Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość simona..

problem przy zmianie tabletek-pomóżcie!!

Polecane posty

Gość simona..

zmieniam tabletki z jeanine na logest bo przy jeanine plamiłam planowałam zacząć przyjmować te nowe po 7 dniowej przerwie i lekarz o tym wiedział a teraz czytam że jak sie zmienia tabletki to nie powinno sie robić przerwy :-(( jak to wkońcu jest??

Gość brigite
moim zdaniem przerwa jest potrzebna

Gość a ja powiem tak
należy zrobic przerwe.ja wlasnie miesiac temu zmienialam z minuletu na femoden i lekarka mi powiedziala mam normalnie zaczac brac po 7 dniach przerwy.Tak wiec zrobilam i wszytsko jest OK

Gość ......... .... .....
moim zdaniem jeżeli zmienia sie na tabletki o mniejszej zawartości hormonów, to pierwszą nalezy wziąśc pierwszego dnia krwawienia (o ile przy jeanine to możwlie;) ). a jak zrobisz przerwę, to zabezpieczaj sie dodatkowo przez pierwsze 7 dni brania logestu, tak dla świętego spokoju.

Własnie zmieniam gravistat na novynette , które mają nieco inny skład i mniejszą dawkę hormonów. Z tego względu pani doktor kazała brac od pierwszego dnia krwawienia.

Gość Elllla
Ja zmieniałam Harmonet na Yasmin i lekarz powiedział, że pierwszą tabletkę Yasmin mam wziąść pierwszego dnia krwawienia w tej 7-dniowej przerwie po Harmonet! Myślę, że tak własnie i tobie lekarz poleci, chociaż czasami na ulotkach pisze właśnie, że przy zmianie pierwszą "nową" tabletkę trzeba przyjąć od razu następnego dnia po zakończeniu "starych" tabletek! Czyli po prostu nie robiąc 7-dniowej przerwy! Ja natomiast wolałam zastosować się do zaleceń lekarza i tobie też tak radzę, a wtedy wszystko napewno będzie w porządku! Pozdrawiam!

Gość Elllla
Sorka za błąd, tobie polecił po 7-dniowej przerwie, więc i tak zrób! Czasami muszę dokładniej czytać, ale nie gniewajcie się za to :P!

Gość Nic się nie przejmuj
ulotką. Zażyj po 7 dniowej przerwie. Już kilka razy zmieniałam tabletki, więc możesz mi wierzyć wszystko będzie w porządku :-).

Gość ja tak uwazam
ja tze miesiac temu zmienilam tabletki i robilam przerwe!!!! tak lekarz mi powiedzial...a zmienilam logest na novennete!!!

ellla>> ilu lekarzy i ile ulotek, tyle zdań co do sposbu przejścia z jendych tabletek na drugie:) mi z kolei moja gina zawsze kazała robic 7 dni, a Twój lekarz, to chyba wykazał juz bardzo daleko posuniętą ostrożność:) bo prz6y zmianie tabletek ze słabszych na mocniejsze to już naprawdę spokojnie mozna robić 7-dniowa przerwę:)

Gość ja tak uwazam
pamelka ja biore je ale dopiero od miesciaca wiec duzo nie moge powiedziec....

Gość majka61
Mój gin mówił tak: przy zmianie na słabsze - pierwszego dnia krwawienia (w trakcie 7-dniowej przerwy); przy zmianie na mocniejsze - normalnie 7 dni przerwy i potem nowe tabletki. Ja tak robiłam, tabsy brałam 13 lat i nic nigdy się nie stało.

Gość simona....
dzięi wszystkim!! zrobiłam przerwe, mam nadzieje że wszystko będzie ok. Swoją drogą trudno mi stwierdzić czy logest jest mocniejszy czy jeanine bo mają one inne typy hormonów...