Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania potrzebuje pomocy

Skuteczność tabletek anty po 7dniowej przerwie WAŻNE

Polecane posty

Cześć mam problem - biorę tabletki anty, zrboiłam 7dniową przerwę i 8. dnia współżyłam ok godziny 14. A pierwszą tabletkę z nowego opakowania wzięłam dopiero o 15. czy jest jakaś szansa żeby nastąpiła owulacja, czyli czy mogłam zajść? prosze odpowiedzcie to bardzo ważne!

Gość Bit Bit
Dziewczynko, ile Ty masz lat?! Przeczytaj dokladnie ulotke i POMYSL przy tym. W niej wszystko jest napiasne czarno na bialym.

nie ma nic na temat skuteczności po 7dniowej przerwie, gdyby była to bym nie pytała

teraz zaczęłam drugie, a pierwsze brałam tak jak trzeba, żadnych biegunek, wymiotów, tabletki z dokładnościa do 10 minut brałam, krwawienie wystąpiło w 7dniowej przerwie, no i wczoraj współżyłam przed pierwszą tabletką, dziś wezmę kolejną

Gość niestety to ciaza
w prawdzie masz napisane w ulotce, ze tabletka zabezpiecza przez 21 dni brania i 7 dni przerwy. a potem kolejne opakowanie tez zabezpiecza przez 21 dni brania i 7 przerwy (i tak w kolko), ale to nie jest prawda. Producenci w tych ulotkach robia kazdego w balona. nie sluchaj tych w kafe, bo oni sie nie znaja. Nawet nie kupuj testu ciazowego, tylko zbieraj na pileuszki.

do niestety to ciąża - fuck off :)

Gość niestety to ciaza
chcialas szczerej odpowiedzi wiec ja masz. Jesli mi pokazujesz fuck off to znaczy, ze znasz odpowiedz i tylko zasmiecasz kafe durnymi topikami

No jak nie ma w ulotce nic o 7dniowej przerwie, to jednym slowem masz chuj*** tabletki...Z tego co wiem to w kazdym opakowani pisze ze PODCZAS 7DNIOWEJ PRZERWY TABLETKI DZIALAJA TAK JAK PODCZAS ICH ZAZYWANIA! A nawet jak nie masz w ulotce to poszukaj na str. o antykoncepcji....

nie znam odpowiedzi, więc po to tu pisze. nie czekam na komentarze że mam zbierać kase na wózek i na pieluszki. zabawna - czytaj ze zrozumieniem, nie pytam o 7dniową przerwę, bo wiadomo że o tym jest w ulotce. pytam o pierwszy dzień PO 7dniowej przerwie a biorę Yasmin i dziękuje tym co chca pomóc :)

Gość niestety to ciaza
W mojej pierwszej wypowiedzi masz odpowiedz na twoje pytanie. ale jesli ktos jest tak glupi, ze nie umie pomyslec logicznie to nie moja wina. A wiec od poczatku glupia dziewucho: a)tabletki bierzesz od pierwszego dnia cyklu przez 21 dni b)potem masz 7 dniowa przerwe na krwawienie w czasie ktorej tez jestes zabezpieczona c)zaczynasz kolejne opakowanie 8 dnia d)dzieki temu ze w chwili wziecie kolejnej tabletki produkcja hormonow odpowiedzialnych za jajeczkowanie zostaje zatrzymana jestes znowu zabezpieczona. e)nie ma znaczenia, ze kochalas sie 8 dnia przed wzieciem tabletki.

Gość Bit Bit
Ok, to juz napisze... Nie masz sie czego obawiac. Musisz 8 dnia po prostu polykac tabletki o zwyklej poze, choc ja jest napisane w ulotce, mozesz spoznic sie 12 godz. Ja zawsze lykam o 22, a kocham sie np. tego dnia z rana czy po poludniu, wiec jestem dla Ciebie dobrym materialem na przyklad. Od 3 lat tak robie i bez zadnyc zlych konsekwencji

widzisz, wystarczyłoby żebyś napisała od razu "nie ma znaczenia, ze kochalas sie 8 dnia przed wzieciem tabletki" i po sprawie, własnie takiej odpowiedzi oczekiwałam, dziękuje :)