Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem

Problem po depilacji

Polecane posty

Gość mam problem

Jakiś miesiąc temu zastosowałam depilator mechaniczy w pachwinach. Niestety, po tym zabiegu wyskoczyła mi uporczywa krosta. Nnie wiem czy to dobre określenie, bo naprawdę trudno mi stwierdzić, co to takiego. W każdym razie w ogóle się nie goi i brzydko to wygląda. Czy któraś z Was miała coś podobnego i jakoś się tego pozbyła? Dziękuję z góry za pomoc.

Gość do poprzedniczki
ja miałam takie wrośnięcie włosa, w trakcie golenia omijalam jego teren, krostke przemywalam wodą utlenioną i po jakimś czasie nie wiem dokładnie krostka odpadła i wyrósł włos. Moja rada jest taka - najlepiej najmniej sie nim interesuj nie rozdrapuj przede wszystkim możesz posmarowac czymś wysuszającym albo odkażającym :)

Gość mam problem
Dzięki za wypowiedzi, ale jestem prawie na 100% pewna, że to nie jest wrastający włos, bo z takowymim radzę sobie tak samo jak poprzedniczka. Dlatego właśnie zastanawiam się, co to jest i jak sobie z tym poradzić.

Gość To jest
zapalenie mieszków włosowych.

Gość Więc
co z tym zapaleniem zrobić? Pozostaje tylko lekarz czy też jest na to jakiś inny sposób?

Gość moze byc ciezko
Moze byc ciezko... Tez kiedys mi sie takie paskudztwo zrobilo na nodze :/ Po pierwsze NIE WYCISKAJ !!! Dezynfekuj, odkarzaj. Jesli wydaje Ci sie ze zbiera sie w niej ropa lub cos w tym stylu to smaruj tormentiolem (kiedys znany jako czarna masc),mozesz zaklejac plastrem zeby nie pobrudzic ubran. Jesli nie przyda sie jakas inna masc przyspieszajaca gojenie. Jesli mozesz to odpusc sobie na razie depilacje tych miejsc, bo stan zapalny wymaga duzej troski. I bardzo latwo o zakarzenie. Jesli nie ma ropy, to osuszaj. I czekaj. Gdyby przez dwa tygodnie nie przybladlo idz do lekarza. Co do masci to zapytaj farmaceute w aptece - doradzi :) Powodzenia. I nie wyciskaj!!!