Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletka837483743

tabletki przeciwbólowe w okresie

Polecane posty

Gość tabletka837483743

hej mam malutki problemik... otóż mam okres - bardzo bolesny. Biore nurofen 400g (waga jednej tabletki). wczoraj wzielam jedną rano a drugą o 19 wieczorem. Producent na opakowaniu ostrzega aby nie brać 3 tabletek w ciągu doby. Ale strasznie mnie boli :( Moze wziąźć ibuprom 200 g?

Gość bierz NoSpę albo
Nurofen Menstrual.

Gość tabletka837483743
nospa tylko nasila mi bóle

Gość dla
mnie najlepszy jest ibuprom i ewentualnie ketonal, ale to juz na recepte

Gość kkasiiaa
wlasnie mam okres i na dodatek jestem w pracy i wzielam solpadeine, jest ok. jak za slaba polecam biprofenid (tylko na recepte) pozdr

Gość tabletka837483743
dobra dzieki za rady ale czy myslicie czy moge wziąźć ten ibuprom???

Gość a22
Magazyn dla kobiet Kafeteria jest cześcią Portalu o2.pl » Forum - strona główna » forum Zdrowie i Uroda Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Pokaż nagłówki | Preferencje » Odpowiedz na ten temat Temat: NAJSILNIEJSZY LEK PODCZAS OKRESU 1 2 17:49 martta prosze o rady,jakich uzywacie,jakie sa najlepsze.Codzi mi raczej o te bez recepty. 17:50 calineczka26 Ja uzwyam no-spy alebo neurofrnu 17:52 kollins ibubrofen max + nospa lub vegantalgin.....ale najlepszy jest Ketonal Forte 17:52 skorpionkaa Ketonal forte 17:53 Pani_Halinka chodzi Ci o leki przeciwbólowe? wiesz, to zależy od człowieka, na jednego podziała paracetamol, na innego co innego z tego co wiem, na bóle miesiączkowe najskuteczniejsze są leki na bazie ibuprofenu - ibuprom, nurofen, tylko że dla żołądka ibuprofen nie jest zbyt korzystny nie szkodzą żołądkowi z kolei leki na bazie paracetamolu, ale one są trochę słabsze ja osobiście polecam albo nurofen menstrual, albo ibuprom max ...można spotkać golasa, jak na plaży w Mombasa, golców cały tłum... i'm so excited 17:53 najlepszy jest KETONAL, mam naprawde silne bóle a ten lek to istne cudo dla mnie 17:53 czekoladowe ciasteczko a mi wystarcza Ibum zwykły uśmiech może zdziałać cuda 17:56 najlepszy jest mi kiedys tez pomagał ibuprom, ale musiałam wziąść kilka tabletek, nawet jak brałam ibuprom max to musiałam wziąść 2 tabletki żeby ból przeszedł. nie pomagała też nospa. teraz wystarczy jeden ketonal (50 bo sa tez 100) i po bólu ani sladu. 19:38 Bursztynka tez polecam ketonal, ale to na recepte chyba B*U*R*S*Z*T*Y*N*K*A 19:40 ketonal jest najlepszy ale bardzo niezdrowy dla zoladka. ale coz jak boli tak jak w moim przypadku to i po 2 tabletki bralam 19:51 tak ketonal naprawde jest bardzo silnym lekiem i bardzoszkodzi na zoladek n oale co teraz nie szkodzi ja zazwyczaj biore nurofen forte, ibuprom ale to msuz ekilka tabletek no-spa w ogole na mnie nie dziala, bol nie przechodzi a jeszcze zle sie po niej czuje, jest mi niedobrze, czuje jak mi sie rozklada w zoladku jak jeszce keidys na goraczke sie bralo pabialgine to tez takie dziwne uczucie mialam 20:27 truuskaffka jak dla mnie ibuprom max tylko to zwyklu ibuprom nie dziala a max jest rewelacja!!!!!!!!! do tego pije ziola "krwawnik" kosztuje ok 4zl a starcza na ponad 3 miesiace jest to ziolo ktore raz zmieksza dolegliwosci bolowe podczas okresu dwa okres jest mniej obfity i krocej trwa gdy sie go pije!!! wyprobowane na wlasnej skorze!!!dawniej okres mialam 7 dni teraz mam 5!!!!!!!!aaa najlepiej pic krwawnik okolo 2 dni przed spodziewanym okresem tak 2-3 szklanki w smaku jest dobre wiec mozna pic jako herbate ja nawet tego nie slodze bo i tak jest dobre w smaku 20:32 a ja brałam aulin- na receptę teraz biorę anty, więc nie mam problemu z bolesną miesiączką 20:35 ketonal albo leki zawierajace skladnik o nazwie diclofenac np. diclac - dzialaja b. dlugo, jedna wada - wylacznie na recepte (tak jak ketonal) 23:02 witaminka C truuskaffka a pijesz ten krwawnik tylko przed okresem 2 dni czy codziennie? słyszalam o tym zielu dużo dobrego ale nie wiem jak go stosowac 23:11 Kartynka Oj ja tez mam problem z bolesnymi miesiaczkami, bywalo tak ze ani nurofen ani no-spa nie pomagala a tu trzeba bylo isc do pracy.. Slyszalam ze najlepsze sa leki przeciwbolowe w czopkach i te ktore mozesz rozpuscic w wodzie. Toby sie zgadzalo bo dostaja sie do organizmu juz rozpuszczone Dla mnie wybawieniem jest moja mama ktora przywozi mi z Wloch MOMENT200 ten srodek jest rewelacyjny! 00:22 blow up hollywood Na mnie dziala tylko vegantalgin, zawsze pomaga. No-spa, ibuprom, apap - to wszystko moge wyrzucic do kosza. 00:24 wiewiorka21 ketonal forte!! 00:25 wiewiorka21 ale jest na recepte 00:44 Fajna_babka wiem to zlosliwe co napisze, ale mnie nigdy nic nie boli . jestem szczesciara! 09:52 truuskaffka jesli chodzi o krwawnik to tak to jest ze sie poje tylko 2 dni przed okresem i w trakcie jak boli brzuch czyli pewnie max dzie lub dwa to zalezy ile was tez brzuszek bolito jest zupelnie bezpieczne i mozna pic zamiast herbatki do sniadanka i obiadupozdrawiam 12:44 martta dzieku dziewczyny,własnie dzis pytałam o ketonal,ale jest dostepny tylko na recepte.Zamiast teggo kupiłam nowy NUROFEN ,ten nowy,NUROFEN ULTRAFAST,i nawet działa.A jeszcze chciałam sie zapytan czy ten KETONAL to ma działanie prtrzeciwbolowe ,tak specjalnie na okre,ze jak powiem lekarzowi ze to po to,to bez gadania mi to przypisze?Jak dostałyscie ten lek,co powiedizałyscie lekarzowi,boz tego co wiem to on jest bardzo silny i nie wiem czy zggodzi mi sie go przypisac jak powiem ze to na bolesne miesiaczki.Ja jak zbliza sie okres,to jestem bliska załamaniu,chodze jak truo,nic nie moge robic z bolu.Sprobuje z tym krwawnikiem,czesto przykładam sobie butelke z goraco woda i troszke pomaga,choc wiem ze to nie najlepszy sposob.Dzieki za wasze wypowiedzi.Jestem niezmiernie wdzieczna.PA DZIEWCZYNY. 12:46 martta mam dla was stronke, www.kobiecedni.pl ,tutaj mozna zamowic bezpłatny poradnik na temat menstruacji,gł dotyczy porad specjalistow mowiacych o tym jak radzic sobie z bolem. 12:50 trzy kropki Kiedyś pomagał mi saridon, ale jak musiałam brać 6 saridonów na raz, to poszłam do pierwszego lepszego ginekologa i przepisał mi ketonal 100 mg., wiem, że to bardzo silny lek, ale nic innego mi nie pomaga. Teraz jak mi się kończą tabletki, to idę i mówię, że miałam przepisany ketonal, kończy mi się i prosę o receptę. No problem - każdy wypisuje. "Ubieraj się lepiej niż cię na to stać" Helen Gurley Brown, założycielka Cosmopolitan 13:11 Vanila_sky Nurofen Ultrafast jest dość skuteczny...Polecam...No i działa juz po 10-15 minutach...Spróbujcie 22:41 laida Ketonal jest super, ale to chyba na receptę. Pomaga mi też Ibuprom max, albo 2 tabletki czegoś innego z ibuprofenem. ...człowiek to rzeczownik, a rzeczownikiem rządzą przypadki... 12:41 witaminka C truuskaffka jeśli możesz to jeszcze jedno pytanie mam, właśnie zakupiłam dzis krwawnik, ale oczywiście na tych ziółkach zawsze nigdy nic nie pisze więc prosze napisz jak ją parzysz? mam w torebkach, zalać gorąca woda i ile zaparzać? i pić sobie powoli całą czy po pół szklanki? dzięki z góry 14:41 melisana Cześć dziewczyny, ja akurat dziś mam ten dzień. Godzine temu jeszcze płakałam z bólu, ale łyknełam dwie tabletki nurofen menstrual i już mi lepiej. Ale tylko po dwoch, jedna mi nie pomaga. 16:14 wwwwaa mi matka sama recepty wypisuje na kazdy lek w tym ketonal 18:48 upp 11:43 upp up 1 2 » Odpowiedz na ten temat Kafeteria - Reklama - Redakcja © 1999-2005 o2.pl Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Gość małpka fiki miki
AULIN polecam, jest swietny ale na recepte-niestety...

Gość annnnnnnnnnoooooooooo
ketonal nospa nie dzialaja na mnie. Jest tylko jedna tabletka ktora skutkuje zawsze nawet przy najwiekszych bolach "pabialgine" rewelacja dzieki niej przetrzymuje okres a bole mam przeokropnie silne.

Gość krwawnik
śledziłam topik i postanowiłam wypróbować ten krwawnik, no i przyszedł ten najlepszy dzień w m-cu... Miałam bóle jeszcze przed krwawieniem, więc zaparzyłam to ziółko i... przyspieszyłam sobie okres. Najpierw byłam wściekła, ale jakoś wszystkie bóle mi przeszły O_o Mam tylko uwagę, przeczytałam tu, że okres miał być mniej obfity... u mnie na odwrót, więc jeśli któraś ma z tym problemy, radzę się zastanowić. Każdy organizm jest inny, dlatego nie odradzam, wręcz polecam, ale jednocześnie uprzedzam, że może się i tak zdarzyć ;] Pozdrawiam wszystkie cierpiące

Gość a mi pomaga
tylko ketonal

Gość glupia_ja
mi pomagaja 3 tabletki Ibupromu na raz. Nospa nie dziala, apap nie dziala ehh :/

Gość katja22
na tę dolegliwość najlepszy jest - tylko i wylacznie KETONAL FORTE oraz DICLO DUO. jeden i drugi wylacznie na recepte.ale naprawde rewelacja.dla mnie, ktorej zdarzalo sie lezec w szpitalu pod kroplowka po kilku omdleniach. przy takim bolu nie da sie funkcjonowac.dlatego Zeby moc normalnie zyc przenosze sie z powrotem na tabletki antykonce[pcyjne.gdy je przyjmowalam mialam spokoj, nic mnie nie bolalo/a jak odstawilam to znowu sie zaczelo.pozdrawiam

Kurcze, dziewczyny, Wy jeszcze macie wątroby??? Takie silne środki przeciwbólowe co m-c???? Poza tym - czy to jest normalne - taki ból menstruacyjny u zdrowej kobiety?? Byłyście z tym u lekarza?

Gość katja22
DO EWY 33 witam. jak narazie watrobe jeszcze mam. i mam swiadomosc ze te leki sa silne ale co my mamy niby robic? nie brac i meczyc sie? tez mi sie wydaje ze te bole nie sa normalne,,,bo skoro nie da sie przy nich wytrzymac to cos jest nie tak? moze to jakies zaburzenia hormonalne?wlasnie jestem w trakcie takich badan.moze cos z nich wyniknie.ale jak narazie ketonal forte i diclo duo musze miec w swojej apteczce. kto tego doswiadczyl ten wie,ze bez tego ani rusz.pozdrawiam

Gość ojojojoj
zrobcie sobie usg u ginekologa- te bole moga byc objawem torbieli na jajnikach.

Gość katja22
hej. to nie sa torbiele jajnika. przynajmniej nie w moim przypadku.regularnie robie sobie usg a wiec to pewne.w moim przypadku to raczej zaburzenia hormonalne. w czasie ostatniej wizyty dowiedzialam sie ze moge miev problemy z zjasciem w ciaze.przyczyna sa wlasnie te hormony.cos tam nie tak. i moze bolesny okres jest wlasnie jenym z objawow?bo niby dlaczego jak biore tabletki antykoncepcyjne to wtedy bol znika i nie musze brac nawet zadnego lekkiego leku dostepnego bez recepty. moja kolezanka mialan torbiele jajnika ale jej w ogole brzuch nie bolal. nawet nic nie czula. dowiedziala sie przypadkiem. jak poszla do ginekologa zeby jej ptrzepisal antykoncepcje.a wiec nie ma reguly na to

Gość OnA mŁoDa
Byłam u ginekologa...przepisał mi Cataflan...ale mi wogóle nie pomaga!Lekarz powiedział,że jeśli miesiączki nadal będą tak nasilone to zapisze mi tabletki hormonalne,ale moja mama nie chce się zgodzić bo boi się,że zacznę współżyć.Zaczeła mówić,że na pewno przytyje(a ja na tym punkcie jestem szczególnie uczulona). Ale te bóle są nie do zniesienia,czasami mam nawet gorączke.Żadne tabletki już mi nie pomagają...Czy ona nie widzi jak ja co miesiąc cierpie:(wczoraj z bólu się popłakałam.Miesiączki mnie wykańczaja,a ja nie chce dłużej cierpieć. Więc jak namówić mame?Pomocy!!!

Gość Hathor85
Moje miesiaczki rowniez mnie wkanczaja i doprowadzaja do szweskiej pasji. Kiedys bralam na bole Pabialgin, bardzo dobry dla mnie, jedna mala tabletka wystarczala - mial tylko jeden minus, czlowiek robi sie po tym troche senny. Z innych tabletek ibuprom max 2 tabletki. Kiedys sprobowalam pyralgine - to dostalam potwornego uczulenia na skorze, ze prawie w szpitalu wyladowalam - na szczescie obylo sie bez, jednak pozbywanie sie swedzacych plam na calym ciele zajelo miesiac. no-spa kompletnie na mnie nie dziala, podobnie jak apap.

Gość mi pomaga apap
1-2 tabletki i po bolu mnie boli tylko pierwszego albo drugiego dnia

Gość Miaka
ja przerabialam chyba wszystko... najlepszy jest Ketonal Forte ale nie dosc ze kiedys brala mjedna tabletke na dobe to teraz biore 3 to zawsze mam pozniej3 godziny wyrwane z zyciorysu bo spie.. kilka razy mdlalam z bolu i bylam u ginekologa, robilam badania i wszystko ok... choruje na cukrzyce wiec mam problem z pigulkami anty ale niedlugo ide do lekarki ktora specjalizuje sie w ginekologii u kobiet z cukrzyca i moze dostane... moze wtedy zaczne normalnie zyc bo narazie okres to dfla mnie najwieksza kara i pewnosc okropnego bolu...

Gość Malandrinha
Cześć, Te bóle to całkiem normalna rzecz, każda kobieta inaczej przechodzi okres, jedne mają bóle drugie nie. Ja osobiście męczę się jak diabli, łykam wszystko co mi wpadnie w ręce: diclofenac, ibuprofen, ketonal, cokolwiek, byle choć trochę mi ulżyło. Najciekawsze jest to, że ja od 13 lat stosuję pigułki antykoncepcyjne i nigdy nie miałam takiej sytuacji, żeby bóle miesiączkowe mi przeszły albo chociaż zmalały, zawsze je miałam i zawsze miały one takie samo natężenie. No-spa pogarsza sprawę, ból jest nie do zniesienia, a krwawienie robi się bardzo obfite. Żaden lekarz jeszcze mi nie pomógł, boli jak bolało. Najbardziej pomaga mi Ibuprom Max, ale muszę go brać regularnie co kilka godzin, czyli pilnuję, żeby nie przekroczyc dozwolonej dawki dzienej, a i to mi się zdarza. Any ideas?

Gość bubav
Bóle miesiączkowe to największy koszmar mojego życia. Jestem wyłączona z życia przez 2-3 dni i leżę plackiem, ryczę z bólu a jak wstanę to mdleję. Kilka lat ratowała mnie antykoncepcja (Microgynon21) ale przerywam bo chcę mieć baby, teraz nowy lekarz zalecił ok.3 dni przed okresem i w jego trakcie przyjmować Paracetamol 500mg regularnie co 4 godzinny. Zupełnie w to nie wierzyłam ale stosuję to od 2 miesięcy i NAPRAWDĘ działa:) Co ważne nie jest tak bardzo szkodliwy jak inne mocne leki. Polecam szczerze

Gość zmywanie nafty z włosów
Podobno dobry jest ibum. A co do tego, że zdrowe kobiety nie mają takich bóli to nieprawda. Mam strasznie bolące miesiączki od zawsze, dopiero niedawno się dowiedziałam, że mam tyłozgięcie macicy i tak już zawsze będę miała. Torbiel też miałam i fakt, ból był silniejszy ale występował też poza miesiączką. A co do pytania o ten ibuprom to może weź mniejszą dawkę, np. pół tabletki.

Gość jakajaka
mnie zawsze pomaga Pabialgina, w takim czerwonym listku

Gość manicpanic
na mnie działa pyralgina, czasem 1 a czasem 2 tabletki.. po 2 tabletkach jestem jak naćpana narkomanka bo tyle na niską masę ciała nie mogę brać- a biorę bo nie mam wyjścia, ale po kilku godzinach bol zupełnie znika i dochodzę do siebie kąpiąc się w wannie z olejkiem eukaliptusowym i oczywiście z wodą:P :classic_cool:

Gość agusiasm
Krwawnik :)))) Kochane muszę się z wami podzielić bo właśnie mam problem ------ mam 3 dzieci najmłodszy 2,3 m-ce latek A więc -----w czerwcu miałam okres 22.06 .08 r normalnie prawidłowo od czerwca po okresie cos się popipcyło z moim organizmem --- A ------ALBO W CZERWCU ALBO W LIPCU PRZEZ - 2 TYGODNIE odchudzałam się herbatkami ---slim program Vitax- 5 dni w tym to :intesywna przemiana materii a - 10 dni kolejne to : miało być --intesywne spalanie tkanki tłuszczowej .DIETA ograniczała węglowodany . NAGLE ---- ja co tyle jeździłam zawsze na rowerze ----- nie umiałam jechać na prostej drodze (a jeszcze nie korzystaliśmy z basenu) brakowało sił aby pedałować bolały mnie nogi i ręce nie miałam sił byłam zdychana .Zaraz zaprzestałam po 2 tyg. picia herbatek i koniec zerwałam z tym.... dostałam okres ------w lipcu 28.07.08r ( 36 dni różnicy już) a od lipca po raz pierwszy mieliśmy własny basen o pojemności 10 m3 ( dostałam szoku termicznego nagle zawroty osłabienie i spanie długie na wieczór ---ponieważ pod wieczór poszłam do wody zgrzana z całego dnia z myślą ze woda po całym dniu bedzie ciepła i była jak się pływało ) no ale .... nast. okres w sierpniu 15.08.08r ( 18 dni różnicy ale licząc od czerwca wyszło prawidłowo uzupelniło się ) przyszedł wrzesień chciałam zrobić wymaz z pochwy w razie czego POSZŁAM DO GINEKOLOGA ---i okazało się że troszkę mam nadżerkę ( więc nie było mowy o wymazie )----przepisał tabletki dopochwowe już nie pamiętam jakie a one nie pomogły :00000 -- więc swoim sposobem jak zwykle robiłam kąpiele ziołowe moje które mi zawsze pomagały czyli rumianek szałwia i dziurawiec oki pomogło chwila odstępu czekam na okres bo czuję pobolewanie nóg i brzucha koniec września :? 1 - 3 października wyjechałam w góry TATRY nachodziłam się że hej i to z małym na plecach po tych górach i myślałam ze w końcu dostanę i w nocy czułam się jakby cos miało być ale NIC 4 października kazałam mężowi kupić ten krwawnik bo kiedyś mi wpadł w ręce jak kupowałam zioła dużo ziól i tam sie doczytałam na co on jest -- KUPIŁ zażywałam go 4,5,6.7 października potem nie miałam czasu i nagle DOSTAŁAM okres 13 października jak to tak można nazwać :))) ilość krwawień taka sama jak zawsze ------LECZ ------- teraz juz trwa 14 dzień :0000000000000000000000 i tak myślę ---sama się wpakowałam z tym krwawnikiem a teraz mam efekty bo rozszerzyłam te tkanki na razie nie idę do ginekologa czytając na necie dowiedziałam się --- o magnesie B6 oraz CASTAGNUS - na unormowanie ) teraz na razie drugi -dziś dzień z rana zażyłam a mam cały czas krwawienia takie same jak w 3 pierwszych dniach kiedyś - zawsze były bo na 4 dzień zawsze już prawie w cale nie miałam.To takie porównanie. Zaobserwowałam krew z brązowymi plamieniami na tamponie troszkę już w 1 dniu po braniu tego no ale dziś np. też coś brązowe jest z krwią i nie wiem czy organizm juz coś zaczyna działac :0000000 ZOBACZYMY CO DALEJ będzie do końca tygodnia --- ponieważ sama namieszałam w moim zyciu troszkę nie mieszam ginekologa do tego bo jestem przeciwnikiem hormonów .Ale jak nie minie mi okres do końca tygodnia i nic się nie zmieni ZMUSZONA BĘDĘ iść do ginekologa to będzie ostatnia deska ratunku. Piję teraz soki buraczane na krew bo jak tracę tyle to nadrabiam sokami ---jak piłam w ciąży te soki, miałam super krew a po ciąży pomagały soki na włosy przestały wypadać 0,5 szklanki dziennie przez miesiac stosowania a nie miałam problemu już z włosami na 3 miesiące. :)))))))) Wymaz miałam robiony jakieś 2 lata temu i było oki ----------- po najmłodszym.. ALE LICHO NIE ŚPI i boję się aby to nie były guzki typu rak szyjki macicy bo przeczytałam że jeden z objawów to okres dłuższy niz 7 dni :(((((((( Jeśli was to interesuję---------------to napisze jak się to skończyło później papapapappaapa pozdrawiam

Gość masztalka
Krwawnik Też brałam efekt podobny co robić ???

Gość ivogie
Na bóle przy okresie polecam Duphaston,rewelacja,żadnych bóli,cudo(przynajmniej dla mnie,cena chyba około 40zł)Brałam go dawno temu,nie wiem jak teraz stoi cena.

Gość matynka
Mimo iż to mocne dawki brałam zawsze: 2x ibuprom max i 2x no-spa. Pomagało. Anapram przepisany przez ginekolog jako że nie jest przeciwbólowy a rozkurczowy - mniej pomagał, czułam okres. A dzis wypróbowałam ibum forte - jedna tabletka dała mi spokoju na około 7 godzin, uważam że dobry! : ))