Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 112233

Co moze pomóc na krostki przy odrastających włoskach

Polecane posty

Gość 112233

Nie wiem juz sama co robic, mam mocne i ciemne włoski na nogach i zeby stały sie słabesz zaczęłam uzywac depilatora. Tylko ze strasznie mi wrastają...Z tym sobie jakos radze ale przy odrastaniu włosków pojawiają sie czerwone ochydne ropiejące krostki ( po depilacji tez mi sie długo tzymają), Czy zna ktos jakąs skuteczna masc która by mi pomogła, bardzo mi na tym zalezy...:(

Gość 112233
czy nikt mi nie pomoze????:(

Gość Faerie
Niestety ja też miałam ten problem, w końcu na nogach miałam okropne krosty i blizny, musiałam przestać używać depilatora :( Mój chłopak, który ma cerę wrażliwa, doradzil mi jeśli chodzi o golarkę (tylko Wilkinson, nigdy Gilette) i kosmetyki (Nivea sensitive dla mężczyzn), no i jak dawniej zaczęłam golić nogi, niestety pozostałości po depilatorze pozbywałam się przez chyba rok.. Nie jestem szczęśliwa, że muszę golić nogi golarką, bo ma to oczywiste wady, ale wygląda na to, że w moim przypadku depilator po prostu nie wchodzi w grę :((

Gość ja używam
depilatora od ponad roku i nie mam takiego problemu... Z tym, że dwa dni przed depilacją i dwa dni po robię peeling ciała (w tym nóg oczywiście). Na początku też tak miałam jak Wy, ale ktoś mi powiedział o peelingu i ... poskutkowalo... P.S. oczywiście po depilacji należy uzyć jakiegoś kremu nawilżającego.

Gość ja używam
P.S.S. Fajna jest maść Sudokrem, niestety pozostawia białe ślady ;(. Natomiast ja stosję go po depilacji miejsc intymnych i jest jak najbardziej ok :)

POTWIERDZAM!!! Sudecrem dobry na wszystko!!! fakt ze zostawia białe slady ale to sie wiaze z tym ze zawiera cynk, ktory ma własciwosci wybielajace, dlatego znikają krosty i plamki po goleniu. najlepszy na miejsca intymne, na całe nogi troche gorzej, bo jest gesty i trudno by go rozsmarowac po nodze...ale...dla cierpliwych:) i tak polecam!!

Gość active
Trzeba to przetrzec spirytusem salicylowym tzw kosmetycznym tak jak facet musi buzie po goleniu posmarowac ,naprawde pomaga troche sekundke szczypie ale potem jest ok i nie ma tych brzydkich krost nie swedzi potem posmaruj jakims balsamem ale nie tlustym jakims lekkim.

Gość ja uzywałam
depilatora przez 4 lata i próbowałam wszystko na te krostki, trosze pomogły pilingi z kawy oraz przecieranie spirytusem salicylowym ale nie wiele. Teraz wróciłam do maszynki jednorazowej, krostek juz kilka miesięcy nie moge się pozbyc do końca

To jest zapalenie mieszków włosowych, chyba musisz wybrać się do dermatologa.

Gość eeyore
Też tak miałam, aż przerzuciłam się na pastę cukrową :-) Po depilatorze moje nogi nigdy nie były idealnie gładkie, a to co się działo potem - te krosty i wrastające włoski.. brrrrrrr... koszmar, nie chciałabym tego już nigdy przeżywać. A po paście jest super :-) Znalazłam jak dotąd jednego wrośniętego włoska, rósł sobie spokojnie pod skórą, żadnego otorbienia, krosty, ledwo go w ogóle było widać - wyglądał jak przyklejony do skóry. Wystarczyło go "zdrapać". Oczywiście peelingi i nawilżanie to podstawa, ale przy depilatorze nic to nie pomagało, a teraz - jak najbardziej :-) Takie gładkie nogi jak teraz miałam tylko zaraz po goleniu :-) A efekt utrzymuje się koło tygodnia :-) Więc jeśli nie chcecie się skazywać na maszynkę, to chociaż wypróbujcie pastę - to prawie nic nie kosztuje, bo można ją zrobić samej w domu :-)