Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naczelnik.

SZCZECIN - fajne to miasto ?

Polecane posty

Gość mieszkalam na Pogodnie
piekne wille, mnostwo zieleni. Wjazd do Szczecina od wschodniej strony bardzo efektowny. Ohydny dworzec. Wygoda, bo Berlin o krok.

Gość ratujcie topik
tu się urodziłam. powinnam szczecin podziwiać ale zakochałam się we wrocławiu i wszystkow szczecinie porównuję do wrocławia. wrocław - niebo, szczecin - ziemia. niestety.

Gość wooooooooooooewwwwww
a ja przez 9 lat przyzwyczailam sie do szczecina. nie jest zle, mieszkania tansze niz w innych miastach, wiosna slicznie i zielono, waly sa ladne. ale gdybym miala jeszce raz wybrac gdzie isc na studia to wybralabym gdansk albo poznan.

Gość em em
a ja kocham szczecin! mimo ze czasem jest ponuro i nudno chyba byloby mi zal zostawiac moje ukochane miasto! tyle wspomnien... :}

Gość szczecinanka08
i tu też pozdrawiam mieszkańców z DS"Andromeda" i DSAmicus" zakończyłam bywanie tam w 2006r. czy teraz też jest tam ok?

Gość A ja kocham Szczecin
Mieszkam tu co prawda dopiero 2 lata, ale to miasto bardzo mi się podoba, ma jakiś taki urok, można powiedziec że ma swoje tajmnice:)

Gość mily mlody mezczyzna
Jaki jest Szczecin? Wiem po sobie. Od wielu lat jestem samotnym kawalerem. Dodam tylko, ze jak ma sie nie polski wyglad tak jak ja, jest sie osoba sympatyczna o szczuplej sylwetce i srednich wlosach, to za plecami niemal kazde toarzystwo robi z kogos takiego blazna. Obgaduja i tworza negatywny wizerunek. Kobietom wmawiaja, ze gej (bo niezbyt smialy), ze czubkiem. A sluzby (nie wiem czy policyjne czy nie), potrafia nawet narobic kolo tylka tak, ze zostaje sie wariatem. Pozniej nie ma sie juz szans na kobiete w swoim zyciu i sie umiera w samotni. Przede wszystkim jezeli jest sie z twarzy lepiej wygladajacym osobnikiem. Ze mnie nie raz robiona wariata i przyglupa. Choc wiem, ze nie wygram z tutejszym spoleczenstwem, to wiem, ze plec kobieca zawsze bedzie trzymac strone tych co beda mnie pietnowac i komentowac jako geja lub czubka. Tylko dlatego, ze nie mam polskiej mentalnosci i po prostu jestem sympatyczniejszy prywatnie. Tutaj takich jak ja usuwaja. Jestem na to zywym przykladem. Nie mam ani pracy ani wziecia. Przystojny uwazany za leszcza i cieniasa, bo nie bierze Metanabolu i zastrzykow sterydowych oraz nie goli glowy na lyso. No i mieszka z matka, bo nikt mu godnego jak na mezczyzne zatrudnienia dac. Aha! i tylko szukaja bujki. Za duzo sterydow biora. Zamiast konczyc na posterunku lub w szpitalach psychiatrycznych, to kradna mlode kobiety. Pozniej jestem sam, bo za plecami obmawiaja "schizol".

Gość gość
Dworzec będziemy mieć ładny bo właśnie jest w budowie. Byłam ostatnio na Warszewie i takich widoków jak z tamtej dzielnicy nie ma nigdzie indziej bo widać jednocześnie rozlewoska Odry i piękną panoramę Szczecina coś pięknego naprawdę piekny widok

Gość gość
Całkiem ładne miasto, ładne bulwary, dużo imponujacych, poniemieckich gmachów, mało ścisłe centrum. Miałem wrażenie, że jest trochę niebezpiecznie po zmroku. Blisko do Berlina, na jedno-dwudniowe wycieczki w sam raz. TRochę drogie mieszkania, ale nie tak, jak w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu. Dość przyjemne miejsce do życia, takie odnoszę wrażenie.

Gosciu z wyżej, niesądze zeby taka mentalnosc ludzi ktora przedstawiles byla wyrozniająca domeną tego miasta w porownaniu z innymi. Od ciebie zależy jak cie traktują. Wlasnie sie zastanawiałem nad powrotem do polski za pare lat i wybór oscylowal wokol szczecina. I podobnie jak ty jestem przystojny i niewyglądam jak polak, bardziej jak włoch lub arab. Trafiles w zle towarzystwo

Gość gość
Mieszkałam kilka lat w Szczecinie i uważam, że jest to bardzo ładne i niedoceniane miasto. Myśląc o tym miejscy zawsze kręci się łezka w oku. Także jeśli mam okazje wrócić tam chociaż na kilka dni, zawsze z tego korzystam. Ostatnim razem będąc w Szczecinie natrafiłam na świetną restauracje azjatycką http://www.chinaming.pl/. Można tam dostać świetnie przygotowaną kuchnię wietnamską i ogólnie azjatycką. Wybór potraw jest naprawdę duży. A ceny bardzo korzystne.

Gość gość
Ma ładne miejsca i ma ohydne. Jest strasznie zamenelony. Biednie. Dużo śmierdzących lud*******munikacji miejskiej. Mało kultury, zero księgarni, tylko banki i apteki. Wiele ulic które mogłyby być atrakcyjne ma zniszczony potencjał. Cały handel odzieżowy w galeriach handlowych. Ludzie mało wychodzą na miasto. Laski wyglądają tak samo, ludziom brakuje oryginalności.

Gość gość
Moje Miasto-piękne , dużo zieleni ,parków ,niezwykłe , bardzo klimatyczne miejsca-trzeba znać:-) ,poniemieckie ,stare kamienice ,ronda w układzie gwieżdzistym drugie takie w Europie po Paryżu, kto nie mieszkał niech żałuje , jest duuuużo brzydszych polskich miast nachalnie wyreklamowanych a nie umywają się do Szczecina

Gość gośćiówaSzczecin
to jedyna miasto w Polsce i na całym świecie , w którym w klubach i na dyskotekach boso tańczą by muzę z Warszawy słyszeć

Gość gość
22:25 -tak tak słoiku , tokuj jeszcze

Gość gość
Ale co po gwieździstym układzie ulic, kiedy estetycznie Szczecin niestety, nie oszukujmy się, nie umywa się do Paryża.

Gość gość
w 80tych latach ub. wieku bywałem służbowo., była herbaciarnia shu chin chyba jakoś tak, gdzie urocze kelnerki na Azjatki stylizowane były.

Gość gość
Szczecin to brzydkie, smutne i nudne miasto bez przestrzeni. Nigdy nie chciałabym tam mieszkać.

Gość gość
Brzydkie małe centrum, jedna paskudna ulica. W tym mieście miałam ciągle depresję. Szczególnie ulica Kolumba i okolice dworca. Tam jest paskudnie, całe miasto takie jest, Radisson, centrum, okropne. Centrum to jedna długa ulica, przygnębiająca i brzydka. Tam nie ma co robić, miasto klatka.

Gość gość
Mieszkasz tam czy bywasz sporadycznie?

Gość gość
Do 15:59 każde miasto ma brzydkie ulice nawet Paryż.

Gość gość
Mnie przeraża położenie Szczecina. Stamtąd jest wszędzie daleko!!!

Gość gość
To prawda że na południe Europy jest daleko ale kto dziś jeżdzi autokarami jak można samolotem a w Berlinie są dwa lotniska trzecie w budowie.

Gość gość
Jakiego znowu Berlina, co mnie on obchodzi, kto podróżuje do Berlina częściej niż raz w roku? Szczecin to komunikacyjnie masakra. Stamtąd jest WSZĘDZIE daleko. Nawet nad morze sto km jak nie lepiej. Mazury ze 300. Warszawa z 500. O poludniu Polski to juz nie mowie. Zad***e takie z tego szczecina i nawet nie ma jak się z niego wyrwać.

Gość gość
Wszystko co ładne w tym mieście to poniemieckie. Ludność napływowa po wojnie z za Buga.

Gość gość
To prawda głownie ze Lwowa i Stanisławowa (obecnie Iwanofankowsk) ale co w tym złego.

Gość gość
Byłam tam na studiach. Okropne miasto.

Gość gość
Do pytania wyzej, napisałam ze to miasto klatka. Tak mi się jawi. Byłam tam na studiach i nigdy nie chciałabym tam wrócić.Pamietam dluga ulice ciagnąca się az do dworca, potwornie smutne miasto. Jeszcze brzydsza jest Łódz, ale w Łodzi byłam jeden dzień i nie widziałam całej.

Gość Mrtotka23
Szczecin jest najlepszy! :D Do tego mają pierwszą w Polsce sieciową wypożyczalnie motocykli. Można tylko pozazdrościć. Ja miałam okazje skorzystać z oferty, to była świetna zabawa :D Wraz z narzeczonym zafundowaliśmy sobie przejażdżkę weekendową z motocyklami z firmy www.abacusbikes.pl . Nigdy wcześniej nie używałam takiej formy transportu. Dzięki temu zwiedziliśmy więcej i bardziej komfortowo bez obawy że nie będzie gdzie zaparkować, hehe :P