Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tutti

wpadka pomimo tabletek?

Polecane posty

Zazywam je regularnie od 6 miesięcy ... mój chłopak nie uwaza ... boje sie wpadki ... jest taka mozliwosc

Gość wertyuiop
nie!!!!!!!!! jezeli bierzesz regularnie , nie wymiotujesz i nie bieresz antybiotykow!!! ile jeszce bedzie na ten teamt..............................

Gość przykro doświadczona
owszem, jest możliwe, jakiś ułaek procenta, ale jednak!

Moja kol.tak wpadała :/Mówi,ze brała niby regularnie-ale na 100% nie moge reczyc :( pozdr

Znam taki przypadek.SIebie.

Gość .........u p ppp aaaaaaaaaa
ja sie obawiam :/

do tej co wpadla--> czemu tak sie stalo wymiotowalas? mialas biegunke bralals leki? czy moze za czesto do srodka konczyliscie? ja nei wiem:O

ja to mam schize ze jak za często bedzie do srodka to tabl nie dadza rady:((:O a to takie glupie myslenie:O😭

ja tez mam shize !!! Tylko mój sie za pomina bardzooooooo czesto!!! ale jestem dobrej nadzieji , ze biore regularnie , nie wymiotuje i nie biore antybiotyków:)

Brałam Regulon, 3 lata non stop.Nie chorowałam, nie wymiotowałam, nie miałam biegunek, nie wyjeżdżałam.A jednak wpadka.Wydawało mi się to tak nieprawdopodobne, ze ciąży w ogóle nie brałam pod uwagę! W końcu poszłam do lekarza.I wiecie co? Powiedział, że widzi to 2 raz w życiu i że jakis tam ułamek procenta kobiet może tak zareagować.Słabo mi się zrobiła na tej wizycie! No i co....mam 3 letnią córeczkę, którą w domu nazywamy specjalnym prezentem od Pana Boga :)..

Gość inga123
czy można zaliczyć wpadke jesli w ciągu miesiąca nie wzięłam kilku tabl ale w te dni co współżyłam tak

Gość wtedy mozesz zaliczyc
wpadke na bank

Gość brałam regularnie
i mam 2 letniego synka :-O

Gość matyldaxxxx
a ja nie brałam regularnie i nie wpadłam choć wspólżyłam w dni płodne może nie mogę już mieć dzieci chciałabym jeszcze 1 dziecko urodzić mam 2 i jestem po 30 z d hakiem

Gość Nowy Temat
każdy organizm inny:O

matyldaxxxx - jak się bierze tabletki to nie ma czegoś takiego jak dni płodne i niepłodne. ludzie nie wariujcie, ile jest takich przypadków? 2 na milion? pomyślcie w skali globalnej ile kobiet bierze pigułki! i ile z nich ma bobasa? chociażby na tym forum... i ile wpadło?! i jeszcze się zastanówcie skąd macie pewność, że te które napisały że wpadły piszą prawdę... a nie ze chcą was po prostu wystraszyć...

Gość brałam regularnie
Ja piszę prawdę bo niby po co mam ściemniać? Z jakiś względów tabletki nie zadziałały. Nie wierzyłam w tą ciążę...długi czas. No bo jak? Tabletki i ciąża? Niestety...stało się.No dzisiaj to już "stety" :-D Kocham synka i jestem szczęśliwa ale tabletek już nie biorę, zdecydowałam się na spiralę. Mam nadzieję, że nie....do następnej ciązy :-D

Gość lalala
skad sie biora takie pytania... autorko topiku: skoro wspolzyjesz, to chyba wiesz, ze zadna metoda antykoncepcyjna nie daje 100% pewnosci, oznacza to wlasnie, ze nawet przy tych najskuteczniejszych metodach jakimi sa np. tabletki anty, mozna zajsc w ciaze, sprawdz sobie indeks pearla i juz bedziesz wiedziala ile kobiet na ile przy regularnym stosowaniu, bez zapominania, chorowania itd, zaszlo w ciaze o ile skutecznosc tabletek moze obnizyc sie po pewnych lekach, w przypadku gdy wystapiily wymioty lub biegunka, czy tez, gdy sie zapomnialo, to w zadnym wypadku konczenie w srodku nie wplywa na obnizenie tej skutecznosci po co brac tabletki, jesli nie konczy sie w srodku, wydaje mi sie, ze tabletki anty to zbyt duza ingerencja w organizm, zeby odmawiac sobie pwenych przyjemnosci, bo co to za prztjemnosc, jak facet konczy sobie w reke ;)

Gość bee*
Wszystko zalezy od indywidualnej gospodarki hormonalnej. Organizm kobiety zazywajacej tabletki sam probuje pokonac sztuczna bariere hormonalna, przezwycieza ja i dochodzi do owulacji i ciazy. Cialo kobiety dazy do naturalnosci i 'odrzuca' sztuczna regulacje hormonalna. Stad bierze sie ten maly procent 'wpadek' przy przepisowym zazywaniu tabletek.

Gość moja kumpela mieszka w Stanach
i tam wskaznik Pearla dla tabletek wynosi 10. Do tego wiekszosc talbetek ma 7 tablet placebo (w sumie jest 28 tabletek w opakowaniu). Powod?? Dla amerykanek to jest zbyt skomplikowane pamietac o tabletkach codziennie (stad ten wskaznik Pearla). do tego robienie 7 dniowej przerwy jest tak trudne i niepojete, ze potrzebuja tych 7 tablet placebo. Czasami czytajac kafe wiem dlaczego kobiety zachodza w ciaze na tabletach i zastanawiam dlaczego u nas nie ma tych 7 tablet placebo.

Gość święta prawda
hehehehhehe, moja kumpela mieszka w stanach>>>> święta prawda:D w sumie to jest smiech przez łzy, ale niestety masz rację, polkom tez by się przydało te 7 tabletek placebo. tylko byłby problem dla co niektórych: cóż to jest to placebo, hmmmm?? i czy aby pominięcie jednej tabletki nie wpłynie na skuteczność??? :P:P:P a do autorki: wskaźnik pearla dla regularnie stosowanych tabletek wynosi 0,2-0,5. czyli na rok, na 1000 kobiet 2-5 może miec pecha.

Gość moja kumpela mieszka w Stanach
Pech jak pech znam 3 przypadki wpadki na tabletach. Wszystkie byly z winy czlowieka. Niestety czytajac kafe nie wierze w tego pecha :O

Gość ewelina20
hej!mam wilki dylemat biorę janine od 10 miesiecy!jak do tej pory było wszystko oki! na początku plamiłam i bolały mnie piersi ale to wszystko mineło i nie przytyłam!teraz mamy problem bo pojawiły sie pewne oznaki ciaży czyli czesciej chodze do toalety mam zaparcia,boli mnie żoładek tak jakbym miała wymiotować ale po chwili mi przechodzi i moge już coś jesc!i jeszcze do tego ostatni okres był słaby :-(na dniach idziemy do lekarza bo juz nie mam tabletek i boje sie co nam powie czekam na jakas odpowiedz

Gość mozesz miec nadzerke zoladka
(te bole zoladka). Powiedz o tym lekarzowi. Jakbys byla w ciazy to lekarz na pewno to wykryje.

Gość Semirka111
mam pytanko do tych, które zaliczyły wpadkę na tabletkach. Jakie tabletki brałyście?? To tak z ciekawości... pytałam o to samo dziewczynę na innym topiku ale nie odpowiedziała hm......

Gość ewelina20
ja podejrzewam ze wpadłam a biorę od 10 miesiecy janine i środe ide do lekarza i się okaże czy wrto było brać tabletki! pozdrawiam