Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka20latek mam

Czy żel szkodzi włosom- pomocy ?

Polecane posty

:) czesc zauwazyłam od pewnego czasu ze zaleły mi wypadac włosy. szczegulnie mam ich duzo w momencie nakładania sobie zelu. Czy zel(taki biały za ok. 1.50(ten najmocniejszy) zle wpływa na włosy i czy przed snem powinnam go zmywac? a czy "guma" tez do włosow byłaby lepsza dla moich włosow? dodam tylko ze mam włosy dł. ok. 4 cm i robie sobie "jeża" na głowie

nikt mi nie pomoze :O

Gość izabekla
ja tez zauwazyłam wypadanie u siebie włosow ale nie wiem czy to przez zel :(

Gość nikaaaaaa
jest taki zel do wlosow radical z wyciagiem ze skrzypu - on jest z serii kosmetykow wzmacniajacych do wlosow wypadajacych. nei uzywalam go, ale pozostale sa fajnie, moze on bedzie lepszy niz taki zwykly zel.

Dziewczyno używajać żelu za 1,5 zł i zostawiajac go na noc niszczysz włosy. To jakieś totalne nieporozumienie, kup coś lepszego np. z joanny ,a przynajmniej włosów nie wykończysz. Koniecznie myj głowę ,a nie zostawiaj tego na później.

Gość Ewelusia
A spróbuj nałózyć siemie lniane. Mój brat ma wlosy takiej dlugosci jak ty i nic tak mu ich nie usztywni jak siemie lniane. 2 łyżki siemia lnianego i troche wody, zagotować aż zrobi sie taki kleik. I na włosy - ja na dlugie włoski używam. Polecam wszystkim

dzieki dziewczyny za rade :) ale ja nadal nie wiem do konca, czy to oznacza ze im drozszy zel tym bardziej przyjazy włosom. a tzw. "guma" czy ona tez zle działa na włosy? moze przynajmniej jest lepsza od zelu za 1.50? :(

a czy w ogóle potrzebny ci tak często żel czy guma? Pianka nie wystarcza? Radzę jak najszybciej odstawić WSZYSTKIE praparaty do stylizacji wlosów. Kupić jakiś dobry szampon, odżywkę czy ampulki do włosów, podreperować je trochę a po kuracji zacząc uzywac ale bardzo rzadko żelów, pianek itp.

dzieki za rade :) ale czy to znaczy ze pianka tez jest szkodliwa dla wlosow ??? :( tak ja musze codzienie uzywac takich preparatow, poniewaz codzienie musze ukladac sobie włosy (niestety dodam ze nakladam duze ilosci zelu aby wlosy jakos wygladały). robie tak gdyz moje włosy sa ochlapniete i chce nadac im ciekawy kształt

Do stawiania włosów polecam Wella Shock waves Stalowy połysk (fioletowy) jest supermocny a moje skatowane włosy żyją :P

a czy to jest jakis zel, czy pianka?

Gość a własnie ze zel
nie niszczy włosow co Wy dziewczynie sciemniacie

Żel. i w ogóle co za pomysł, ze zele niszczą włosy :o poza tym krótkie włosy bez żelu nie wygladają :P

to ja juz sama nie wiem :( a te zeler za 1.50 tez nie niszcza wkoncu wlosow? bo nie wiem komu juz zaufac :O

Gość halo h ja tez bym chciala wied
ziec

każdy preparat stylizujacy wpływa na życie włosa. Nie wazne czy to zel za 1,50 czy za 100 - skladniki są te same. A zwlaszcza jak ktos naklada to tonami, dzien w dzień. Po pewnym czasie istnieje duze prawdopodobienstwo ,ze wlosy zaczną wychodzic garściami.

Gość malenkaaa
a moze wlosy wypadaja Ci z nastaniem jesieni a nie od zelu??Bo duzo osob obserwuje zwiekszone wypadanie wlosow jesienia m.in,ja:( a tez uzywam takiego zelu jak Ty za 1.50zl

własnie mi wychodza te włosy garsciami :( i co mam poczac, przeciez nie bede raz w takich włosach z fryzura a raz z jakimis klepusami :(

Gość miminka
moze i wplywa, jak dla mnie mialam 1,5 roku krociutkie wloski, nawet ok 3 cm, i codzien nakladalam duzo zelu, 'grafiti XXL' i co? mylam co 2 dzien i tak w kolko, jakos mialam mocne wlosy, teraz zele maja chocby witamine B3 i mineraly, tamtem mial, i takie kaspuleczki z mikorelementami, wiec nie zauwazylam zeby cos mi sie dzialo z wlosami, na dlugie owszem wszystko moze zle dzialac, bo dlugie wlosy to martwe wlosy, i wymagaja o wiele staranniejszej pielegnacji, teraz mam do ramion, farbuje szamponami, mialam w ciagu roku dwie ondulacje i jakos zyje, a uzywam nadal zeli, teraz z joanny zel z brylantyna :) wiec don't worry , krotkie wloski i tak Ci sie szybko regeneruja :)

podnosze problem wciaz trwa :(

Gość czy taft do wlosow
tel zel jest dobry na wlosy. jest napisane ze nie zawiera alkoholu, z tego co sie orientuje zaden zel nie zawiera alkoholu ! :O

Gość czy taft do wlosow

Gość podnoooooooooszee

Gość podnoooooooooszee
s

Gość DuNaj-DuNdAj
kazdy zel zawiera alkohol!!

Gość DuNaj-DuNdAj
GORACO POLECAM FIRME NIVEA DO STYLIZACJI WLOSOW...W OGOLE NIVEA JEST SUUPER:)

Gość Tak to wyglada
To prawda ze na krotki wloski ci zel nie zaszkodzi mocno i na pewno ci wloso wypadania nie funduje. A jak sie zastanawiasz nad guma do wlosow to ona tez podnosi wlosy i usztywnia i ijest nie niszczaca wlosy na pewno jak jest dobra, ja osobiscie polecam gume z joanny zolta. AHA i jeszcze jedno bo po zelu zostaje efekt mokrych wlosow a po gumie jakbys nic nie miala na wlosach tylko ze stoja ;p i sa w dotyku hmmm dziwne ;p ale i tak zserdecznie polecam a kosztuje taka guma ok 7 zl z joanny.

Gość norman5
Alkohol jest skladniiem wielu preparatow odbudowy i regeneracji zniszczonych włosów łosiu!!!