Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojjj

płaczliwość, nerwowość, zmiany nastrojów po tabletkach anty

Polecane posty

Gość ojojjj

jak to jest?? biore 3 opakowanie Cilestu i mam właśnie takie skutki uboczne- miał ktoś coś podobnego?? zmienic tabletki czy się poprawi potem??

Hej!Ja dzis zaczynam brac 4 op.Cilestu. Czasami mam ochote poplakac sobie,ale bardziej ze szczescia niz ze zlosci... Nerwowa czasami jestem..nie zauwazylam zebym byla bardziej :) Porozmawiaj o tym z lekarzem. PS_przytylas? Ja mialam 60 kg,a teraz mam 59:) Obawiam sie, ze przytylabym po odstawieniu tabletek... Ale na razie o tym nie mysle:)pozdrawiam

Gość ojojjj
ja płacze czasem naprawde jakby świat się kończył - a przytyłam jakieś 2 - 3 kg ale to przez apetyt większy po tabletkach...

ja przez 10 mc harmonetu potrafilam obrazac sie o byle co.a przy 2 mcach yasmin plakalam z byle powodu niemal codzien ,czolo mialam,jak pole ziemniakow i lydki bolały i glowa czesto i przytylam 7 kg,ale wczoraj byl 8 dzien przerwy i nie wzielam tych cholernych tabletek :):);P i taraz czekam,az schudnę;) cera sie oprawi i okres wroci...a po okresie wymrazanie nadzerki...:(

Gość Julies
znam to dokladnie!przy poprzednich tabletkach mialam dokladnie to samo.Tylko zaczelo sie tak gdzies po roku.Bylam strasznie nerwowa, agreesywna, darlam sie o wszystko.Moj chlopak nie wytrzymal....potem ja odstawilam tabletki, odrazu duuuuzo lepiej sie poczulam, wszytsko zniknelo a chlopak wrocil!Od miesiaca jestem jego narzeczona! Bardzo duzo nas kosztowala decyzja o kolejnych tabletkach,ale zaczelam brac yasmin i narazie jest super!Biore duzo witamin bo to podobno tez ma spory wlpyw a i wieksza dawka estrogenow ma pomoc.Takze jesli juz teraz masz takie obajwy to idz do lekarza i moze popros o zmiane!!!!

Gość samantha1234
julies ja tez biore yasmin powiedz mi kochana jakie łykasz witaminki

Gość Julies
biore magnez, witamine b6, i zbior witaminek Merz spezial.Te ostatnie to glownie z powodu problemu z wlosami po ostatnich tabletkach,ale moj gin powiedzial ze dobrze ze je biore bo tabletki wyplukuja witaminki z organizmu.

Gość kurde no
a ile mniej wiecej kosztuje ten merz spezial? moze to byc jakis inny zbior? np centrum??

Gość kurde no
na wlosach to mi nie zalezy bo mam dredy i moga mi sie niszczyc do woli.. ale poznakocie mam w strasznym stanie. a jak dlugo bierzesz yasmin?

Gość Julies
koncze wlasnie 3 opakowanie...jeszcze 3 tabletki mi zostaly

Mialam tak po diane35. To bylo nie do wytrzymania - placz o byle co, depresja, ryczenie przez pare dni praktycznie bez powodu i niemoznosc kontrolowania tego. Teraz biore cilest i jest lepiej. Ale i tak jestem bardziej placzliwa nie kiedys, przed tabletkami. Na szczescie udaje mi sie nad tym zapanowac, bo chyba facet by mnie rzucil w koncu ;) i tak medal mu sie nalezy za cierpliwosc :D

Gość ja tak uwazam
ja tez po tabletkach mam takie objawy a dopiero sie zaczelo po 7 , 8 opakowaniach.....nie chce mi sie zyc...cieszyc tak jak dawniej.........zycie jest szare!!!

mnie przez te wszystkie objawy rzucil chlopak :( no coz nie wytrzymal...

Gość kurde no
kurde no dziewczyny normalnie jestem w szoku. jak moglyscie dopuscic do takiego stanu?? gdybym choc przez tydzien miala plakac , dolawoac sie i tracic chec do zycia wlasnie przez tabletki to rzucialabym je w pizdu. dokris po co je dalej bralas jak przez to rzucial cie chlopak. a zreszta moze to i lepiej bo gdyby mu bardzo zalezalo na tobie to nie pozwolilby brac ci tab dluzej i sie meczyc. mam nadzieje ze trafisz na tego wlasciwego i bedzie sie wam dobrze ukladalo. a czemu nie zmienialyscie tabletek zeby dopasowac idealne dla siebie? ja biore yasmin i jest mi dobrze ale jak cokolwiek zacznie sie dziac to zmieniam lub rzucam od razu.

bralam tylko 4 misiace, chcialam po 3 zrezygnowac ale lekarz powiedzial ze jak po 4 nic sie nie zmieni to mam przestac brac.A chlopak wiele razy mi mowil zebym nie brala, ale po tabletkach mam lepsza cere i wlosy.No coz moze tak musialo byc, ja i tak mam swoje humory nawet jak nie biore tabletek a co dopiero po nich..chlopak nie wytrzymal.

Gość ja tak uwazam
rzucilam bym je w pizdu ale nie chce narazie dziecka jeszce 3 latka!!! a teraz juz nie bede umiala zaufac gumkom.......

Gość Dziewczyna 27
Witam, niestety należe do grona kobiet które mają takie uboczne skutki... Moja historia wygląda tak, że przez 4 miesiące brałam microgynon - skutki uboczne były bardzo męczące, ciągłe bóle głowy, codzienne mdłości, ogromne bóle piersi, wysypka na twarzy ogólna zła kondycja fizyczna dotego zmienne nastroje... zmieniłam więc na cilest...a po tym jeszcze gorzej... lepiej z samopoczuciem fizycznym, ale całkowity rozkład emocjionalny, co chwila zmiana nastroju, płaczliwość, nerwowość, stany depresyjne, delikatne natręctwa... następnie zrobiłam sobie 3 miesięczną przerwę od tych cholernych tabsów przerzucając się na gumki - niepytajcie... za każdym razem czułam się 100 km od partnera, którego kocham...więc postanowiłam jeszcze raz spróbować... i teraz biorę jasmin od kilku dni... i niestety objawów fizycznych raczej nie ma, ale z głową nie jest dobrze...każda mała rzecz rozdrażnia mnie, nawet telefony w pracy mnie drażnią, które nigdy nie działamy na mnie emocjonalnie:)hehe... czepiam się, wkurzam co chwilę...i co najgorsze bardzo męczę mojego ukochanego...tak bardzo jest mi z tym źle... do tego jak widzicie dochodzi poczucie winy bo zdaję sobie sprawę z tego jaka jestem okropna... będę musiała zrezygnować z tabletek...ale na co mam się przeżucić... gumki są ochydne....

Gość sonia87
ja tez mam podobne objawy, co zrobić?

Gość sonia87
kochane biorę cilest od 4 mc i dopiero teraz wystąpiły objawy które bardzo dobrze znacie i opisujecie je na forum, czyli jestem nerwowa, załamana a w sumie nie mam żadnych zmartwień, płaczę o (byle co), podobnie jak i do was mój chłopak jest juz na granicy wytrzymałości, jest mi go strzasznie szkoda ale nie potrafię być inna to jest ponad moje siły, jestem załamana jak by świat sie walił. RATUNKU!!:(

Gość sonia87
dziewczyny i zapomniałam dodać że od ok. 2 tyg. pojawiło sie u mnie krwawienie między miesiączkowe, czy wy tez tak macie??

Gość jajniczek
Kurcze trochę mnie zmartwiłyście. Ja biorę 8 miesiąc Yasminelle i właśnie też zauważyłam ostatnio ze jestem strasznie płaczliwa. Nie mam raczej złego humoru, po prostu mogę płakać może nie z byle jakiego powodu ale często. Jest to trochę męczące. Proponujecie zmienić tabletki? Tylko te poza tym płakaniem są ok, nic mnie nie boli itp. A może przejdzie co??

Gość Haneczka...
Dziewczyny ja biore Yashmin juz prawie rok umnie jest tak ze skutow ubocznych nie ma nie utylam nie schudlam, wlosy nie wypadaja , cera sie poprawila mam tylko takz e 3 dni przed koncem opakowania mam dni placzliwe ojejku wtedy to masakra:( placze bez powodu meczoce to wtedy jest

Gość Krynolina
A ja nie biorę żadnych tabletek,a mimo to ogarnęła mnie od wczoraj płaczliwosć:(Co mi jest?Czy ktoś wie?:)

Gość TakaJednaZProblemami
WItam was, Dziewczyny je jestem strasznie płaczliwa juz od zawsze... wlasnie jestem w polowie brania 1 obakowania tabletek anty., ale niezauwazyłam żądnych zmian. Niewiem co robić, chłopak mi mówi zebym się wziła w graść bo to jest strasze, płacze o byle co... nawet jak mówie chłopakowi ze go kocham! Niewytrzymuje już... Pomóżcie mi!

ja mam to samo..placze ciagle..nie ma dnia zebym nie płakała z bylejakiego powodu. Czasem sa mniej badz bardziej drazliwe tematy ale zawsze rycze:/ bardzo mi to przeszkadza. Moj facet sie martwi nizeli szantazuje czy grozi ze mnie zostawi. Ale domyslam sie ze jemu to tez nie jest na reke.:/

Gość baha5
Witam młodsze koleżanki, Ja mam takie problemy za sobą, ale muszę powiedzieć z punktu doświadczone kobiety że chyba coś tu jest nie tak , jeśli bierzecie hormony, które zagrażają waszemu życiu to albo macie złego ginekologa albo brakuje wam instynktu samozachwawczego. Kondomy wymyślili już rzymianie 5 tyś lat temu. Myślę że jeśli ich nie używacie to jesteście głupsze niż ludzie 5 tyś lat temu. Kondomy nie tylko chronią przed ciążą ale przede wszystkim przed bakteriami, które do wszego brzucha wstrzykuje partner.

Gość koro
Hej czytam te wasze opinie bo mam problem z dziewczyna..wlasnie przez tabletki jest czasem nie do wytrzymania wpiernicza je juz 2miesiac przedtem brama ten caly cilit i bylo to samo...myslalem ze natrafie tu na jakies odpowiedzi rady pomysly jak ominac te wahania nastrojow a tu nic zadnych konkretow..baha5 masz wiedze chyba wlasnieu sprzed 5tys lat skoro twierdzisz ze Twoje kolezanki z forum sa glupie bo nie uzywaj gum..poczytaj popytaj a dowiesz sie jaka skutecznosc maja kondomy