Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michelle*

problem z palcami, nie wiem co to

Polecane posty

Gość michelle*

Słuchajcie, nie wiem co to jest, ale od jakichś 3-4 tygodni coś mi się stało z dużymi palcami u stóp. Opuszki palców są prawie w ogóle nieczułe na dotyk, tak jakby sparaliżowane! Kiedy uciskam je mocniej, czuję takie mrowienie jak przy drętwieniu. To w ogóle nie ustępuje, ale też nie nasila sie, po prostu pojaeiło się z dnia na dzień. Nie wiem co z tym robić, głupio mi iść do lekarza. Miałam nadzieję, że samo przjedzie. Od czego to może być???

To może być spowodowane wieloma przyczynami. Od bagatelnych, typu zbyt ciasne buty, brak witaminy z grupy B (no, to już poważniejsze), aż po jakieś schorzenie neurologiczne. Myślę, że nie masz się czego wstydzić i jednak powinnaś pójść do lekarza.

Gość michelle*
dzięki za szybko odpowiedź Morgaine :) Moje podejrzenia najpierw padły na nowe tabletki anty, które biorę od 3 cyklów, że może to jakiś skutek uboczny(mam nadzieje,że nie). Potem pomyślałam, że to może być po prostu przez zgrubiały naskórek, bo ścierałam go specjalną tarką i może teraz narósł ze zdwojoną siłą(ale żeby aż taki brak czucia??). Albo przez maść na odciski, bo wiecie jakie one są, dość silne w działaniu i można je stosować tylko na małe powierzchnie, może mi wypaliło za bardzo, sama nie wiem. Być może jest to któraś z tych przyczyn. Znajoma z kolei mi powiedziała,ze to mogą być problemy z krążeniem i to mnie najbardziej przeraziło. Jakie to mogą być schorzenia neurologiczne?

Gość michelle*
hej, niech mi ktoś coś jeszcze doradzi!! :/

a masz może halluksy (duży palec zachodzi na pozostałe i taka gulka rośnie u jego nasady). Jesli tak, to masz też odpowiedź. Jak nie to nie wiem.

Gość tyxii
Koniecznie idz do lekarza, to moze być sygnał czegoś poważnego.

Gość michelle*
czego poważnego???

Gość jakiejś neurozy
na przykład