Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Balbex

Mdlenie przy dużym wysiłku ?

Polecane posty

Witam :-) mój problem polega na tym iż czasami przy dużym wysiłku zaczyna mi być słabo, niedobrze, oblewa mnie zimny pot i czasami serce wali jak szalone. Robiłam sobie EKG ale podobno nic nie wyszło ... Chyba ze lekarz jakiś beznadziejny :-) nie mam pojęcia co to jest, dawno nie mialam tego, dzis rano poszłam po raz 1 od dłuzszego czasu na aerobik i jak sie zmachałam porządnie to musiałam sie połozyć na podlodze na chwile bo myslalam ze odjade. Po chwili przechodzi i moge dalej cwiczyc. Czy ktoś może wie jaka jest tego przyczyna ?

Skoki poziomu glukozy + nieprawidłowo rozłożony i źle dobrany do mozliwości wysiłek . Jesli po długiej przerwie fundujesz sobie maraton to , co opisujesz jest normalną konsekwencją . Zmniejsz intensywność , a zwieksz częstotliwość . Nie zapominaj o rozgrzewce i powinno być o.k. :)

dzięki za odpowiedz :-) postaram sie zastosowac rady :-) na aerobiku jednak jest rozgrzewka więc nie był to jakis morderczy wysiłek tak bez wstępu .. Sama nie wiem, nigdy mi sie to nie zdarzało, pierwszy raz dopiero kilka lat temu w liceum .. Kiedyś mama prawie dostała zawału na widok mnie leżącej na podłodze w łazience, bladej jak sciana, zlanej potem.. nie miłe to uczucie !

Ja mdleje rowniez bez zadnego wysilku... po prostu robi mi sie slabo, najczesciej w kosciele, busie, na przystanku jak czekam dlugo niekoniecznie w upale. Robilam wiele badan, ktore nic nie wykazaly. Chlopak chucha na mnie i dmucha a ja wciaz mdleje. jestem wegetarianka ale poziom zelaza u mnie jest w normie.

e nie to tak nigdy nie miałam, czasem można sie ugotować i udusić w upale ale do omdleń daleko .. jak na razie ! też byłam u lekarza i nic nie powiedział, beznadziejni Ci lekarze ! poczytałam sobie trochę teraz o hipoglikemii i to chyba własnie to .. Tylko nie wiem teraz czy z tym sie coś robi czy po prostu np podczas wysiłku pić słodką wodę albo cos z glukozą ? tak samo mam kiedy np nie jem cukru przez długi czas, ja nie mogłabym stosowac głodówki bo bym padła ! a moja mama potrafi tydzien nie jesc ! załamac sie mozna ..

Tez tak mialam- tzn. bardzo często robilo mi się słabo albo mdlałam. Robiłam mnóstwo badań, które wykazały, że jestem zdrowa jak rydz. Wkońcu się okazalo, że to na tle psychicznym, że to takie lęki. Nie mogłam w to uwierzyć, ale po 2 latach leczenia jetem zdrowa. Nic mi nie jest!