Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze tak a moze i nie

która farba do włosów jest trwała????

Polecane posty

Gość moze tak a moze i nie

Szlag mnie trafi , kupiłam ostanio farbę Marion i po dwóch myciach zszedł kolor i włosy są wypłowiałe WRRRRRRRRRRRRRRRRR! Co poleciacie?

Gość żadna nie jest trwała
nawet te droższe

Gość wieszco
ja nie yzywam farb z marionu bo to jest szajs,sama sie przekonalam na wlasnej skorze.A nie wypadaja Ci wlosy po farbowaniu???

Gość może tak a może i nie
Wypadają, ale to nie jest mój najwiekszy problem.Raczej efekt siana i matowość:( No a jak z tymi farabami , które wytrzymają przynajmniej 7 umyć???:(

Gość wieszco
zadna farba Ci nie trzyma wiecej niz 7 myc??nie wierze!!! ostatnio kupilam szampon koloryzujacy z welli i tzryma mi naprawde dlugo a co dopiero farba...

Gość aannkkuuss
ja farbowalam wlosy w sierpniu, teraz mam taki kolor jaki mial wyjsc przez jakies 3 tyg trzymal mi sie ciemniejszy:) wuec farba dobra nazywa sie Ce-Ce Kupilam ja w sklepie fryzjerskim, mojej mamy kolezanka kiedys ich uzywala w swoim zakladzie.Wiec to nie jest farba ktora splynie Ci po 2 tyg. Kosztowala 22zlMa fioletowe pudeleczko,do tego dostajesz osobno taka butelke badz 2.

Gość może tak a może i nie
No nie do konca sie zmywa , wiadomo , ale włosy nie sa takie jak powinny byc po farbowaniu. jaka polecacie z rynkowych farb, nie z salonów fryzjerskich?

Gość ......K........
ZADNA NIE BEDZIE NIGDY TRWALA DO KONCA ... OSTATNIO ZROBILAM KOLOR U FRYZJERA MYSLAC NAIWNIE ZE DLUZEJ BEDZIE WIDAC ... EEE JUZ WYPLOWIAL KOLOREK

Gość jakaśtam
a ja wam powiem dziewczyny, że zastosowałam Nutrisse Garniera 100 i minęły 3 miechy i gdyby nie odrosty to bym sobie nie farbowała, kolor nie zszedł nic a nic!! przysięgam! kumpela stosuje też farby z serii sahara(chyba), to te co są pod nazwą kwiat wanilli, blask księżyca itd, i też jest bardzo zadowolona, no ale one to już powyżej 2 dych, poza tym po nich kolor jest taki specyficzny, taki jebutnie błyszczący, a ten mój to nikt nawet nie przypuszcza ze moje wlosy sa farbowane, kazdy mysli ze naturalne

Gość polecam tez
color touch firmy wella. do upienia w slepach fryzjersich. w warszawie np. przy metro natolin albo przy placu onstytucji. jest bez amoniau. a mimo to - u mnie juz po ilunastu myciach - nie zmienia sie olor. a przewaznie u mnie olory szybko splywaja z wlosów

Moim zdaniem najtrwalsza jest \"Paleta\" - niestety :/... Pallet tak wchodzi w strukturę włosa, że nie sposób usunąć:(

Gość kaktusikuś
Nutrisse Garniera- schodzi po 2 tygodniach codziennego mycia, trochę lepiej jest z bell color czy coś takiego. Kiedyś w liceum farbowałam włosy palete - (farby ogólnie nie polecam) ale doczekałam się pożądnych odrostów na głowie, co przy dwóch wyżej wymienionych przeze mnie farbach jest raczej niemożliwe. Może to i lepiej. Za to kolorki wyszły piękne. Też chciałam zadać to samo pytanie na forum :-)

Ja polecam wszelkie farby z L\'Oreala. Ostatnio miałam Creme Exellence (nie wiem czy dobrze napisałam) i jest super! Kolor wyszedł identyczny jak na opakowaniu, włosy nie są zniszczone (wręcz stały się miękie i lśniące dzięki dodanej odżywce)...no i kolorek się trzyma (chociaż chciałabym aby się troszkę sprał bo jak dla mnie to troszkę za ciemny :) ). Farba ta posiada serum które nakłada się na włosy przed farbowaniem i które ma za zadanie chronić je przed szkodliwym działaniem farby. Tylko cena troszkę wysoka (jak dla mnie) ... bo farba kosztuje ok. 30 zł ... ale nie żałuję tego zakupu. :)

Gość ojojjjjj
mi fryzjerka powiedziała że najgorsza jest palett i joanna - najgorsza bo metaliczna i bardzo wnika w strukturę włosa i ciężko ją rozjaśnic- ja akurat chciałam jasne pasemka więc była najgorsza - ale może dzięki temu będzie się mocniej trzymać??

Gość MisiekZdzisiek
Kilo tynku na twarzy, a więc polecam: Dulux Farba lateksowa Kolory świata 5l cena od ok 60zł :-)

Gość gość
Ja słyszałam że koloryzacja loreal jest dobra, koleżanka mówiła że bardzo sobie chwali te farby, nawet weszłam na https://www.salonexpert.pl/ poczytać sobie co nieco :D

Gość ulamomo
Jak już się farbuje włosy, to warto postawić na farby naturalne, polecam Naturtint. Jest bez amoniaku, więc nie niszczy włosów, kolor też całkiem ładnie trzyma :)