Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolina

dziwne uczucie zimna

Polecane posty

jest mi stale zimno, dzisiaj wstałam o 12 i na pewno sie wyspałam i zaraz sie ubrałam w gruby dres mimo, iz za oknem słoneczko i na termometrze wysoko stał słupek rteci ..... w ogóle juz dawno zauwazylam, że jest mi ciagle zimno, teraz tez sie trzese a głowa jakby goraca była, ale nie mam goraczki mam tak od roku, co to może być????

Pewnie masz niskie cisnienie i jestes szczupla i stad to wieczne wrazenie zimna. Tez tak mam. Natomiast nie widze zadnego zwiazku zimna i wzdec. Idz do gastrologa albo zrob sobie USG jamy brzusznej i z tym do lekarza pierwszego kontaktu

nie jestem szczupła ani gruba, mam lekka nadwagę te dwa objawy cały czas mi towarzysza - stałe uczucie zimna i potworne rewolucje w brzuchu

mam to samo. ciagle mi zimno i te lodowate dlonie ;/ nie wiem czym jest to spowodowane.

mam dokladnie to samo, co jakis czas mi strasznie zimno szczegolnie wieczorami i mam starszne zimne dlonie, idz z tym do lekarza to krazenie na sto procent

Gość Ja mialam
to samo i okazalo sie ze mam bekterie w brzuchu Helickobackter pylori , wzdecia , zimno ! Teraz jestem po kuracji ktora trwala 7 dni i wzdecia minely , oddech z ust tez i zimno takze. Mozesz sobie tez kupic test na te bakterie w aptece ja mialam zrobiona gastroskopie i sie okazalo ze mam sporo tej bakteri. I tak mi dawala w kosc. Teraz jestem zdrowa! Daj znak jak zrobisz test jaki masz wynik!

mam też nieswiezy oddech z usta i czesto rano biały język głupio mi wymieniac te swoje objawy, do lekarza tez boje sie isc, bo jeszcze pomysli, że jestem hipochondryczką wzdęcia, zimno, nieświezy odeech, biały język i co jeszcze....... ile kosztuje ten test

Kurcze! Ja mam to samo! Dzisiaj w biurze wszyscy w koszulach, a ja siedziałam i robiłam ciepłe picie kubek za kubkiem. 2 lata temu miałam głęboką anemię, może to to. A może rzeczywiście helicobacter? Kto wie ile to kosztuje i jak sięwykonuje to badanie z apteki?

chyba sie przejdę do tej apteki i spytam o ten test.......dzisiaj wzdęcia mnie nie męczyły jest prawie ok. ale z kolei cały czas zamarzam :-(

Gość Test kosztuje
chyba gdzies okolo35zl

Ciągłe odczuanie zimna i zimne dłoni to też objaw niedoczynności tarczycy. Trzeba brać leki i powinno pomóc. Najlepiej skonsultować się z lekazrem rodzinnym.

No ja mam niedoczynność tarczycy, ale moja pani endokrynolog na razie nie chce mnie truć hormonami, więc chyba zostaje mi marznąć. Najgorzej że z braku tych hormonów nie umiem schudnąć:(((

chetnie bym sobie zrobiła to badanie zaraz ale wydac 35 zł na jakies badanie a potem nie wyjdzie i co??????

kiko - z tego co wiem to własnie niedoczynnosc tarczycy daje uczucie zimna, trudnosci ze schudnięciem......ja na poczatku tez myslałam, że to tarczyca i zrobiłam TSH które jest w normie......niektórzy mi mówia, że wyznacznikiem niedoczynności wcale nie musi byc TSH ale ja nie mam tyle kasy by codziennie robic jakieś nowe badania, które z kolei nie wyjda......nie wiem co robić.....a Ty powinnas brać hormony inaczej o schudnięciu i przejściu tego zimna możesz zapomniec niestety.....odezwij się

Gość No sorry ale
skoro wy tak myslicie to ....szkoda slow rozbawiliscie polowe ludzi w mojej firmie! Wydac 35zl i jak nie wyjdzie,,,,a moze wyjdzie! Ludzie przeciez to wasze zdrowie! Widze ze szkoda slow!

Co was tak rzsmieszyło?? jestem studentka i na takie badania musze sobie zapracowac, albo poczekac na socjalne na studiach. Nie każdy ma tyle kasy na badania. A jeśli chodzi o lekarza to chodze do studenckiego, który olewa nas jak tylko moze, koleżanka o mało się nie wykrwawiła, bo babka zlekcewazyła jej problem - do dziewczyny musiało przyjeżdzac w nocy pogotowie.....a poza tym porobiłam do tej pory kilka badan i nie wyszły i dlatego mam dylemat - potraficie wydawac lekka reka ponad 100 zł na badania a jak potem wam nie wychodza to bez szemrania bulicie kase na nastepne??oczywiście w ciemno?? aha link nie działa

Gość Przepraszam
masz racje zapomnialam jak to bylo byc studentka! Zycze zdrowka! Jak znajdziesz przyczyne swoich dolegliwosci to napisz! Mam nadzieje ze z ta bakteria sie mylilam! Milego wieczorku!

Gość Karsa22
Ja mialam to samo ale okazalo sie ze to anemia i brak zelaza!