Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mritta28

czy można podróżować w ciąży???

Polecane posty

Gość a czemu nie
zalezy jak daleko i w jak zaawansowanej ciazy ciaza to nie choroba no chyba ze jest to ciaza obciazona ryzykiem

Gość basiorek
najlepiej zrobisz jak zapytasz lekarza prowadzącego ciążę

najbezpieczniej w II trymestrze. Ja niedawno wróciłam z Chorwacji samochodem a jestem w 5 mies. I wszystko ok, tylko trzeba uważać na to co się je. Osobiście nie polecam tropików na ten czas.

Moja koleżanka w 9 m-cu leciała samolotem do Grecji gdy ją pytali w którum jest m-cu mówiła ze w 6 i będzie mieć bliźniaki (oczywiście kłamała:P ). Ona zawsze lubiła ryzykować, jednak nie polecam tego nikomu:P

jestem też zdania że ciąża to nie choroba! Robi wszystko lub prawie wszystko ale z głową! podróże 3 dni w zatłoczonym autobusie - odradzam ale wyjazd 10 h aby potem wypoczywa nad morzem... super sprawa Powolutku, i rozsądnie... przecież niechcesz zrobic krzywdy ani sobie ani maleństwu Jeśli nie są to jakieś extremalne wyczyny to wszystko można :)

Gość no ale co
czy ciąża to jakaś choroba, że boisz się podróżować?

Gość Hana
W 5 m-cu byłam nad Bałtykiem i czułam się tam wspaniale opalałam się i kąpałam choć morze było jak lód. Jak ciąża przebiega prawidłowo (o co musisz zapytać swego lekarza i powiedzieć mu że się wybierasz na wczasy czy wycieczkę) to jak najbardziej.

Jasne że możesz. Jednak jeżeli chcesz podróżować samochodem to polecam zakupić specjalną poduszkę z rzepami, która powoduje, że pasy bezpieczeństwa nie dotykają brzucha w razie wypadku. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.

Gość gość
Nie,nawet chodzić nie można, tylko leżeć plackiem całe 9 miesięcy... Dlaczego NIE MOŻNA podróżować w ciąży? Naprawdę głupie pytanie..