Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina22

co jest nie tak

Polecane posty

Gość nina22

brałam tabletki na wywołanie okresu i dostałam ale od początku okresu to dzisiaj tj. prawie 2 tyg cały czas boli mnie brzuch i mam powiększone piersi poradzcie co jest nie tak

Gość nina22
czy nikt mi nie pomoże

jezeli bierzesz tabletki anty to jest normalne. ale jak nie to prponuje zrobic test ciazowy i udac sie do lekarza.

Gość nana22
nie biore brałam tylko na wywołanie robił mi przedtem ale nic nie wykazało przepisał mi duphaston na wywołanie dostałam okres ale krótki i nadal utrzymuja mi sie objawy takie jak przed okresem a i czasem pieka mnie same sutki nie wiem od czego

Gość nana22
duphaston

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
nie wiem bo jak bys byla wciazy to bys nawet slabiutkiego nie odstala bo on u kobiet w ciazy ja podtrzymuje......

Ajak długo go brałaś? Ponoć czasem wywołuje takie skutki uboczne jak mdłości, wymioty, obrzęk sutków.

Gość nana22
ja ok 6 miesiecy ale nie maiłam nigdy takiego a te tab tez sa na zajscie a wiem ze kolezanka przez 3 misace jak była w ciazy miała okres

No tak, rzeczywiście ten lek podaje się również kobietom chcącym zajść w ciążę. Może rzeczywiście zrób test ciążowy. Bo to mogą być skutki uboczne zażywania tego preparatu, ale nie muszą.

Gość ja uwielbiam pod prysznicem
zrob test albo idz do lekarza. Przez monitor nikt ic nie pomoze

Gość nana22
ale wykluczasz ciaze

Duphaston reguluje cykle miesiączkowe, nie wywołuje owulacji, ale też nie zapobiega ciąży, więc wszystko możliwe... Najlepiej zrób sobie test. Po co się zadręczać, być może niepotrzebnie :)

Gość nana22
czyli moze byc takie prawdopodobienstwo ze jak 3 tyg temu lekarz robil mi usg mogło nic nie wykazac

Ale nie zrozum mnie źle, owulacja raczej występuje, tyle że duphaston uzupełnia jedynie poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu. Pozdrawiam 🌼

Z tego co wiem, to lekarz może wykryć ciążę koło 5 tygodnia. Ale test (np. Pre-Test) wykryje już 7-dniową ciążę.