Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kobiet

BOL W PRAWEJ PACHWINIE PODCZAS PRZYJMOWANIA MICROGYNON-NORMALNE?POMOZCIE!

Polecane posty

Gość do kobiet

WITAM. biore juz 2 opakowanie Microgynon i zauwazylam u siebie, ze piersi mnie troszke bola i nie wiem czy to moze byc z tabletek? Martwie sie tez jakby lekuskim bolem ,a raczej wyddaje m i sie, ze jest to miejsce strasznie gorace i promieniuje-ale nie okropnie-tylko odczuwam to w prawej pachWinie. Czy to normalne?czy ktoras z was tez tak miala?dziekuje za odpowiedzi.

Gość kwiatuszek 200
Witaj. Chcę cię przestrzec przed Microgynonem. Wiem też że każdy organizm jest inny. Ja brałam Microgynon 3 lata bez żadnej przerwy bo mój ginekolog twierdził że nie ma takiej potrzeby. Podczas brania przez 2,5 roku nic szczególnego się nie działo, ale przez ostatnie 6 miesięcy zaczęły się skoki wagi. Tabletki odpowiadały mi głównie z powodu niskiej ceny. Postanowiłam przerwać tabletki na rok. Ledwo je przerwałam to przez kolejnych 5 miesięcy chodziłam po lekarzach i nikt nie mógł wyjaśnić dlaczego mam bóle brzucha. Robili mi usg i nic. Najpierw bolał mnie tylko brzuch, potem zaczęły się problemy z przemianą materii, bóle jelit (wypychało mi strasznie brzuch), bardzo silne bóle podczas owulacji, na tyle silne że brałam zastrzyki w szpitalu, nudności, gwałtowny spadek wagi. Po 6 miesiącach sytuacja się uspokoiła, do dziś nie wiem co było przyczyną. Po rocznej przerwie zaczęlam brać Regulon i byłam bardzo zadowolona. Po odstawieniu tabletek nic się nie działo, żadnych skutków ubocznych. Moja znajoma również brała Microgynon i po 3 miesiącach musiała go odstawić bo strasznie tyła i bolał ją brzuch. Zastanów się czy nie warto zmienić na trochę droższe ale bezpieczniejsze. Powodzenia.

Gość do kobiet
dziekuje za odpowiedz. boli mnie troszke prawa pacwina jakby...ale bardziej bym to porownala do promieniujacego goraca ... jakby prawy jajnik non stop pracowal---- czy ktos tez tak mial?