Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meteora

Czy to prawda że drugie małżeństwa są bardziej szczęśliwe?

Polecane posty

Gość jedna..
U mnie też jest dużo lepiej:)

Gość zostawiona34
u mnie własnie się skończyło drugie małżeństwo.Cały czas było super i bez żadnych zastrzeżeń.Dopuki nie poznał jednej przez GG.Nagle zerwał całe małżeństwo i zostawił mnie i moje dzieci (dwoje) i wyprowadził się do ......rodziców.Więc nie ma reguły że drugie małżeństwo jest lepsze czy gorsze.Często jest tak że nie robimy tych samych błędów w drugim małżeństwoi ale wpadają zupełnie inne i nie zauważamy ich.Drugiemu mężowi mówiłam wszystko i ufałam mu.Podziękował mi za szacunek i wyszedł.

Gość Simot
jestem w drugim związku i jestem szczęśliwy - pytanie brzmi kto powinien dbać o szczęście w związku? Odp.: zawsze dawaj z siebie wszystko a nie czekaj aż dostaniesz. Gdy mimo to nie dostajesz to spadaj jak najszybciej bo nie przeżyjesz kolejnej porażki!!!!!!!!

Moim zdaniem są szczęśliwsze. Obserwuję swoich znajomych którzy mają drugie związki i bez wyjątku wszystkie są bardziej udane niż pierwsze. Decydując się na drugie małżeństwo rzadziej myślimy tylko o miłości, więcej uwagi poświęcamy dopasowaniu, wspólnym celom życiowym, kwestiom finansowym - temu przez co pierwsze małżeństwa nie wyszły. Ludzie są gotowi na większe kompromisy. Sparzyli się raz, robią wszystko by nie sparzyć się po raz drugi.

Gość Ciekawi mnie ....
czy majac drugiego męża/żone porównuje się z tą/tym pierwszą/szym? :-D

Gość zostawoina34
Oczywiście że się porównuje.Pomimo że nie chce się mieć już drugiego takiego samego męża jak był pierwszy ale porównania są po to żeby nie robić błędów.... Często sami się z tego powodu zmieniamy.Dla mnie było to błędem że się zmieniłam .Dla niektórych to wychodzi naprawdę na dobre.

Gość Chodziło mi o to
czy pierwszego męża porównuje się z drugim :-D

Gość gość
Tak czy nie, czas pokaże.

Gość gość
chyba tak

Gość gość
Nie wiem co drugiego ale moje trzecie malzenstwo jest poki co ok :-D