Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutne Słonko

Siłownia czy aerobik - co lepsze?

Polecane posty

Gość Smutne Słonko

Dziewczyny, Jak myślicie czy lepiej kształtuje sylwetkę siłownia czy aerobik? Chciałabym trochę poprawić tu i ówdzie i nie wiem co wybrać. Aerobik ATC, BTC, Body Basic, Body Dance, Fat Burning - czy wiecie czym się różnią te 2 pierwsze?

Gość bawełnaa
hej,sama nie wiem,co jest lepsze.ostatnio zapisałam sie na aerobik-w sumie jest tam wszystko-wyszłam zmachana jak nei wiem co...nogi mnie bolały...chce tylko poprawic posladki a natrzęsłam sie...mam problemy z pekajacymi naczynkami na nogach i chyba nie powinnam tam tak maszerowac...poza tym te ukłądy do zrobienia wyprowadzaja mnei z równowagi...chyba powinnam wybrac siłownie...z kolei tam sie rozleniwiam hehe i nie ma tego bata nad głowa....ehh

Gość Smutne Słonko
A czy na aerobiku robicie cały czas to samo ( w sensie powtarzacie te same układy ćwieczeń?) Nie wiem nawet ile ta przyjemność dziś kosztuje, ale chyba nie jest to droga impreza? Masz rację - siłownia trochę rozleniwia, chyba że mamy silną motywację...

Gość Smutne Słonko
Nie podawaj się za mnie buraku (Smutne Słonko podróba)tylko miej odwagę i na tyle pomysłu żeby sobie wymyśleć inny pseudonim. Wymyśl sobie np. Głupi Burak bo bardziej do ciebie pasuje Podpisano: Prawdziwe SMUTNE SŁONKO

Gość rdjkhnb
siłownia jest lepsza ale sama teraz cwicze pilates i gorąco polecam

chodze na siłownię i jestem bardzo zadowolona. Cwiczysz dkładnie te partie mięsni, które potrzebujesz, np. ja nie chcę powiększac łydek, więc unikam takich ćwiczeń. Oczywiście, instruktor dał mi indywidualny zestaw ćwiczeń dokłądnie do tego, czego potzrebowałam, a więc cwiczenia na mieśnie pośladków, brzucha, ramion. Potrzeba samozaparcia, bo sama ćwiczysz, w swoim tempie, ale w końcu ci zależy, więc obijać się nie będziesz. plus ćwiczeń grupowych to ten, że ciężko się obijać, ale z drugiej strony, jak jesem zmęczona, odpoczywam chwilę i ćwiczę dalej, co wydaje mi się wydajniejsze, mimo wsyzstko! polecam siłownię!

Gość Już nie Smutne Słonko
Bardzo dziękuję - teraz mam porównanie. Chyba skorzystam z siłowni 2 razy w tygodniu i zobaczę jak będzie.Zależy mi żeby wzmocnić mięśnie biustu oraz ud (pojawia się cellilitis). Poza tym jakiś czas temu trochę schudłam i mam wrażenie że mam trochę " za dużo" skóry.A jak starczy sił i kasy to jeszcze basen... Raz jeszcze dzięki za wypowiedzi.

Stanowczo dla kobiet lepszy aerobic, a ogólnie dla wszystkich też. Ćwiczenia wykonywane na siłowni mają charakter statyczny, a one sprzyjają nadciśnieniu tętniczemu krwi. Poza tym, po co kobiecie zwały mięśni? Taka żylaście umięśniona jest mało atrakcyjna w łóżku. Szczegóły na poniższej www

Zapomniałem, w adresie nie może być znaku \">\" Ten znak przyplątał się samoistnie. Ma być: vademecum.zdrowia.prv.pl

Dominum --> jakie ćwiczenia na silowni wykonujesz na miesnie pośladków? na jakich urządzeniach?? Ja tez polecam silownie- mam akurat motywacje do ćwiczeń i wychodze z niej na maxa zmęczona.

Gość maleta
jak chcesz ogolnie schudnąć to cwiczenia dynamiczne, a jak wzmocnić niektore partie mięsni to statyczne:) najlepiej byłoby i to i to;)

z własnego doswiadczenia wiem, że to wcale nie prawda chodziłam na aerobic i nicmi to nie pomogło poza poprawa kondycji, a na siłowni przeciez też mozna ćwiczyć najpierw aeroby a potem dopiero zabrać się za ćwczenia na przyrządach - polecam

Gość maleta
foramina niemożliwe zebyś nie chudła prawidłowo ćwicząc aerobic i stosujac odpowiednią dietę

Gość interesująca
kobietki a npiszcie mi proszę bo jestem zainteresowana ćwiczeniami rozciągającymi,tańcem co byłoby najlepsze.chodziłam kiedyś na naukę tańca ale towarzyskiego a ja chciałabym taki dyskotekowy

Gość ja-chłop
polecam na utrzymanie linii: 1)taniec 2)gimnastyka 3) pływanie 4) sport miłosny z czego najskuteczniejszy/najcudowniejszy jest p.4. Mogę być nawet osobistym trnerem. We wszystkich czterech występują ćwiczenia aerobowe( tzw. tlenowe gdzie tętno minimum 130ud/min czas pojedynczego ćwiczenia 5` ciągiem) więc ta forma jest optymalna!!!!

Gość merki
hejka a jakie ćwiczenia na siłowni na biust? jakie przyrzady??

Gość półtora miesiąca na siłowni
jakie efekty mam: schudnięcia-zero cellulit-znika jędronośc-poprawiona biust-poszedł w górę nie wiem czy już się obijam ale cwicze minimum 3 razy w tyg a najczęsciej 4-5 razy po 1,5 godziny i nie siedze i nie gadam tylko 3-4 serie po 15-20 poqtórzeń....na małych obciązeniach chyba sie nie obiejam co? nie stosuję zdanej diety, nie mialam na celu schudnąc ale mialam nadzieje ze schudnę i tak w sensie centymetrów bo nie kilogramów to wiadomo ale nie ma takiego efektu nie ejstem zmęczona jakoś taragicznie po takim treningu ale mięśnie rąk mi się rozbudowały i to widocznie, szkoda że z brzuchem tak nie jest ja polecam siłownię choć na aerobik nigdy nie chodziłam :-) ale rewelacji jakichś nie widze szczerze

Gość follow007
szczaerze mówiąc po pół roku uczeszczania na aerobic nie schudlam, ale od półtora miesią ca dwa razy w tygodniu chodze na siłownie na 2 godziny, nie wiem czy zrzucilam jakies kilogramy poniewaz sie nie wazylam, ale nogi naprawde mi wyszczuplaly i kupilam juz spodnie rozmiar mniejsze(co prawda sa obcisle-ale i tak ladnie leza), ogolnie powiedzialabym ze wysmuklilo mi sie cialo ale mam wrazenie ze brzuszek jaki byl taki jest:/ moze jeszczer troche i mi sie brzuch tez zmniejszy??

Gość mar-ttta
moim zdaniem zdecydowanie siłownia, fitnessy tj. aerobiki są dość problematyczne bo to takie tam... wygibasy. Na siłowni można ładnie ukształtować wszystkie mięśnie, a przy dobrze dopracowanym treningu chudnie się znacznie intensywniej choćby dlatego, że mięśnie ulegają wzmocnieniu i lepiej spalają kalorie (to mięśnie są metabolicznymi piecykami). A aerobik to w zasadzie typowy trening cardio, ten z obciążeniami jest na dodatek dość kontuzjogenny __________________________ http://hormonwzrostu.edu.pl

Gość gość
Ja lepsze efekty uzyskuję na siłowni. Bez bieżni czy orbitreka sam aerobik był w moim przypadku bezproduktywny. Teraz tylko muszę zainwestować w odzież sportową z https://www.poundoutgear.com/, żeby nie wyglądać jak ostatnie nieszczęście :)