Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maky niedowiarek

domowy sposoby na bolace gardlo

Polecane posty

Gość maky niedowiarek

Poradzcie mi jakies sprawdzone domowe sposoby na straszny bol gardla.

Gość zgadzam sie w 100 procentach..
ja zawsze płuczę gardło roztworem z soli (tzn. solą rozpuszczoną w wodzie-w dużym stężeniu)

Gość Nie Marianna
Tymsal, do nabycia w aptece za ok. 7 zł - spryskiwacz zawiera tymianek i szałwię. Jak masz takie zioła w domu, możesz sam(a) zrobić sobie napar do płukania gardła.

Gość Remina
1 sposób -1 łyżeczka sody oczyszczanej do szklanki letniej wody - plukać kilka razy dziennie. 2 sposób - saszetkę szałwi zaparzyć niewielką ilością wrzątku w szklance, później wziąć saszetkę do buzi i trzymać przez 30 min. połykając od czasu do czasu zbierającą się w ustach ciecz. Powtarzać kilka razy dziennie.

medycyna ludowa: dwa, trzy ząbki czosnku rozgnieść, zalać ciepłą wodą i płukać gardło, szałwia też jest O.K wypić sok z jednej cytryny- fajnie \"przeżera\" ból... Dużo zdrowia i ustapienia bólu:)

Gość maly niedowiarek
dziekuje Wam serdecznie za wszystkie porady.Bede probowac pokolei.Mam takie zapalenie ze mnie bol gardla pare razy dzis obudzil.Jem juz 4 dzien antybiotyki i jknarazie jest gorzej.Jeszcze raz dzieki :)

Gość maly niedowiarek
No to teraz mnie pocieszylas, bo od wczoraj rana namietnie popijam herbatki z duza iloscia miodu,oczywiscie pewna z robie sobie dobrze :)

Gość kasztanowa dziewczynka
a ja uważam że miód jest bardzo zdrowy i chory powinien go pić

Gość kasztanowa dziewczynka
możesz też pić herbatę z sokiem malinowym, fajnie rozgrzewa :)) i działa przeciwgorączkowo aha odnośnie miodu : "Właściwości lecznicze miodu wykorzystywane są w chorobach błon śluzowych, szczególnie w stanach zapalnych błony śluzowej jamy ustnej i przyzębia, paradontozie oraz schorzeniach jamy ustnej i dziąseł na tle grzybiczym (pleśniawki u dzieci)."

1) herbata z imbirem - to angielski sposób 2) gorące mleko z miodem, masłem i czosnkiem - smak co najmniej specyficzny ale skuteczność potwierdzona :) Papierowe Nozyczki -skąd pomysł o podrażnieniu przez miód?? Pierwsze słyszę , czasami piję tylko mleko z miodem i zawsze mi pomaga. Niektóre tabletki na gardło także zawierają propolis co także jest argumentem przemawiającym za tym że miód pomaga w chorobach gardła (także zawiera propolis). Zadziwiła mnie ta Twoja wypowiedź!