Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamis

biorę tabletki juz ponad 4 lata bez przetwy!!! to dobrze

Polecane posty

Gość kamis
Biorę tabsy od 2001 roku . Maialam jedengo lekarza prowadzącego nie kazal mi robić żadnych przerw. Pomyśłam ze sobie zmienie na innego gincia a ten drugi teżm mi powiedział że jak nie chce mieć teraz dzieci to lepiej zebym brała bez przerwy. Moja mama jest bardzo łatwopylna:) wiec podobno ja mam to po niej dlatego wole uważać. Ale niektórzy mówiąz ze trzeba robić przerwe ,ale ja wiem ze jak zrobie to z miejsca mam brzuszek a jeszcze chciałam pociągnąc to pare miesięcy

Gość zapytanie
rewelacyjnie wrecz

Gość samanta444
kamis, a powiedz jak się czujesz nie masz żadnych dolegliwości zwiąanych z tym że bierzesz tabsy bez przerw?? Kurczę ja też boję się odstawiac tabletki... i najważniejsze JAKIE TABLETKI BIERZESZ???

Gość no i co w zwiazku z tym

Gość samanta444
hej, zapytanie: czy jesteś lekarzem żeby się wypowiadać w tej kwestii? Nie, więc lepiej siedź cicho. To coś dziwnego że dziewczyna nie chce być na razie mamą??

Gość samanta444
kamis, odpowiedz. Chyba że to jest jakaś prowokacja pryszczatego nastolatka???????????!!!

Gość kafelek
widzisz ja bralam 5 lat a jak postanowilam ze chce miec dziecko to wyszlo ze pigulki rozregulowaly mi wszystkie hormonki i potem placz i rozczarowanie, lecze sie 3 m-c moze to nieduzo ale czy bylo potrzebne, zaluje ze tak dlugo je bralam radze Ci zrobic sobie kilku m-czna przerwe i zobaczyc jak twoj organizm zareaguje decyzja nalezy do ciebie ale wydaje mi sie ze z pigulkami to jest tak ze sa wygodne i szybko sie do nich przyzwyczajamy a to przeciez nie cukierki

Gość samanta444
no a ja na przykład już mam 1 dziecko i więcej nie chcę. To co, mogę brać bez przerw?

Gość kamis
samanta444 : na samym początku brałam Minulet, potem logest jakieś 2 lata a teraz od 2-3 miesięcy biorę Jaśmin. A jeśli chodzi o moje samopoczucie to nic sie ze mną nie dzieje. CZasami boli mnie glowa ,ale nie ma co na tabletki wszystkiefgo zganiać ,ale jedną rzecz jaką zganiam na tabletki to ceulit:( niestety robi się ..ale też nie wiem czy to tylko przez tabsy bo teraz prowadzę dużo mniej aktywny tyrb życia niż jak byłam nastolatką... wiec mam mieszane uczucia.

Gość kamis
kafelek : powiedz mi prosze czy to napewno zostało zpowodowane przez tabletki? Nie wim ile masz lat bo ja mam 23 i biorę tabletki takiej najnowszej generacji(jak mówia lekarze) i one maja dużo mniej hormonów niż te tabletki co były powiedzmy 4-5 lat temu. Boję się brać ale jeszcze bardziej boję się przerwać ... jestem w kropce. Pojdę do lekarza jakoś za 1-2 miesiące i zobaczymy co mi poradzi... Dzieki za posta

Gość novvika
hejka:) Ja rowniez zastanawialam sie nad tym czy powinnam miec przerwe czy tez zmienic moje tabletki na nowsze...ale poradzilam sie opini az 3 lekarzy i kazdy powiedzial to samo...jesli mi sluza te tabletki a nie planuje dziecka nie powinnam ich ani zmieniac ani przerywacich brania... Jeden lekarz powiedzial ze gdybym zrobila sobie tylko przerwe a potem znow chciala brac to bym sobie tylko roztroila organizm tzn hormony....wiec jak cos nam odpowiada to znaczy ze organizm to akceptuje.Ja nie planuje wogole dziecka wiec z tabletek nie zrezygnuje a biore je juz od ladnych 6 lat :)

Gość samanta444
hej novika, a jakie ty bierzesz????? Wiesz, robie rozeznanie po których tabsach dziewczyny się najlepiej (najcześciej) czują...

Gość kamis
ja jak już pisałam brałm minulet , logest a teraz yaśmin- ten ostatni jest najnowszy i podobno najlepszy. Ja w ogole nie czułam żadnej róznicy jak zmienialam normalnie NIC. Ale każda kobieta ma inaczej ...więc... już sama nie wiem. Chyba najlepiej brac te najnowsze i niestety najdroższe bo mają najmniej tysz szkodliwych rzeczy. Podobno yaśmin nie zatrzymuje wody ,ale niestety nie wiem co to znaczy...:)

Ja biore Novynette od dwoch lat. Czuje się po nich bardzo dobrze i nie odczułam zadnych zmian sprzed okresu kiedy nie brałam ich. Robie regularnie badania. Mam 25 lat i jeszcze dziecka nie mam. Moj gin powiedział kiedy pytałam o przerwe, ze nie musze jej robić i odstawie tabletki jak zaplanuje dziecko

Gość Barbasia
Ja od roku biore jasmin i wszystko byloby super ale ostatnio w trakcie ich brania zauwazylam spore plamienie.Co to moze oznaczac????

ja bralam tabletki kilka lat i dwa miesiace temu odstawilam z powodu cellulitu. nie mam sklonnosci, jestem szczupla i niestety.. wszystko przez hormony. czytalam, ze przez jedzenie drobiu moze powstac, a co dopiwro przez tabletki. dodam, ze prowadze aktywny tryb zycia.

Gość ...ona22...
do tych co nie wiedza jak dzialaja tabletki anty: oszukuja organizm ze jest juz w ciazy dlatego nie mozna zajsc w ciaze bedac w ciazy ! przez to tez wiecej sie tyje bo kobieta w ciazy musi wiecej jesc organizm jest informowany ze zostal zaplodniony. I jak taka kobueta co bierze 5 lat tabletzki ma zajsc w ciaze po odstawieniu jej organizm byl te 5 lat bez przerwy w ciazy i potem nie ma juz sil by znow byc stad problemy z zajsciem w ciaze .. taka jest prawda zaden ginekolog wam tego nie powie ale tak jest lepsze juz gumki allbo persona czy perly.Dodatkowo tabketki sprzyjaja rakowi sutka ,nowotwora,grzybica,migrena,grubniemy,mamy mniejsza ochote na sex czy depresje mowie NIE dla tabletek anty

Gość Misu
Powiedz mi specjalistko czy jak prze te 5 lat bycia w ciazy to czy w czasie okresu organizm tez mysli, ze jest w ciazy ;p

Gość joojjjj
uważaj bo organizm ci się przyzwyczai do hormonów przez tyle lat takich samych i ty jako łatwopylna zajdziesz nawet biorąc regularnie.......