Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie jestem

Jakie są fazy wychodzenia z szoku po zdradzie męża żony?

Polecane posty

Gość Koliber01
1 awantury( 2 tygodnie) 2 ból, który rozrywa serce na kawałki ( 1 mies.) 3 niska samoocena(1 mies.) 4 brak apetytu (1 tydzień) tylko kawa i papierosy 5 potem pustka i zobojętnienie 6 po 8 latach pozornie szczęśliwe małżeństwo-pozornie bo ja już nie kocham go tak jak kiedyś nadal brak zaufania nie sprawdzam go. Najgorsze jest to że nie jestem szczęśliwa tylko bywam czasem a życie ma tylko gorzki smak.

Gość gość
ty jednak głupia jesteś hahahahahaha

Gość gość
Bo .....?

Gość gość
Koliber,odkopac temat po 6u latach,by sie zwierzyć?po co?

Gość Koliber01
Bo wraca w pochmurne dni. Z mężem nie rozmawiam na ten temat bo nigdy nie był szczery więc po co - za nami jest wiele niewyjaśnionych spraw i śmieci zamiecionych pod dywan. Każda rozmowa kończyła się kłótniã więc odpuściłam bo z czasem coral mniej mi zależy. Czas goi rany w moim przypadku wygoił też miłość do męża :))

Gość gość
dlatego ze to ponadczasowy temat łosiu i można opowiadać co się chce i kiedy ,nie pasuje to wypad

Gość Koliber01
Dzięki za wsparcie! Takich spraw nie trzeba odkopywać bo one ciągle są żywe, bo zdrady nie da się zapomnieć, ze zdradą tylko można - nauczyć się żyć.

Gość gość
To,prawda :-((( niestety

Gość a u mnie tak wygląda
dwa lata temu wyjechałam z mężem do niemiec, miało być krótko żeby zarobić ale nam się udało zostaliśmy, po pół roku postaralismy się o mieszkanie i też nam się udało dostaliśmy od ręki piękne 3 pokoje z balkonem, prace widzieliśmy z okna dotarcie do niej zajmowało nam 2 minuty i szkołę córki którą ściągneliśmy w zeszłym roku też widzieliśmy z okna ona szła do szkoły 3 minuty. żyć nie umierać, w zeszłym roku mąż dostał awans na kierownika polaków takiego zmianowego już ne zapieprzał przy robocie tylko chodził i wyjasniał ludziom co mają robić dostał umowe na stałe ja miałam dostac zaraz. I wszystko szlag trafił, dwa tygodnie temu dowiedziałam się że chyba się zakochał i nie radzi sobie z tym. Tutaj jeszcze była nadzieja skonczył 41 lat wiek brzydki dla facetów pogadaliśmy i trochę było dobrze ale alarm-taki wewnętrzny gwizd który nie pozwala spać - już dzwonił. mineło pare dni i nie wytrzymał po imprezie na której było dużo alkoholu wyznał że już dwa lata temu zdradził mnie z jedną z pracownic i że nie panuje nad sobą. I to był koniec - spakowałam siebie i dziecko i wróciłam do polski gdzie siedzę w pustym mieszkaniu bez telewizora, bo wszystko wywieżliśmy tam, nie mam pracy, zapuszczone mieszkanie, mam na szczęście córkę. nawet nie umiem ładnie etapu na którym jestem a szkoda

Gość gość
Mnie nie zdradził z kobietą a kariera. Po 8 latach związku zaszlam zaszła w ciążę i okazał o sie ze to spowalnia jego rozwój. Wyjechał za granicę a ja miałam czekać. Na poród przyjechał do Pl ale miał ważne spotkanie i nie dotarł.. ... mialam 24 lata i była sama z dzieckiem. Bez pracy bez mieszkania Ale wiedziałam że nie mogę dłużej. Te same fazy te same odczucia. 3 lata dochodziłam od niego - powrotu przeprosiny i znów to samo! Praca 24 h, ucieczki z domu by być w biurze, wyjazdy zagraniczne, zapominanie o dziecku i o mnie. Odeszłam mimo iż twierdził Że kocha. Już nie mogłam w to wierzyć. Nie odwiedza dziecka nie płaci alimentów! Ale gdy brałam ślub z fantastycznym facetem przyszedł błagać bym wróciła! Wysmialam to! I dopiero wtedy poczułam ze jest mi obojętny! Po latach nie pamiętam naszego związku. Wyoarlam to.

Gość z życia wzięte
z perspektywy czasu i własne doświadczenie ... : 1. szok 2. szok + płacz 3.płacz + niedowierzanie ( pewnie zaraz wróci i wszystko posklejamy do kupy ) 4. cała wina jest po mojej stronie ( mogłem temu zapobiec , tylko jak ... ) 5. Samoocena poniżej zera , brak zaufania , po co żyć , jestem najgorszym człowiekiem na świecie, psychiczny dołek , psycholog itd . 6. zaraz k.... mać przecież to ona mnie zdradziła ( i tu pojawia się pustka i czas rozmyślania ... ) 7. U mnie pojawiła się determinacja ( dowiedziałem się wszystkiego o śmieciu do którego odeszła moja żona , okazało się że 3 miesiące wcześniej najlepszy przyjaciel uciekł z jego żoną, miałem siły i środki żeby zniszczyć temu gnojkowi życie ... ) 8. Chęć zemsty 9. Czas rozmyślania nr 2 ( kopiąc g****o , można pobrudzić sobie tylko buty - jakim człowiekiem trzeba być żeby rozbić czyjeś małżeństwo po tym jak ktoś rozbija twoje małżeństwo ... ? Śmieciem bez zasad moralnych ?) 10. Czas rozmyślania nr 3. (po co skupiać całą energię na jakimś gnojku ... ? jestem facetem , niczego mi nie brakuje , dlaczego nie ułożyć życia na nowo ... ?) 11. Trudny czas otwarcia się na drugiego człowieka & reanimacja własnego poczucia wartości 12. Okazuje się że to nie koniec świata i są na tym świecie kobiety które zasługują na twoją uwagę , nie wszystkie są takie same ... 13. Zaczynasz nowe życie Reasumując . Czasem spotykamy na swojej drodze ludzi , którzy pokazują ci czym jest świat wartości i jak głęboko w d.... go mają. Nie ważne jest to jak mocno się walniemy podczas upadku , ważne jest to jak szybko się pozbieramy ... Drogie Panie i Panowie . Zanim zniszczycie czyjeś życie zastanówcie się dobrze... Bez względu na to czym owiniecie g****o i ile złota przykleicie na nie , pamiętajcie jedno - g****o pozostanie gównem ...

Gość eM-on

Przeczytałem wszystko. Piszę bo ostatni komentarz podniósł mnie na duchu :) Może jednak dam radę się podnieść i ogarnąć mimo 37 lat.

Gość eM-on

.....odgrzewam kotleta al mam do w d... :)