Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Candidia

czosnek w kapsułkach+trilac dobre połaczenie?

Polecane posty

Gość Candidia

Pomózcie bo czosnek mw własciwosci bakteriobojcze, zabija grzyby w jelitach itd. i czy dobrze robie kiedy automatycznie zazywam trilac? czy najpierw powinnam stosowac sam czosnek w kap[sulkach dosc dlugo a potem probiotyki? pomóżcie

Gość a22
a nie lepiej zapytac sie w aptece?

Gość monik_23
przy antybiotykach, które działają bakteriobójczo też trzeba brać probiotyki.antybiotyki działaja na poszczególne szczepy bakkterii, nie wydaje mi się zeby czosnek był na tyle silny by zabić któryś dobroczynny szczep w ludzkich jelitach, a nawet jeśli to tym bardziej powinnaś uzupełnić swoją florę bakteryjną;)

Gość maja4
kup probiotyk w aptece.. osobiście piłam miksowany ząbek czosnku z jogurtem i nie brałam probiotyków po 1 drogie po 2 to chemia

Ale probiotyk i czosnek to dwa zupełnie różne działania. Polecam FisioFlor - aż 7 szczepów (w tym te dwa najważniejsze dla flory bakteryjnej pochwy) i po 10 mld każdego szczepu w każdej kapsułce. Do tego zawiera prebiotyk - inulinę.

Gość Odpowiadam....
Jeżeli przyjmujesz jedynie ekstrakt z czosnku w kapsułkach, to nie ma przeciwwskazań żebyś stosowała jednocześnie probiotyki, ponieważ czosnek w tej formie jest pozbawiony działania przeciwbakteryjnego. Allicyna zawarta w czosnku jest związkiem mało stabilnym, ulega szybkiej degradacji. Jeżeli chcesz osiągnąć jak najlepszy efekt, należy spożywać świeży czosnek, jednakże koniecznie uprzednio pogryziony lub poszatkowany.

Gość Grubas123456
Ja łykam czosnek w tabletkach pod nazwą gryporutin i jestem z niego zadowolony. Po naturalnym niestety, ale miałem małe problemy ze swoją kobietą. Ale jak do tego przygotuje rosół to efekt takiego zestawienia jest murowany!

Gość hanka77
Tutaj bez dwóch zdań wazne jest to aby przyjmowac probiotyk,zwłaszcza jesli jestesmy w trakcie antybiotykoterapii.A enterol,to rzeczywiście dobry i skuteczny probiotyk.