Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Avancada

Depo-Provera, Cerazette????

Polecane posty

Witam wszystkie Mamy Czy któraś z Was bierze tabletki Cerazette albo miała zastrzyk Depo-Provera? Chciałabym poznać Wasze opienie na temat tych środków, bo zastanawiam się, co wybrać.

Gość Przyszła Mama
depo-provera to zastrzyk o bardzo wysokiej skutecznosci,jednak bardzo obniza płodnosc(jeden zastrzyk nawet na okres dwóch lat)ponad to warto wspomniec,ze wywraca on do góry nogami cykl hormonalny,na którego przywrócenie ja czekałam np"półtorej roku..Po jednym zastrzyku..Poza tym czułam się swietnie,zadnego bólu brzucha,ani okresu(nie dojrzewa pecherzyk graffa)Dodatkowym atutem jest fakt,iz niue musisz wiecznie pamiętac o pigułce.Jednak reasumując,chyba więcej przemawia przeciw niemu.Pozdrawiam

Gość tak tylko ja
przytyłam po jednym zastrzyku 6 kg. a teraz nie mam okresu już 7 m-c ( nie jestem w ciąży)

Gość Cordelia
Mialam rowniez 1 zastrzyk. Takze przytylam 6 kg, potem byly okropne zawroty glowy i wreszcie wywolywanie miesiaczki przy pomocy estrogenu, gdyz nie moglam normalnie funkcjonowac (zle sie czulam).

Gość ASIIK
od roku biorę zastrzyki Depo-Provera nic nie przytyłam i żadnych skutków ubocznych, dobrze się czuję.

polozna w szkole rodzenia mowila , ze wystarczy , ze pigulke cerazette weźmie sie pol godziny później , i juz mozna zajsc w ciaze. Balabym sie ze nie dopilnuje dokladnej godziny.Zwlaszcza przy malym dziecku. chyba zdecyduje sie po urodzeniu dziecka na zastrzyk.

Ja jestem na zastrzyku od września 2005 i jestem b.zadowolona.Nie mam okresu z czego się ciesze,żadnych bóli brzucha,mdłości,wage utrzymuje .Dla mnie jest to idealna metoda bo i nie droga oraz nie trzeba myślec codizennie tylko raz na 3 m.

Gość rupulek
Witajcie, Mam na zbyciu 3 opakowania cerazette, chętnie odsprzedam, ja niestety nie czuję się po nich najlepiej i musiałam odstawić a lekarz przepisał mi 4 opkowania więc 3 mam na zbyciu. Mój mail rupul@wp.pl

Gość A_naconda
Witam chciałam sie dowiedziec jaka jest cena zastrzyków i czy przed przepisaniem ich lekarz robi badania hormonalne????

ja wziełam 4 zastrzyki i czułam się przy każdym bardzo dobrze-zero mdłości,blów głowy,czy też tycia. Byłam bardzo z niego zadowolona. Od przeszło mieisąca nie biore już zastrzyków,owszem okresu nie mam ale tak naprawde mi to nie przeszkadza. Wybrałam ten zastrzyk bo:do drogich nie należy,nie trzeba o nim non stop pamiętac bo kłujesz się raz na 3 miechy oraz dla mnie było wygodnie że nie mam okresu gdyż zawsze przy tych dniach zdychałam a przy dizecku wiadomo trzeba być spraswnym

a mnie lekarka powiedziala ze nie przepisze zastrzyku bo to \"trucizna\"o wiecej z tego szkody niz pozytku,zaczelam stosowac wiec cerazette.

wzięłam 5 zastrzyków depo-provera faktycznie żadnych bóli mdłości brak okresu nie trzeba pamiętać tylko co trzy miesiące niska cena bo około 34 zł lecz cóz jak teraz po zakończeniu nadal brak okresu i innymi tabletkami wracam do \"równowagi\" i co najgorsze 10 kg na plusie fuj juz nigdy więcej zastrzyku !!!!

Gość zielarnia
Witajcie :) Czy któraś z Was które wzięły zastrzyk Depo Provera miała plamienia? za miesiąc mam termin trzeciego zastrzyku i od wczoraj krwawię,kolejkny zastrzyk powinnam wziąć dopiero ok 3 lutego więc jeszcze czas a jednak zaczęłam krwawić, jeśli któraś coś wie na ten temat to bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam,renee

Gość odradzono mi zastrzyk
ponieważ nie do przewidzenia są skutki uboczne, mam tu na myśli zawroty głowy, ogólny spadek samopoczucia itp prawdą jest, że może działać rewelacyjnie, co zresztą potwierdzają opinie wielu z was ja jednak zdecydowałam się swego czasu na cerazette, gdyż bałam się tych właśnie niedogodności, które trudno później zwalczyć, zresztą po kilku miesiącach cerazette też przestało mi służyć i odstawiłam, no i trzeba się było pilnować ;) przy figlach ale za to bez problemu zaszłam w drugą ciążę, tak jak sobie zaplanowałam :)

Gość magdamo
Brałąm zastrzyk przez 6 lat. Trochę za długo, ale niesamowice wygodnie, żadnych przyrostó wagi i złego samopoczucia W końcu zrobiłam od sierpnia 2006 przerwę. Nie mam okresu, i nie mam jeszcze pojęcia kiedy dostanę. Poczekam spokojnie do Pół roku. Do Zielary- plamienia też miałam.