Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość remixa

Prawie non stop chce mi sie wymiotowac!

Polecane posty

Gość remixa

Witam! Mam tego normalnie dosyc.Jest mi non stop niedobrze. I to conajmniej od 3 lat. W ciazy nie jestem na pewno! Robilam badanai krwi,ekg serca. Jestem zdrowa, a wciaz chce mi sie wymiotowac.Myslam,ze to moze zwiazane z faza cyklu miesiecznego. ale nie.Mi sie chce wymitowac niemalze codzinnie.Czasem jets tak,ze wstaje i czuje sie ...bleee.Czasem raz na sto lat mam normalny dzien...i nie chce mi sie wymiotowac.Te moje dolegliwosci nie sa tez zwiazane z jazda samochodami, bo niezaleznie od tego czy jade czy ide to jest mi tez niedobrze.Chociaz jazda autkiem nasila moje objawy. Malo tego,to ze mi sie chce wymiotowac wcale nie znazcy ze wymiotuje.Po prostu mdli mnie, jest nidobrze i tyle.Albo az tyle.... Co to moze byc?

Gość przyznam że nie słyszałam
o ciąży 3-letniej więc o takową nawet Cie nie podejrzewałam:D

Gość doskonale działa imbir
1/2 łyzeczki na szklankę wody (wrzącej), pijemy jak herbatkę, ale to tylko pomoc doraźna :)

Gość red roses
Mi chce się wymiotować przy porannym myciu zębów i też nie wiem co to jest:(

Gość .... .... .... ....
remixa - najpierw zastanów sie nad tym co jesz na sniadanie . Ja miałam dłuuuugo takie objawy które nieodzownie towarzyszyły płatkom owsianym . Wpadłam na to po długim czasie , ale jak ręką odjał . A badanie krwi - czy miałaś profil hormonalny ? Zawyzona prolaktyna tez może się do tego przyczyniać .

Gość może to
na tle nerwowym ? albo zła dieta ? lub wirusowe zapalenie wątrąby typu B czy C ( przewlekłe ) ?

Gość a może ty nie powinnaś jeść
chleba. Czy czegoś innego co jesz ciągle. Powinnaś koniecznie iść do gastrologa i zrobić wszystkie możliwe badania

Gość i do alergologa
mozesz mieć alergię pokarmową

Gość może to
aha na mdłości pomaga ( przynajmniej mnie ) Trilac, możesz wypróbować, a nuż pomoże ? :)

Gość ddddddddd
ja miałam tak od kawy....odstawiłam kawę i już mnie nie mdli.

Gość a ja prponuję
wizytę u gastrologa... ja kiedys miałam podobne uczucie i ciągle mnie mdliło..nie mowiąc o braku apetytu..okazało sie ze jakios dziwnie cofała mi się żółć i miałam ciągle pełny żołądek..

Jeśli gastrolog wykluczy chorobę, to rzeczywiście- może to na tle nerwowym (sama mam nerwicę). Też tak mam, stres- i od razu mdłości :O Dobrze, że nie wymiotuję, ale miałam na roku koleżankę, która tak przeżywała zaliczenie, że wymiotując zemdlała w ubikacji i odwieźli ją karetką do szpitala (zakaźnego), no i oprócz helicobacter zdiagnozowali nerwicę, jako główna przyczynę.

A może to lamblie? Zrób test, ale tak czy siak: wizyta u gastrologa to podstawa.

Gość Leczymy na forum
za darmo :)

Gość no nie
nie leczymy :) wymieniamy mozliwości ..a może...

Gość Babcia Alina
🖐️ podstawa .... musisz iść do gastrologa ,.... . napewno musisz zrobić test na helikobakter. ..napewno /być może/ masz grzybicę przewodu pokarmowego . nie lekceważ tego , bo się męczysz :) pozdrawiam moze zrób gastroskopie :(

Gość remixa
Czesc, dzieki za odp. To na pewno nie jest na tle nerwowym, bo sie nie denerwuje codzinnie i non stop... Mozliwe ze od jakiegos jedonka, tylko jakiego... Do gastrologa mowicie...chyba rzezcywiscie sie przejde,( jak znajde chwile zcasu) POZDRAWIAM

Gość Strestggd
Moze to od stresu

Gość gość
Wszedlem tu bo mam taki sam problem, z tego co wywnioskowalem u mn jest to na tle nerwowym poniewaz czytam komentaze i mnie nie mdli przestaje czytac znow mdli, troche irytujace