Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość askaa

łazanki

Polecane posty

Gość askaa

czy moglybyscie podac mi przepis na lazanki z tym ze jestem poczatkujaca:) i dlatego prosilabym wszystko ze szczegolami - co po kolei, dokladnie w jakich ilosciach poszczegole skladniki itp :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gotujesz pół kapusty do miękkości potem kroisz ja w kosteczkę, gotujesz makaron łazanki podsmarzasz cebulkę ( ile lubisz ) na maśle potem dorzucasz kapustę na końcu makaron podsmarzasz , sół , pieprz i super jedzonko! lepiej więcej masła to dobrze Ci siępodsmarzy. ja robiłam łazanki w piątek pierwszy raz i wyszły super!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość askaa
dzieki Ci bardzo:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BeataK
a ja slyszalam o lazankach z kiszonej kapusty i jutro mam zamiar je zrobic wiec pytanie w zwiazku z tym ile dac wody i ile gotwac ta kapuste?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja zrobilam tak żeby kapusta była zakryta i gotowałam tak na oko do miekkosci kapusty zobaczysz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aggaaaaass - bardzo fajnie podała cały przepis, ale ja również wolę z kiszonej kapusty - kwestia smaku, jak dla mnie są mniej mdłe wtedy oprócz masełka można doda również przesmażony boczek pokrojony w kosteczkę, oczywiście wiąże się to z kalorycznością... ale czasem można sobie pofolgowa , czyż nie drogie Panie ? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zdziwienie
to do łazanek nie dodaje się koncentratu pomidorowego ?! zawsze tak właśnie wyobrażałam sobie łazanki :o a smaczne to ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to
nie bigoss hihhi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja wam podam mój przepis, jest przepyszny. Kupuje 0,4 - 0,5 kilo łopatki bez kości Pól kilo kapusty kiszonej i Makaron łazanki (nie kupuj tego poniżej 2 zł bo się skleja) Najpierw gotujesz łopatke, na oko z pól godziny, może więcej, sama musisz ocenisz, do wody możesz troche vegety sypnąć ze mieso mialo lepszy smak. Jak sie ugotuje, kroisz w małą kosteczke. Kapuste też gotujesz, ze 20 minut. Makaron oczywiscie gotujesz, tylko zeby nie był za mięki bo ci się rozwali potem. Dajesz brytwanke na gaz, troszke oleju lejesz, wrzucasz najpierw mięsko, niech sie jeszcze z 5 minut podsmaży, potem kapuste i makaron, smazysz wszystko razem koło 10 minut, i doparawiasz. Pieprz, vegeta. Smacznego, a moj chłopak to kocha. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
myślę że melisana też ma niezły ten przepis W kuchni najważniejsze jest wyczucie, i dodanie przypraw czy składników jakie lubisz. Jak absolutnie nie lubisz np. curry to dodanie jej nawet do najwspanialszego dania zepsuje ci smak! A więc ze wszystkich podanych składników , dobrze jest samemu coś upitrasic. (nigdy nie dodawałam koncentratu pomidorowego - i raczaj nie dodam , jakoś mi to nie pasuje, łazanki zawsze są białe :) ) ale jak lubisz... to czemu nie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość neraal
A ja robię tak: - kapustę szatkuję i tak pokrojoną gotuję na osolonej wodzie (wolę kroić surową kapustę niż ugotowaną, a poza tym szybciej się gotuje) - podsmażam cebulę, potem dodaję trochę boczku i kiełbasy, doprawiam - gotuję makaron - mieszam wszystko razem, doprawiam (sól, vegeta, pieprz, sól czosnkowa), smażę razem z makaronem przez kilka minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×