Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieszczek prorodzinny

jak rzekomo rozumne kobiety zabijają cywilizację która dała im weolność

Polecane posty

Gość nie mogę
Rany!!! Skąd ty się urwałeś???!!!

Wieszczek, to ja w takim razie powiem Ci, ze mam 3 dzieci. Tak lepiej (ale same dziewczyny) Zresztą dla Ciebie to chyba dobrze bo będą mogly rodzić dzieci. :p

Gość ciekawy temat
wieszczek niestety musze Cie znowu rozczarowac:) cywilizacja grecka czerpala z cywilizacji arabskiej wiedze z zakresu medycyny, astronomii, a takze ogolno techniczna, wymiana mniej wiecej na podobnym poziomie byla w zakresie filozofii, no moze matematyki, ale tego nie pamietam:) arabowie byli tak zaawansowani w zakresie astronomii, optyki, fizyki, chemii, oraz (i to najbardziej bylo widac) medycyny, ze uwazali nas za totalnych dzikusow:) glupia sprawa, ale mysleli (i to calkiem slusznie) o nas jako o analfabetach, barbarzyncach i... smierdzielach:) w tamtych czasach europejczycy nie bardzo sie garneli do wody, a kultura arabska bardzo cenila czystosc. co do cywilizacji chinskiej, to faktycznie na poczatku byl to za odlegly kraj, ale epoka odkryc geograficznych znacznie go przyblizyla:) problem chin byl taki, ze byly tak ogromne, tak potezne i tak skostniale poprzez brak jakiegokolwiek wroga zewnetrznego, ze prawie przestaly sie rozwijac utrzymujac status quo! w swietle dzisiejszych odkryc, okazuje sie ze historia pisana z punktu widzenia chinskiego nie zostawia do 17-18 wieku prawie zadnego miejsca do bialego czlowieka w zakresie odkryc, potegi, dokonan. co do islamu i obrzezania kobiet, to jest to margines, a nie powszechna praktyka. co do kamienowania w afganistanie i interwencji w iraku, mylisz islam z talibami, ktorzy byli/sa fundamentalistami, a nie standardowymi wyznawcami tej religii!!!! to tak jakbys wyznawcow radia maryja uwazal ze przecietnych chrzescijan! (porownanie slabe ale jakos sie chyba broni).

co do arabii.pl - tylko półgłówki mogą brć poważnie te bzdury i ukrytą indokrynacją prowadzoną w duchu relatywizmu kulturowego. Wszystkie cywilizacje są równie dobre - koń by się uśmiał. Ciekawe dlaczego Chińczycy nie wynakleżli teorii względnosći, a Arabowie polecieli na Księżyc? Pewnie biali im nie pozwolili , co ...?

Gość grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
no i co z tego że biała rasa wyginie ? :P zostaną inne!:P a Ty wieszczek idź lepiej posprzataj chatę, bo wstyd białej rasie przynosisz:P:P:P A do rodzenia dzieci mnie na pewno nie namówisz:P

człowieku, w czasie kiedy powstawał Islam to Grecji starożytnej już wielu wieków nie było. Chcesz dyskutować to poczytaj najpierw ...

Gość ciekawy temat
juz spiesze z odpowiedzia. swiat arabski oraz chinski zostal zachamowany przez agresje cywilizacji zachodu. mowiac szczerze, to byla sila bialej cywilizacji! nieustajace przez setki lat wojny napedzaly machine wojny... wojna to jest to co naprawde umielismy robic dobrze:) umielismy tez doskonale wykorzystywac ukradzione/kupione/zdobyta (niepotrzebne skreslic) wynalazki szczegolnie w obszarze zniszczenia i wojny:) w skrocie: przybylismy, rozpieprzylismy, potem zainstalowalismy naszych gubernatorow, okupowalismy sprowadzajac spoleczenstwa tysiacletnich cywilizacji do poziomu wola roboczego. dbalismy naprawde o to, zeby ich zdegenerowac, rozpieprzyc caly ich system spoleczny, dzieki czemu nie dosc ze sie zatrzymali na pewnym etapie to jeszcze sie zaczeli cofac w rozwoju kulturowo-spolecznym!

powtarzam w Egipcie ok 7%% kobiet jest obrzezanych. Część szkół prawnych islamu nakazuje obrzezanie, część zaleca. To nie jest margines ... niestety. To prawo szariatu w swej pełnej krasie.

Gość ciekawy temat
wieszczek mylisz cywlizacje ktora nazywamy dla ulatwienia "arabska" z ISLAMEM, ktory faktycznie powstal stosunkowo pozno:) zapewniam Cie, ze te ziemie nie byly przez setki lat puste:) znasz chociazby cywilizacje perska?

no wieć Araboie to była banda pastuchów pastuchów z pustyń Arabii, potem Mahomet dał im islam, podbili więksdzość świata śródżiemnomorskiego i przyswoili sobie jego kulturę i wiedzę. Od tamtego czasu niczego istotnego nie wymyślili.

Gość ciekawy temat
wieszczek, czyli o persach nie slyszales? dlaczego o cywilizacji bliskiego wschodu chcesz rozmawiac od czasu mahometa, a o cywlizacji europejskiej od starozytnych a nie od chrystusa? chrzescijanstwo przyswoilo sobie wiekszosc wiedzy od starozytnych samemu raczej niczego nie dodajc przez setki lat! a zeby bylo ciekawiej ogromna czesc wiedzy samo zniszczylo w szalenstwie fundamentalizmu wiary!

cywilizacja perska też niczego istotnego nie wniosła do slkarbnicy wiedzy. Owszem nie można zignorować ich sztuki, ich duchowoci ale to za mało jak na porównanie z osiągnieciami Zachodu.

Gość ciekawy temat
interesujace... rozumiem, ze odrzucasz wkladu persow do sztuki zeglarskiej, handlu itp.? sluchaj wieszczek, rozmowa wydaje sie bez sensu bo Ty masz jedna teze ktorej niczym nie popierasz poza wlasnym przekonaniem o jej slusznosci:) ja jestem ciezko przekonany wiec o tym, ze spadek demograficzny w europie jest procesem naturalnym na naszym poziomie rozwoju spoleczno-technicznego i jest odpowiedzia na coraz wieksze zmechanizowanie i stechnicyowaznie pracy!

a jaki to konkretnie oryginalny wkłąd jest - wiele cywilizacji miało bardziej rozwiniety handel i żeglarstwo. A może oni wymyśłili łóðż podwodną o napędzie nuklearnym? A może pieniąðz papierowy ?

Gość Właśnie tego się boję
że mogłabym urodzić kogos kto w przyszłości bedzie wygłaszał takie jak Ty (albo nie - ty!) faszystowkie LPRowskie brednie. Świadomie ie chcę mieć dzieci i mam to gdzieś, czy wyginie rasa, które, przez tyle wieków uważała się za lepszą (jak widać nadal tak jest) i ciemiężyła innych. Zasłużyła sobie na to. I wara od kobiet i ich brzuchów, porąbany wszechpolaku

Gość ciekawy temat
wymyslili bardzo zaawansowane lodzie jak na tamte czasy, na tyle zaawansowane, ze byly przedmiotem zazdrosci zarowno grekow jak i rzymian! zreszta rzymianie ostatecznie porwali jakas mala flotylle i skopiowali idealnie ich statki:) persowie znali astronomie na tyle dobrze, ze standardem bylo u nich plywanie po glebokim morzu, a nie w pasie przybrzeznym jak czynili to grecy... no duzo by tu wymieniac! na koniec takie male offtopic, nie wiem czy wiesz ale cywilizacje kartaginska zalozyli wlasnie persowie:)

JESZCZE RAZ POLECAM KSIĄŻKĘ : Buchanan "Śmierć Zachodu". Właśnie wyszła po polsku.

LUDZISKA POJEBANI jak mam do was dotrzeć?! Rżnijcie się jak króliczki, to będzie więcej białasów niż czarnuchów!

Gość ciekawy temat
no tutaj to glupoty gadasz, bo akurat czarna rasa ma niesamowite problemy ze wzgledu na epidemie aids! a jesli chodzi o ludy "sniade" to jestes chyba troche popaprany, bo ja osobiscie uwielbiam urode ich kobiet i w zyciu bym nie nazwal ich "czarnuchami":)

Gość wieszczek prorodzinny naprawdę
zaczynają sie podszywania ... ja już pasuję.

Gość wieszczek prorodzinny nieprawd
ziwy sory, już zmykam

Gość hehehe nie mogę
chyba że będziemy się rźnęli z murzynami to wtedy urodzimy mulatów a to już nie biały człowiek .... to człowiek gorszy :( boshe o czym ty wogóle mówisz ??? wiesz ... a może by tak na te kraje wywalić bombę ?? została by biała rasa i bylibyśmy większością!!!! co ty na to ?? ? to jakiś pomysł nie ??

Gość ciekawy temat
nota bene ja to raczej sniady jestem;) w moich zylach plynie krew ludu stepow... moj szacowny praprapradziadek pojal za zone wschodnia kobiete;) to moze i ja jestem "czarnuchem" jak tam wieszczek bedzie? zreszta zlewka... liczy sie efekt, a wiec powodzenie u kobiet:D

Gość kalimony
co będziesz stary dla suk język strzępił - te dziwki tzreba siłą zapładniać.

Gość guguo
Zachód umiera. Narody mają ujemny przyrost naturalny. W siedemnastu europejskich krajach więcej jest pogrzebów niż narodzin, więcej trumien aniżeli kołysek. Inwazja imigrantów grozi dekonstrukcją kraju, w którym wyrośliśmy, oraz przekształceniem go w konglomerat narodów, które nie mają ze sobą prawie nic wspólnego - ani historii, ani bohaterów, ani języka, ani kultury, ani wiarry, ani tych samych przodków. Czeka nas bałkanizacja i ostateczny upadek narodowej suwerenności pod dyktatem rządu ogólnoświatowego Nasz śwwiat wywrócił się do góry nogami. To, co wczoraj było słuszne i prawdziwe, dzisiaj jest fałszem i złem. To, co niegdyś było niemoralne i karygodne - rozpusta, aborcja, eutanazja, samobójstwo - dziś stało się "postępowe" i "chwalebne". Dawne cnoty stają się grzechem, dawne grzech - cnotami. Człowiek Zachodu, uwolniony od obowiązku cywilizowania i chrystianizowania ludzkości, pławiący się w luksusie i rozpasaniu, zdaje się tracić wolę życia. Na Zachodzie zapanowała kultura śmierci. Czy śmierć Zachodu jest nieodwracalna?

Gość guguo
to było z zajawki tej książki

Gość ciekawy temat
no tak, to pograzylo sprawe ostatecznie, to nawet nie jest naukowa rozprawa, ale zwykly belkot popapranca... podobal mi sie fragment o rzadzie ogolnoswiatowym:) a o ufo nie wspominal?

Gość guguo
z opoki: Kryzys demograficzny dotyczy nie tylko Europy Zachodniej, lecz również Wschodniej. Na przykład w ciągu 13 ostatnich lat liczba ludności na Ukrainie zmalała aż o 4 mln mieszkańców — z 52 do 48 milionów. Jedną z głównych przyczyn tego stanu rzeczy jest plaga aborcji. Co roku na Ukrainie uśmierca się bowiem 1,5 miliona istnień ludzkich w łonach matek. Według Mykoły Habera, szefa parlamentarnej komisji ds. demografii w Kijowie, w tej chwili przeciętny pracownik na Ukrainie musi utrzymać dzięki swej pracy aż pięć osób (dzieci, emerytów, inwalidów i bezrobotnych). Alarmujące są również statystyki z innych krajów postkomunistycznych. Tylko w 2001 roku ludność Bułgarii zmniejszyła się o 42 tys., Rumunii o 40 tys., Węgier o 32 tys., a Czech o 20 tys. Na tą listę można wpisać również Polskę, gdzie liczba ludności zmalała w zeszłym roku o 15 tys. Od roku 1989 nie ma w naszym kraju reprodukcji pokoleń, zaś starzenie się polskiej ludności nabrało cech procesu nieodwracalnego. Będzie to miało wpływ również na sytuację ekonomiczną. Już w tej chwili Polska ma znacznie większy procent obciążenia budżetu wydatkami na renty i emerytury niż najbardziej starzejące się państwa zachodnie. Zjawisko to będzie się jeszcze pogłębiać. Prognozy wskazują, że w połowie XXI wieku liczba ludności Polski skurczy się do 36 mln.

Gość kobieta ktora cos kapuje
wieszczek prorodzinny ,guguo...................... nie zrozumia was za powazne,nie zrozumia ze nie chodzi o UTRZYMANIE GATuNKU (BIALI). To "epidemia" gorsza od cholery jestem kobieta i jestem za antykoncepcja ale............. rozumiem ja pod pojeciem planowania rodziny czyli................. beda dzieci tylko w odpowiednim czasie.ONI tego nie widza ale ja mieszkam w innym kraju i widze na "ile" nie " bialych" dzieci ich mamusiek musze pracowac i ciagle jest ich wiecej to tylko z moich obserwacji. PS. Zanim zaczniecie namnie "warczec" mam dwojke dzieci.

Gość ciekawy temat
to wroc do Polski, bedziesz pracowac na biale dzieci:)