Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wy też tak macie

przekłute uszy - dlaczego dziurki śmierdzą?

Polecane posty

Mam przekłute uszy od chyba 8 lat, dziurki niby są zagojone (parę lat nie nosiłam kolczyków, a dziurki nie zarosły). Jednak przy zakładaniu i zdejmowaniu kolczyków okazuje się, że śmierdzą mi palce, a na kolczykach pozostaje jakiś osad. Czy ktoś z Was też tak ma?

Gość tak tak też tak mam

Gość o rany rany
skoro non stop nosisz te same kolczyki, myjesz w nich włosy, kąpiesz się-to ten zapach jest całkiem normalny... myslę, że aby go uniknąć trzeba codziennie kolczyki zdejmować do mycia się, czyścić je- a wtedy zapachu nie będzia..

I jak można sobie z tym problemem poradzić? Z tego co wiem, po przekłuciu uszu, zanim dziurki się zagoją, należy je przemywać spirytusem. Może trzeba do tego zabiegu powrócić?

Gość o rany rany
będzie ;) miało być...

"o rany rany" - może masz rację, spróbuję zrobić tak jak radzisz, może coś się w tej kwestii polepszy...

Gość smierdzi
bo w dziurkach zbiera się brud, trzeba poprostu kolczyki wyjmować i myć, uszy i kolczyki

Gość o rany rany
ja mam dokładnie tak samo- a wiem, że to z czystego lenistwa- myję codziennie włosy i nie chce mi się wyjmować kolczyków (mam takie malutkie na sztyftach, w jednym uchu 3, w drugim-1)... i tak sobie wymysliłam, że gdybym zawsze po powrocie z pracy zdejmowała kolczyki, nie myła w nich włosów-to nie byłoby tego zapachu i osadu... niestety- z czystego lenistwa nadal non stop noszę kolczyki- jedynie raz na jakiś czas dopadają mnie wyrzuty sumienia;) i wtedy zdejmuje je przed myciem włosów, czyszczę specjalym płunem i znów wkładam... 🖐️

Gość o matko
w dziurce (po kolczyku ) odkłada się wszystko -mydło, brud ,martwy naskórek-i taka mieszanka znajdująca się tam jakiś czas rozkłada się tam i po prostu smierdzi. należy co jakiś czas (np.3 dni ) oczyszczać to miejsce ,po uprzednim zdjęciu kolczyka,i tak jak mówisz przemyć spirytusem.

Gość mi sie wydaje....
takie cos jest nawet po kilku latach nienoszenia kolczykow, kiedy wydaje sie juz ze dziurka na dobre zarosla no wlasnie zarosla - taka gabczasta substancja, gdzie moze tez byc troche ropy i dlatego taki zapach