Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość camile

regulon

Polecane posty

Gość camile

od 3 dni biorę regulon.... to są moje pierwsze tabletki anty.. Po jakim czasie będę mogła "bezpiecznie" się kochać? Jakie skutki uboczne brania zaobserwowałyście u siebie?

biorę od gdzieś tak... 8 miesięcy jest ok, nie mam żadnych skutków ubocznych, mało tego - poprawiła mie sę cera.. ale pamiętaj że kazdy jest sobą i reaguje indywidualnie. są \"bezpieczne\" od pierwszej tabletki, ale tak jak wszystkie, oczywiście pod warunkiem ze jesteś na prawde sumienna w ich braniu- to podstawa wszystkiego!! i pilnuj się z \"nadprogramowym\" wydalaniem - tabletka wchąłnia sie 3-4 godziny pozdrawiam

Regulon to tablety jak każde inne -zresztą antykoncepcja nowej generacji jest bezpieczna dla zdrowia kobiety,bralam Regulon ok 4 lata ,jest ok ,zabezpiecza od pierwszego cyklu -czyli praktycznie od zaraz ,po odstawieniu nie ma zadnych wachań wagi ani innych dolegliwości .Pozdrawiam

Gość camile
a po jakim czasie zauważyłyście poprawę cery? Wydaje mi się,że jak zaczełam brać to ich trochę przybyło.... ale to może być równie dobrze spowodowane okresem,bo bardzo często drobne wypryski pojawiąją się u mnie przed i w trakcie...

Gość camile
Jestem przy 11 tabletce.Nadal mam nieliczne małe różowe krostki na twarzy.... Czy te tabletki mi nie służą czy poprostu po jakimś czasie się wszystko unormuje?

Gość Karmakoma328
a właśnie że niestety jest odwrotnie II generacja jest dla naszego zdrowia bezpieczniejsza od III i IV... niestety nie zawsze coś co nowe jest bezpieczniejsze od starego. Przeprowadzono na ten temat wiele badań i okazalo się, że ryzyko zakrzepicy jest o wiele większe w przypadku III i IV generacji dlatego na Zachodzie przepisują kobietom głównie II generację. No cóż może wymyślą coś naprawdę naj najbezpieczniejszego, ale na razie niestety nie wymyślili...

Gość camile
Jestem przy 11 tabletce.Nadal mam nieliczne małe różowe krostki na twarzy.... Czy te tabletki mi nie służą czy poprostu po jakimś czasie się wszystko unormuje?

Gość camile
dziewczyny jak myślicie...?

Gość aga_r222
witam, zamierzam zaczac brac regulon, co mnie zastanawia to czas przez jaki bierzecie tabletki. czas liczony w latach. to beda moje pierwsze tabletki i mam wiele watpliwości, obaw. Mam 20 lat i obawiam sie czy takie branie tabletek nie bedzie mialo wplywu na zajscie w ciąze za pare lat. lekarz mowil ze nie bedzie problemow, ale wiem ze wy jestescie bardziej doswiadczone. pozdarwam Aga

Gość ELLiska
Ja biorę już 3 lata Regulon. Pamiętaj tylko żeby robić raz na jakiś czas badania kontrolne (np. jesli masz skłonności do problemów z żyłami czy krzepliwością ). Z resztą branie tabletek anty to odpowiedzialna decyzja, więc warto być w "stałym" kontakcie z lekarzem.