Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapomnialam sie spytac gin

Zmiana Diane35 na Regulon - robic 7 dni przerwy czy...

Polecane posty

zaczac drugie opakowanie od razu? Na ulotce Regulonu z tego co zrozumialam pisze, zeby od razu zaczac brac Regulon na nastepny dzien po skonczeniu opakowania wczesniejszych pigulek, ale z drugiej strony rowniez sa to pigulki dwuskladnikowe, wiec nie wiem o co chodzi.

Gość wez pierwszego dnia krwawienia
z odstawienia. tak bedzie najbezpieczniej :)

czyli jak bo juz sie zamotalam:) skonczyc Diane i wziac w pierwszym dniu "sztucznej" miesiaczki"? a o takim sposobie to wogole nie slyszalam:)

Diane bralam 2 lata, choc czuje sie dobrze. Dopiero ostatnio razem z nimi biore antybiotyk i cos mnie piersi bola. Ale chce je zmienic, bo niby sa pigulki rowniez dzialajace antyandrogennie ale o mniejszej zawartosci hormonow wiec po co sie faszerowac? Ja za pare lat chce miec zdrowego dzidziusia:)

ale stosujez je rowniez jako antykoncepcje??I ile masz lat jesli moge wiedziec.Bo ja niedlugo zaczynam 1 opakowanie ale sie poschizowalam prez te wszystkie opinie na forum;-/

mam 20 lat, kocham sie przy diane 35 juz od poltora roku ale ja jeszcze na wszelki wypadek przerywany:) wiec ci za bardzo nie pomogę. Tera biore na cere jeszcze Udidox Solutab wic jeszcze gumeczki, wole miec pewnosc:) Pozdrawiam

Gość wez pierwszego dnia krwawienia
wez tak jak Ci mowilam. Pierwszego ndnia sztucznej miesiaczki. tka mi lekarz poradzil kiedy zmienialam diane na inee tabety.

o.k. dzieki za rade

Gość kasiulka11
Każdy lekarz ci to powie że jeśle przechodzisz na inne tabletki to nie robisz przerwy 7 dniowej nie czekasz na okres tylko po skończeniu opakowania tych starych tabletek bieżesz na drugi dzień nowe i wybierasz całe opakowanie. Widze że koleżanka ci radzi nie mając pojęcia w temacie jeszcze byś sobie kłopotu narobiła. Ja dopiero przechodziłam z jednych tabletek na drugie i właśnie w ten sposób się to robi tak mi powiedział lekarz. A tak na marginesie to dziwna że nie pytałaś o taką rzecz.

Gość M***
kazdy lekarz inaczej mowi... ja jak przechodzilam z Diane na Jeanine to mialam to traktowac jako ciąg i mialam zrobic 7-dniowa przerwe.

Gość midka
nie kazdy lekarz tak mowi jak to wspomniala poprzedniczka. Jesli bierzesz diane juz 2 lata to jestes tak czy siak "blokowana" z jajeczkowaniem konkretnie po takim czasie i zmienic mozesz na regulon po 7 dniowej przerwie. mi tak zalecono a bralam pierwsze tabsy 5 miesiecy a moja gin zapewnila mnie ze jestem blokowana to moge spokojnie zmienic na drugie. jak wiadomo 7dni stosowania z dodatkowym zabezp. wiec zrob ta przerwe i daj temu paskudztwu złuszczająćemu sie wylezc z ciebie o normalnej porze.