Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala wrona

konsekwencje zdrowotne brania tabletek

Polecane posty

Gość biala wrona

dziewczyny najwyzszy czas uswiadomic te zaczynające i wychwalające tabletki pod niebiosa jakie konsekwencje one ze soba niosą. Otóz mnostwo jest topikow w ktorych napisano biore tabletki miesiac i czuje sie super,nie przytyłam,mam wspaniała cere itp. Powiedzcie jakie sa negatywne strony tabletek które was dotknely?

Gość panna zla dziasiaj
ja w sumie przytyłam przez 2 lata brania tabsów ok 7 kilo, tak po dwoch latkach widac było ze moj organizm jest zmeczony, szybko urosły mi piersi do tego pojawiły sie rozstepy:(

ja tak samo jak koleżanka wyżej,a do tego puchnące i bolące nogi, zmienne nastroje, bóle żołądka. Po odstawieniu (w maju odstawiłam Logest) do dziś mam nieregularne długie cykle. Ostatnie 2 liczyły sobie 47 i 48 dni,a teraz dopiero zaczoł się mój 3 cykl od maja. Koszmar!!!:(

Gość hilda
Ja po tabletkach straciłam libido.Problem wcale nie zniknął po odstawieniu już od kilku miesięcy nie kocham się z mężem bo nie mam na to ochotya zanim zaczęłam brać tabletki było wszystko w najlepszym porządku.

Gość nekta
+ 7 kilo, nerwica lękowa(leczenie), bolące spuchniete piersi i łydki!!, migreny (leki na receptę), libido 0 nawet przez 4 miesiące nie potrafiłam zmuszać się do sexu, powiekszone żyłki na rękach i nogach, bezsenność, cellulit. Boję się jeszcze tego co byc może nastąpi ... Pigułki fajna wygodna rzecz anty, ale należy je brać z głową i wybrać .. niestety zdrowioa nie da się kupić a naprawić nie zawsze

Gość Rose111
Ja brałam rok i po roku miałam półroczną przerwę! Praktycznie wtedy wszystko wróciło do normy, okres w normie, waga się obniżyła, libido wzrosło, piersi zmalały (niestety roztępy są na zawsze), nóg nie miałam opuchniętych przy braniu, także tu nic się nie zmieniło, ale za to pryszcze powróciły! Teraz biorę znowu dopiero miesiąc i myślę, że jak będę co rok robić przerwę to bedzie dobrze! Pozdrawiam! Acha i jeśli chodzi o problemki zajścia w ciążę, to zgadzam się z teorią, że po pół roku płodność powraca, moja koleżanka brała 3 lata bez przerwy, potem pół roku się starała i po 5 i pół miesiącach w końcu zaszła! Badania wykazały, że płód jest zdrowiutki jak rybka!

Gość dorka34
Ja biore juz dlugi czas no i nie mam zadnych problemow, podobnych do Waszych; szczupla bylam zawsze, nie przytylam wcale, nie mam rozstepow, bole glowy migrenowe mialam juz duzo wczesnie zanim zaczelam brac pigulki, wiec to nie jest przyczyna. Mam 2 synow, jeden ma 8 lat i to wlasnie po urodzeniu jego zaczelam brac pigulki, przez ok 1,5 roku. Pozniej poczulam nagly przyplyw uczuc macierzynskich i chec na drugie dziecko. W jednym m-cu odstawilam tabletki, a w nastepnym bylam juz w ciazy, dodam, ze dziecko urodzilo sie zdrowe. Po drugim znow bralam pigulki takie same, jak po pierwszym synku, ale po nich mialam miesiaczki trwajace po 2 tygodnie, co przyjemnoscia nie bylo. Poszlam do lekarza, zmienila tabletki na inne, problemy w/w zniknely. Teraz mam bardzo regularne cykle, nawet prawie co do godziny, az mnie to dziwi czasem. Nie mam zadnych problemow naprawde. Moze tabletki, ktore bierzecie sa po prostu niedostosowane do organizmu? A co do libido...checi po 2 dziecku na sex wcale nie mialam ok 2 lat prawie, w sumie mi to nie przeszkadzalo, mezowi bardzo...a potem jakby nagla zmiana i od tego czasu mam chec zawsze. Pozdrawiam wszystkie Kobietki:):):)

Gość dorka34
Dodam jeszcze, ze biore tabletki juz ok 5 lat (drugi syn skonczy 6 w grudniu)

Gość o co chodzi
Czemu niektóre kobiety, mają tą ogromną potrzebę uświadamiania innym jakim złem są tabletki antykoncepcyjne. W ulotkach przecież jest napisane, że jak ktoś ma często tu przytaczane objawy uboczne to należy tabletki odstawić bo organizm ich nie toleruje. I tyle, sprawa prosta. Ja natomiast nie mam skutków ubocznych brania tabletek więc czemu mam przestać (biore 5 lat). Opowieści w stylu :zobaczysz za pare lat co to będzie to sobie można darować, co będzie za pare lat to nikt nie wie. Jak się czyta niektóre wypowiedzi to ma się często wrażenie że tabletki są usprawiedliwieniem wszystkiego. Przytyłam-tabletki. Brak ochoty na seks-tabletki. Wiele kobiet tabletek nie bierze i też tyje i nie ma ochoty na seks. Opanujcie się kobiety. Kto chce i komu służą niech bierze. Co was to obchodzi? Jakoś badania kliniczne wskazują że kobiety biorące tabletki są często zdrowsze, chociażby z tego powodu że częściej bywają u ginekologa.

Gość problemy z jajnikami
(np torbiele)

Gość nekta
O ile wiem to forum jest po to by wyrażać swoje myśli i skoro w moim przypadku jest to udowodnione,że tabletki mi spustoszyły poważnie organizm to niby dlaczego mam tego nie opowiedzieć innym!!!!!!!!!! Każdy ma swój rozum i zdanie i skoro decyduje sie na branie tabletek to jego sprawa, to jest forum wymiany myśli i nikt kto nie chce nie musi tego czytać. Wiele kobiet na razie nie myśli o skutkach ale niby dlaczego nie mogą o tym sobie poczytać Czy czytając o konserwantach niezdrowych dla ludzi przestajesz jeść te produkty wątpię?????? Ja tu nikogo nie uświadamiam, bo czy na mój apel dziewczyny w Polsce przestały brać tabletki??? Nie !!więc nie bawię się ani w uświadamianie ani w proroka mówię jak jest!

Gość dorka34
Pamelka, biore Levlen 28 a powiem Wam, ze zgadzam sie z "o co chodzi", ma racje czlowiek:)