Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktossss

LEPSZY PODKŁĄD W KREMIE czy PUDER SYPKI??? powiedzcie proszęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę

Polecane posty

Gość wkbrikbrvke
najpierw podkład, puder sypki dopiero na wykończenie makijażu

Gość zazi
zalezy od tego jakiego efektu oczekujesz czy chcesz coś zatuszować czy tylko zmatowic czy jeszcze co innego

Gość ktossss
tylko zatuszować. no więc? ( chodzi mi o trądzik)

Gość wkbrikbrvke
przy trądziku to w ogóle nie powinnaś się malować, bo skóra twarzy nie oddycha ale jeśli już, to raczej jakiś kryjący podkład, np. maybelline true illusion, bo jeśli stosujesz tylko puder sypki od razu na twarz, bez podkładu, to masz uczucie strasznego ściągnięcia porów i to jest nieprzyjemne

Gość Cosmetics shop
"maybelline true illusion" a co to za cudo??? pierwsze słyszę, chyba w polsce tego nie ma?

Gość zazi
ja mam ten sam problem co Ty staram sie unikac podkładów bo puder sypki to w ogóle nic nie ukrywa :o ale są sytuacje kiedy chce lepiej wyglądać to wtedy używam albo podkładu kryjącego erisa ( ale to naprawde wyjatkowo bo może zatykać pory i nie jest antybakteryjny) albo puder w kremie z erisa też ale z tej serii 20 i jestem z nich zadowolona bardzo , żadnych innych podkładów nie stosuje bo paskudnie wyglądają na mojej cerze, jak maska

ja tylko matuje pudrem w kamieniu, ale dobry na zatuszowanie jest LUMENE Velvet Matte jest zaj, nie swieci sie po jakims czsie na buzce, nie zatyka porow( przynajmniej mi)

Aby zatuszować trądzik chyba żaden podkłąd nie pomoże. Oczywiscie jeśli chcesz go \"ukryć\" to musisz zainwestować w dobry korektor+podkład+puder sypki, ale ja zdecydowanie proponuje wyleczyc, a potem sięzastanawiać nad kosmetyką!

Gość czy podklad sypki
zmatowi cere?

Gość N.O.D.I. 19
tak jak najbardziej ale jesli cchesz cos ukryc to jednak w kremie/płynie Lirene coverage czy jakos tak podobno dobry

Gość justyska99
jasne trądzik trzeba leczyć, ale to niełatwe zadanie, a stress tez bardzo zle na niego wpływa, a jak sie nie denerwować mając taka nieciekawą bużkę. wiec mozna troche swoje samopoczucie poprawić makijażem, ale trądzik trądzikowi nie równy, więc trudno wybrać dobry podkład , bo jednak podkład dla ciebie. Patrz tez aby taki podkład był beztłuszczowy i nie zatykał porów, bodajze producent Dermacolu- nie polecam ma w swojej ofercie podkład , który dobrze kryje i przy okazji leczy,

Gość puder bardziej widac
a npo fluid niee ejsli ejst dobrze dobrany;) ja mam to i to ale pudruz(keidys prasowany teraz juz po upadku zpółki sypki)tylko na policzki na fluid zeby neiwbylo widac;) a fluid na blizny i pod oczy;*nie na cała twarz bo źle sie czuje wtedy :)