Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolina

ratunku jak odwrócic zdjęcie w komputerze

Polecane posty

zrobiłam sobie zdjęcia, które mam na płytce, otwieraja mi sie odwrotnie, nie widze strzałek do owracania więc jak to zrobić?? bo wiem, że to jest mozliwe....

Gość tak mysle
wxcisnij R

Gość to proste
musisz naciskać literkę L lub R w zależności w która stronę chcesz obrócić.. zależy też w jakim programie je otwierasz

Gość tttttttttttt
napisz bardzo prosta:wkladam plyte, klikam na moj komputer, potem na stacje dyskow, nastepnie prawym przyciskiem myszy klikam na Eksploruj i tam znajduje zdjecia moge je obracac itd.

Jeśli otwierasz je najprostszą metodą, czyli za pomocą Podglądu obrazów i faksów systemu windows, to wystarczy wciskać Ctrl + L lub R żeby obrócić zdjęcie albo posłużyć się odpowiednim przyciskiem na dole okna podglądu. Nie samo R czy L. Jeśli masz skojarzony jakiś program do przeglądania zdjęć, kliknij na ikonie fotki prawym myszy, wyskoczy ci menu, wybierz "otwórz za pomocą - podgląd obrazów i faksów systemu windows" i zrób co napisałam wcześniej.

Ale ja tam nie mam czegos takiego jak Eksploruj, sorry za moja tepote, ale naprawde nie wiem:-(

Gość tttttttttttt
ja tez jestem cienka w te klocki wiec wiecej nie moge pomoc :(

To co nagrane na płycie raczej już nie da się zmienić. Skopiuj sobie zdjęcia na dysk i poodwracaj na dysku.

niestety jak naciskam przyciskiem myszy to sa tylko polecenia -zapisz obraz jako, ustaw jako tapete, ustaw jako element pulpitu, kopiuj, dodaj do ulubionych i właściwości.....a w tych właściwosciach nie da się nic zmienic

Za pomocą jakiego programu otwierasz te zdjęcia? Czyli innymi słowy, co jest napisane na górze na pasku? Powinna być nazwa zdjęcia - nazwa programu, którym otwierasz plik. Co tam jest napisane?

Gość tttttttttttt
karolinka widze ze z ciebie taka zdolniacha jak ze mnie:) powodzenia

Gość dajcie spokój
ona sobie jaja robi i tyle jak można używać kompa internetu i nie wiedzieć jak się na dysku zapisuje pliki :O żenada :O

na górze pisze Microsoft internet Explorer i numer zdjęcia, które akurat jest otworzone

dzwoniłam do Kodaka, gdzoe zrobili mi te zdjęcia i podobno nie mozna odwrócić.......trzeba miec jakis program , w kazdym razie co jeszcze moge zrobic?? gdzie skopiowac by cos się zmieniło??

Dobra, ostatni raz piszę, bo coś mi się wydaje że faktycznie ktoś sobie jaja robi. To będzie szczegółowa instrukcja i najprostsza z możliwych. Najłatwiej zrobić wszystko za pomocą Total Commandera, ale weźmiemy opcję łatwiejszą. Otwierasz okno Mój komputer. Otwierasz okienko płytki. Powinnaś widzieć ikony albo miniatury wszystkich zdjęć. Nie otwieraj zdjęcia. Ma być widoczne tylko okno z zawartością płyty. Zaznaczasz wszystkie zdjęcia na płycie, czyli albo klikasz lewym klawiszem myszki przy wciśniętym klawiszu Ctrl albo również lewym myszki klikasz na pustym miejscu w rogu okna, na białym tle i ciągniesz po przekątnej myszą, nie puszczając klawisza. Zarysuje się takie szare pole, które powinno objąć wszystkie zdjęcia. Na tym szarym polu albo na którymś zdjęciu klikasz prawym przyciskiem myszki. Wyskoczy menu. Wybierz \"Kopiuj\" Następnie otwierasz okno Mój komputer, otwierasz okno z zawartością dysku twardego, folder do którego chcesz wkleić zdjęcia, np. Moje obrazy albo jaki chcesz i klikasz znów na białym tle prawym myszki. Wyskoczy menu. Wybierz \"Wklej\". Zdjęcia z płytki zostaną przekopiowane i zapisane na dysku twardym. Od tej chwili zdjęcia na płycie cię nie interesują. Używasz tych zapisanych na dysku. Nie otwieraj zdjęcia. Powinnaś widzieć okno z ikonami zdjęć. Na ikonie zdjęcia klikasz prawym myszy, wyskoczy menu. Wybierz \"Otwórz za pomocą - Podgląd obrazów i faksów systemu windows\". Zdjęcie powinno otworzyć się samo w Podglądzie. Na dole okna podglądu są przyciski. Wybierasz odpowiedni do obracania albo po prostu wciskasz Ctrl + L albo Ctrl + R i obracasz zdjęcie. Tak samo postępujesz z każdym innym. Możesz zrobić to samo wieloma innymi sposobami, np w programach graficznych, ten jest najprostszy dla osoby niezorientowanej. Prościej już nie potrafię tego opisać. Mam nadzieję że ten przydługi opis pomoże. Do zarządzania (porządkowania, kopiowania, przenoszenia, kasowania itd) plikami w kompie polecam ci program Total Commander. Prosty i przyjazny.

Ananke słowo daje nie robie sobie jaj jak nie wierzysz moge ci moje gg podać, jestem z informatyki noga , inaczej bym nie prosiła o porade na forum

Aha. Oczywiście w Kodaku siedział jakiś bęcwał, który sprzedał ci kit. Nieprawda, nie potrzebujesz żadnego oprogramowania. Zdjęcia obraca się najłatwiej w Podglądzie obrazów i faksów, potrafi też to zrobić program Paint, który jest w windowsie i prawie każdy inny program do grafiki. A w ogóle Internet Explorer marnie się nadaje do otwierania i przeglądania zdjęć. Lepiej zrób coś takiego, jeśli nie masz programu do przeglądania: Kliknij prawym klawiszem myszy na ikonie zdjęcia - na ikonie, a nie na otwartym zdjęciu! - wyskoczy menu, wybierz \"Otwórz za pomocą - wybierz program\" - wyskoczy ci okienko z nazwami rozmaitych programów, wybierz Podgląd obrazów i faksów, następnie zaznacz opcję \"Zawsze używaj wybranego programu do otwierania tego typu plików\" i wciśnij OK. Łatwiej się przegląda. A rady gość z kodaka niech sobie wsadzi swoje rady w buty i nauczy się podstaw windowsa :p

słuchaj ja w Mój komputer nie mam czegoś takiego jak dysk twardy, a moje obrazy i moje dokumenty mam gdzie indziej w Mój komputer mam cos takiego jak:dyskietka 3,5 A, System C, Dane D,Foto E - to własnie te zdjęcia, Drukarki, panel sterowania, Dial - Up Networking, Foldery w sieci Web, Harmonogram zadań

ta twoja ostatnia opcja nie wyjdzie jak klikam prawym przyciskiem w ogóle nie ma takiej opcji wiesz, ja się chyba zastrzele, juz kiedys miałam to samo dobrze,że chociaz zdjęcia wyszły cudne :-) a Tobie dziekuję za cierpliwosc spróbuje ta poprzednia metoda skopiowałam zdjęcia i chciałam je wkleic tam gdzie pisałas, ale no własnie przeczytaj co napisałam co mam w Mój komputer

Kobito oszaleję przy tobie :) System C i Dane D to są twoje dyski twarde. Większość użytkowników ma windowsa na twardym dysku C i zwykle ten dysk nazywa się System. Oczywiście nie zawsze ;) Dysk D, który u ciebie nazywa się Dane to jest twój drugi dysk twardy albo druga partycja, czyli wydzielona część większego dysku, komputer widzi ją jako osobny dysk i możesz ją sobie nazywać jak ci fantazja podsunie. Jeśli klikniesz prawym myszy na ikonie dysku System albo Dane i wybierzesz Właściwości, zobaczysz przydatne informacje - jaką pojemność mają twoje dyski i ile jest na nich wolnego miejsca. Wybierz dowolne miejsce na którymś dysku C albo D i tam wklej sobie zdjęcia. Tylko zapamiętaj gdzie :)

skopiowałam zdjęcia do moich obrazów, które u mnie są w moich dokumentach i nic sie nie zmieniło, jak otwieram zdjęcie znowu sie pokazuje Microsoft Internet Explorer

wkleiłam zarówno do systemu C jak i do moich obrazów w moich dokumentach ale nic sie nie zmienia okno wyglada identycznie jak wtedy na poczatku jak wciskam prawy przycisk mam nastepujace polecenia: otworz dodaj do archiwum skompresuj i wyslij e mailem scan for viruses with Anti Vir wyślij do wytnij kopiuj utwórz skrót usuń zmień nazwe własciwości

Słusznie folder Moje obrazy jest w Moich dokumentach, tak ma być. Nie otwieraj zdjęcia! Masz mieć widoczne tylko okno z zawartością folderu Moje obrazy, masz widzieć wszystkie ikonki wszystkich zdjęć jakie tam się znajdują. Na ikonce, nie na zdjęciu, kliknij prawym klawiszem. W menu które ci wyskoczy powinnaś mieć: Podgląd, Edytuj, Drukuj, (dodatkowo może być Odśwież miniaturę)... parę następnych... i Otwórz za pomocą. Musi tam być.