Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

morska muszelka

mam metlik w glowie w zwiazku z tab anty

Polecane posty

Wiecie co dziewczyny?Ja juz sama nie wiem co mam robic..Na jednym topiku sa gorace zwolenniczki brania tabletek antkoncepcyjnych, a na drugim z kolei dziewczyny,ktore kategorycznie zabraniaja uzywania takich srodkow.Niedlugo zaczyna mi sie okres i chcialamzaczac brac pierwsze opakowanie cilestu,ale czytajac jakich chorob moge sie potem nabawic, skutkow ubocznych,czy chorego dzidziusia, to stoi przede mna duzy znak zapytania....Pragne miec zabezpieczenie przed ciaza,ale bardzo obawiam sie pozniejszych konsekwencji ze zdrowiem..I to takie moje bledne kolo..

Wiesz ... ja miałam ten sam dylemat. Dobrze, że rozważasz wszystkie za i przeciw. Ja biore tabletki, czuje sie bardzo dobrze i nie mam skutków ubocznych. Robie badania i wszystko jest ok. Każdy organizm reaguje inaczej. Antykoncepcja hormonalna stosowana jest na całym świecie i gdyby naprawde coś było nie tak z tymi tabletkami to nie byłyby tak popularne. Nikt Ci tu nie doradzi, decyzję musisz sama podjąć

Gość dominisia
Powiem ci tak jak chcesdz miec dziecko w przyszlosci to lepiej nie bie ztabletek tyko zabezpieczaj sie innym sposobem. Ja bralam tabletki przez trzy lata , a teraz coa nei moge zajsc w cia ze jae t mi bardzo ciezko z tego powodu ni jak bym mogla to cofanela bym czas i juz nigdy nei zdecydowalabym sie natak ametode antykoncdpcji. Przemysl to sob8ie to barzdo wazne ale przyszlosc jest chyba wzaniejsz prawda . Pozdrawiam:)

Dominisiu - skąd wiesz, że to właśnie przez tabletki nie mozesz teraz zajść w ciąże? znam kobiety, które antykoncepcję hormonalną stosowały trzy razy dłużej a później bez problemu zaszły w ciążę i mają słodkie bobaski.

Gość a ja bralam przez lata
tabletki o duzo wiekszym wkladzie hormonalnym niz te nowoczesne, pozniej nie mialam zadnych problemow z zajsciem w ciaze, urodzilam zdrowe dzieci i czuje sie swietnie. I mimo tej hormonalnej bomby do dzis zadnych skutkow ubocznych nie mam. Wiec przy dzisiejszych minimalnych dawkach hormonow nie mowcie mi o bezplodnosci z tego wlasnie powodu. Poza tym, osoba ktora decyduje sie na wspolzycie jest chyba dorosla, skoro podejmuje sie zycia seksualnego. Zatem dorosla osoba chyba moze wybrac jakie zabezpieczenie jest dla niej najlepsze, robu badania, slucha swojego lekarza a nie nawiedzonych osob na forum, ktore nie maja zadnej wiedzy na tematy zwiazane z antykoncepcja i powtarzaja to, co im ksiadz na religii powiedzial (bo wlasnie on jest wybitnym autorytetem z dziedziny ginekologii)

ja mam 3 bobasów, a tabletki biorę już12 lat oczwiście z przerwami,więc Dominisiu to nie musi byc wcale od tabletek

jest tyle samo za i przeciw decyzja nalezy do Ciebie wszystko bedzie dobrze jesli bedziesz siebie obserwowac a kazde niepokojące dolegliwości zgłaszała lekarzowi cilest dobry jak kazdy inny chroni w niemalże 100%, www.psyche-soma.com

wiecie co kazda z was dziewczyny racje, kazdy organizm reaguje inaczej na dawke hormonow i chyba jedynym rozwiazaniem jest przekonanie sie na wlasnej skorze jak to wszystko \"dziala\" , no i oczywiscie regularne wizyty i badania u swojego ginekologa. Chcialam wam podziekowac za wszystkie odpowiedzi:)