Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolina

ratunku jak odwrócic zdjęcie w komputerze

Polecane posty

nie chce mi się czytać czy wkońcu odwróciłaś to zdjęcie :D. Ale jakbyś nie odwróciła toL Otwórz painta( masz go w pasku jak coś), zaznacz obrazek i obraz przerzuć/obróć ( w pasku). Tyle :D. I zapisujesz. Jak już to zorbiłaś i teraz masz inny problem to sory ale dużo an raz robie ;-)

nie ma tam ani podgląd ani edytuj, ani otwórz za pomoca programu.....jest tylko otwórz - jak wcisne otwiera mi się po prostu zdjęcie normalnie, w ogóle jest to co wyzej wypisałam słuchaj ja mam windows 98 mo że to dlatego??

A tak, to możliwe, oczywiście. Nie przyszło mi do głowy że masz tego starocia... Nie znam nikogo, kto tego używa, mój błąd, sorry. No to faktycznie, najlepiej obróć zdjęcia za pomocą programu Paint. Otwierasz Paint. Wybierasz Plik - Otwórz... Wyskoczy ci okienko do przeglądania zawartości dysku. Znajdź tam swoje zdjęcia i otwórz jedno z nich. Jak ci się już otworzy to wciśnij Ctrl + R i zdjęcie się obróci. Wciskaj tak długo, aż ustawi ci się tak jak chcesz. Ewentualnie wybierz w menu Painta Obraz - Przerzuć/Obróć i zaznacz jaką chcesz opcję. Potem zapisz (Plik - zapisz) i gotowe.

Otworzyo mi sie to okno i poszukałam swoje zdjęcia ale nie chca sie otworzyc tzn. jak wciskam otwórz to robi sie puste pole jak myślisz czemu??

Zdaje się że z rozpędu walnęłam byka, ale niedużego i nawet nie wiem czy to byk bo już nie pamiętam windowsa 98, trochę się różnił. Kiedy w Paincie przyciśniesz Ctrl R zdjęcie chyba nie obróci się samo tylko wyskoczy okienko do obracania. Ale naprawdę już nie pamiętam. Reszta jak już opisane. A w ogóle to dopadnij jakiegoś kolegę który zna się jakoś na komputerach. Przywlecz go do domu. Każ mu sprawdzić co masz za sprzęt (przede wszystkim jaki procesor, karta graficzna, jakie dyski). Jeśli uzna że komp to wytrzyma, zażądaj żeby ci postawił albo windows 2000 albo XP z service packami. Jeśli będzie bredził że nie umie to niech przywlecze kogoś, kto umie. 98 to staruszek, po co masz mieć stare jak można mieć nowe? ;)

A dużo rych zdjęć? Może prześlij i Ci odwróce poprostu :D

dziekuje pieknie za pomoc i za cierpliwośc nie odwróciłam tych zdjec ale stwierdziłam, że jutro pójde do fotografa i prawie wszystkie wywołam - są sliczne - będe miała album :-) jeszcze raz dziekuje

a na na instalowanie nowego windowsa juz sie z informatykiem umówiłam, nie ma sensu mies starocia, Ananke masz racje

Gość czter dziestka
Pomóżcie mi. Mam kilkanaście zdjęć,które otrzymałam pocztą elektroniczną. Utworzyłam folder i wrzuciłam je tam. Wszystkie są schowane tzn.kafelki zamknięte. Umiem je otworzyć ale pojedyńczo. W Windowsie Podgląd Obrazów. Nie potrafię zrobić tak żeby ,gdy otwieram ten folder było widać miniaturki zdjęć. Mam Picasa2 do obróbki ale on ich nie może ściągnąc bo są zamkinięte. Proszę o porady

Gość czter dziestka
może lepiej stanąć na głowie? Jeśli nie chcesz pomóc to nie wypowiadaj się mądralo!

Gość gość
Ale się uśmiałam czytając ten wątek. Jest rok 2016 i teraz już nawet dziecko potrafi skopiować zdjęcie, a kiedyś to były czasy....