Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto wie

piersi z kurczaka

Polecane posty

Gość kto wie

jaka jest kolejnosc obtaczania? maka jajko bulka tarta, i jaka maka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mysle ze najlepsza bedzie maka biala;) z mlyna. W idealnie i skrupulatnie dobranej kolejnosci panierujemy pierś z kurczaka:mąka biala z mlyna-jajko-czerstwa bulka tarta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Atak naprawde po co ci ta maka mozna i bez niej;) bedzie rownie smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A PO CO TA MĄKA
jajko i bułka i tyle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najpierw jajko
a potem bułka wymieszana z niewielką ilością mąki :D powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fema-le
weź jajko, 2 łyżki wody, pół łyżeczki Delikatu Knorra bądź przyprawy do kurczaka i ze trzy łyżki mąki - widelcem roztrzep na ciasto o gęstości jak na naleśniki w tym zanurzaj rozbite tłuczkiem płaty piersi potem opanieruj w bułce i smaż. Pyszne - chrupiące z góry wewnątrz soczyste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fuj, zamiast panierowac w tuczacym panierunku i jeszcze, co nie daj bosze, dadawac jakies sztuczne swinstwa typu delikat knorra, najlepiej miesko posypac sola, pieprzem, ziolami i w takiej formie smazyc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bez panierki :o niemozliwe , najpierw maka , potem jajko , potem bułka tarta . Oczywiście należałoby doprawic sola pieprzem do smaku :) napewno będą pyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak to nie mozliwe ... sa wlasnie pyszne bez panierki :D panierka nadaje wszystkiemu panierowanego smaku, a tak mieso moze miec smak swoj, ziol i oliwy/masla na ktorym smazymy. no ale jak musicie miec panierke, to wasza sprawa. dla mnie wszystkie takie panierowane kotlety smakuja identycznie, czyli raczej nudno. a gole miesko mozna na rozne sposoby przyprawic lub przyrzadzic :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cycki kurczakowe
najlepiej ugotowac w przyprawionej wodzie albo w wodzie z kostką....zdrwsze:) nie smażcie nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to boli!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak tak - ja tez wole bez panierki :) a swoja droga - po co tyle weglowodanow w panierce - MAKA?????? jesli juz - wystarczy lekko zanurzyc w jajku i bulce tartej lub platkach kukurydzianyc lub w ziarnach sezamu lub... w czym sie chce :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×