Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mritta28

opalenizna w ciązy

Polecane posty

Gość mritta28

czy można się opalać w ciąży a jak nie, to co zrobić żeby mieć ładną skóre, zwłaszcza za niedługo biorę ślub a jestem blada i na dodatek popruła mi cię cera- pryszcze na skroniach i szyji

Gość już to widzę jak opalając sie
wyleczysz te swoje pryszcze

Gość Józinka
Popruła ??? ;) Popsuła pewnie. He Sądzę, że powinnaś zdać się na samoopalacz. Ja nie opalałam się w ciąży, a i tak na twarzy pojawiła się mała brązowa plamka. Lekarz rozłożył bezradnie ręce i powiedział "niestety, tak się zdarza". Lepiej unikać opalania.

Gość aneczka28
troszkę słońca nie zaszkodzi...ale nie solar!!! nigdy.... teraz już promienie nie są tak silne i możesz spokojnie wystawić buźkę do słoneczka :-)

to zalezy jak daleko w ciazy jestes i czy mialas jakies problemy. Ja jestem w 16tc i mi lekarz do konca 3 miesiaca absolutnie zabronil sie nagrzewac (a wiec slonce, gorace kapiele), bo jak wiadomo cieplo rozszerza naczynia krwionosne i latwiej poronic niestety. ostroznie wiec.

Gość dfsdgfdh
ta nowa metoda, spryskiwanie ciala u kosmetyczek...nie pamietam jak to sie nazywa, ale wiem ze jeden zabieg staracza na ok 10 dni

Gość mritta28
wiem że jest coś takiego w Angli jak byłam to się nazywało coś jak "spray tan" ale niestety mieszkam w małym mieście i sa tylko zwykłe solaria

Gość czemu nie
Ja w 5 m-cu leżałam plackiem na plaży i żyję nie mam żadnych plam i dobrze się czułam. To zależy od organizmu lekarz powiedział że można się opalać tylko nie przegrzewać organizmu, a teraz raczej we wrześniu przegrzanie nie grozi więc śmiało łap ostatnie promienie, myślę że trochę cię opali bo słońce nie jest już takie ostre ( w moim przypadku mnie nie opala.) Odradzam jeśli masz problemy z przebarwieniami.

Gość TERAZ JA SIE MĄDREZE
A ja powiem tak. Od punktu medycznego.: Ciąża sama w sobie powoduje ze szybcej krzepnei krew i tak samo jest z opalaniem no i tu podwójny wpływ na krzepnięcie krwi. A o szbszym krzepnięciu krwi, jakie niesie konsekwencje chyba nie musze mówić ???? Więc po co ryzykować ??? Tylko dlatego zeby "ładniej wygląać " - niewarto !!!!!!!!!!! A opalenizne i piekniejszą skórę mozesz uzuyskać idąc do kosmetyczki na samoopalacz lub bicze opalające. Chociaz te bicze to też mają ciśnienie nie wiem czy nie za mocne.