakonczenia nerwowe, doslownie wszystko. Ogledziny trwaly 45 min. jeszcze nikt nie dal tak profesjonalnej diagnozy. Moje zeby sa owszem poplanowane ale za to szkliwo popekane a zeby poscierane od zaciskania w nocy. I tyle lat o tym mowilam a dopiero teraz lekarka zalecila szyne na oc preparaty odbudowywujace popekane szkliwo. To zgroza. Nie musialo o=dojsc do takiego stanu! Ale dobrze ze trafilam tam poki nie jest za pozno. Wszystkim polecam. Zastanowcie sie, czy wasz dentysta bada cos wiecej poza samym zebem...

Gość oktavia
ja mam tak krzywe zeby ze juz mi wisi czy mam szkliwo jecze czy moze juz go nawet nie mam:):) zartuje ale niedługo mam aparacik:)

Mam 2 znajome z aparacikami. Jedna uzywa gumek kolorowych i ma szyne srebrna a druga wszystko bezbarwne (drozsze). Nie polecam tej 2 opcji. W 1szym przypadku widac, ze to aparat a w 2gim wyglada jak jakis slam na zebach.

A możesz bliżej o tych preparatach odbudowujących szkliwo? czy chodzi po prostu o fluor? i skąd jesteś?

Gość ----------------
pozdrawim Octavie bo sie chyba znamy z kopenhaskiej :) tez mam krzywe zeby ale niestety ortodaci mowia ta samo: niestety nie jest mozliwe wyprostowanie bo to tamto sramto. Mozna jesdynie zastosowac metode na magnesy ortodatyczne..nie dostepne jednak w Polsce :) o ironio losu wiec pewnie umre z krzywymi..... jakie preparaty na szkliwo? tez mialam ten problem - nadwrazliwosc zebow ale skutecznie wyleczylam sensodyda i elmeksem polecam pzdr

Gość a może polecisz nam tą
dentystkę ?? ;) Z jakiego miasta jesteś ??